Auto nieuws

Nieuws over auto’s en autofabrikanten.

Als u binnenkort een nieuwe auto gaat kopen,
dan helpt het brandstofverbruiksboekje 2015 u bij de keuze voor een zuinige auto. Net zoals het energielabel voor personenauto’s.
Dit label treft u aan op alle voor verkoop tentoongestelde nieuwe personenauto’s.
In dit boekje leest u alles over dit label, over het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van alle nieuwe modellen personen auto’s. Op het Nederlandse label wordt naast het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot ook de relatieve zuinigheid van een auto vermeld.

wijkopenautos.nl

Verderop in dit artikel het laatste auto nieuws.

 

Nissan Pulsar

 

 

 

 

 

 

De nieuwe Nissan Pulsar

-- Berichten van gisteren of eerder.
Mercedes zal immer meer modellen onder z'n AMG-label uitbrengen. Dat weten we al een tijdje. De reden daarvoor is eenvoudig: de marge is hoger. Ook wanneer het gamma naar beneden wordt uitgebreid. En Mercedes is niet alleen. BMW verzon het ‘M Performance' label om auto's die anders gewoon in de catalogus stonden weer wat duurder te maken. Bij Audi krijg je bij een beetje een dikke motor, 'S' opgespeld.Mercedes-AMG A 35Op het Autosalon van Los Angeles liet Tobias Moers, de numero uno bij Mercedes-AMG, zich tegen Britse media ontvallen dat de nieuwe Mercedes A-Klasse er ook komt als '35'. Die mag om marktaandeel gaan vechten tegen een Volkswagen Golf R, Audi S3, Honda Civic Type R en zelfs de Ford Focus RS.Minder vermogen, goedkoper geprijsdIn ons land moet je momenteel € 50.941 uitvorken voor een 381pk sterke A45 AMG. De versie eronder is meteen een A 250 Sport die 218pk ter beschikking stelt vanaf € 40.777. Je ziet van ver dat de A 35 AMG zich rond de € 45.000 in de catalogus zal nestelen.De tweeliter in de actuele A 45 AMG is niet voorzien van de jongste technologie, maar dat zal bij z'n generatiewissel wijzigingen. Het heeft er alle schijn van dat ook deze A 35 gebruik zal maken van de nieuwe M264 tweeliter viercilinder. Die is reeds geïntroduceerd in de E-Klasse Coupé en Cabriolet, waar de eenheid 299pk en 400Nm opwekt. Belangrijkste wijziging: een 48V elektrisch systeem dat ook ondersteuning geeft tijdens acceleraties.Van de nieuwe Mercedes A-Klasse kregen we alleen nog maar het interieur te zien (afgebeeld bij dit artikel).
zondag, 10 december, 2017
Source: Auto55
Bugatti en het exclusieve Zwitserse horlogemerk Parmigiani Fleurier werkten al samen in het verleden. Dat beviel, en daarom wordt er nu ter ere van de nieuwe Bugatti Chiron een nieuw horloge geïntroduceerd. De PF Bugatti Type 390. Een ‘motorblok voor om de pols'. Over de prijs, dat kunnen we nu al zeggen, geen woord. Maar over de techniek willen beide bedrijven wel wat kwijt.De kleinste kogellagersParmigiani Fleurier heeft het gepatenteerde PF390-kaliber volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd, iets waaraan horlogefanaten doorgaans veel waarde hechten. Maar dat is verre van het hele verhaal van de Type 390. Zo beschikt dit Chiron-horloge zowaar over een modulaire constructie en kan het uurwerk, net als een automotor, geheel uit de horlogekast worden gehaald. Handig… tja, voor onderhoud wellicht?De Bugatti Type 390 is tevens voorzien van een cilindrisch uurwerk met de kleinste kogellagers ter wereld. Een 60 seconden 'flying'-tourbillon staat garant voor de uiterste precisie van de klok dat een gangreserve heeft van 80 uur.Om de exclusiviteit te waarborgen zullen er niet meer dan 10 stuks gebouwd worden. Een opengewerkte wijzerplaat krijg je altijd, maar of het wit- of roségoud wordt, hangt af van de koper.
zaterdag, 9 december, 2017
Source: Auto55
Als je geen fan bent van WWE/WWF, dan ken je John Cena misschien niet. Het is een kampioen in de discipline ‘catch', in de eerste plaats. Maar hij duikt ook af en toe op in rolletjes op het grote en kleine scherm en hij heeft een YouTube kanaal over auto's. Handig, want hij heeft zelf ook een behoorlijk uitgebreide collectie voertuigen.1 van de 500Voor al bovenstaande redenen koos Ford hem uit alle kandidaten voor de Ford GT. Wou je één van de productie-exemplaren (dat waren er eerst 250, dan 500 en vervolgens 1000), dan moest je immers een dossier indienen met onder meer je social media-profielen en dergelijke. Samen met de auto kwam een contract dat Sena en alle andere klanten de auto ten minste twee jaar in het bezit moesten houden. Maar daar heeft de catchkampioen geen oren naar. Z'n Ford GT staat nu al te koop. En hij heeft ‘m nog maar twee weken.Het heeft niet lang geduurd voor Ford klacht indiende voor contractbreuk. De advocatuur zal er al met zekerheid beter van worden. De autobouwer vraagt compensatie, voor contractbreuk en imagoschade. Want bij zo'n Ford GT hoort blijkbaar ook nog een contract waarin je belooft dat je je met de auto zal laten zien op een aantal evenementen, sociale media, track days en meer. Bovenop het feit dat je er $ 460.000 voor moet betalen, uiteraard.Wie wint?Het papiertje dat Cena (en alle andere klanten) ondertekenden heeft het wel over een penalisatie voor contractbreuk, maar er een bedrag werd niet gestipuleerd. Bovendien is nog lang niet uitgesloten dat de rechtbank oordeelt dat een klant die betaalt voor een product daar geheel vrij over mag beschikken en dat het verkoopsverbod illegaal is. Wordt vervolgd.
zaterdag, 9 december, 2017
Source: Auto55
De alliantie Renault-Nissan stelt een nieuwe benzinemotor voor. Die is samen met Daimler ontwikkeld. Het gaat om een viercilinder met 1.330cc inhoud, beschikbaar in drie vermogensversies. Hij zal eerst ingebouwd worden over de vooras van de Renault Scenic en Grand Scenic. De eerste exemplaren worden begin 2018 geleverd.ToptechnologieDe benzinecentrale beschikt over een systeem met een inspuitdruk van 250 bar. De vormgeving van de verbrandingskamer is geoptimaliseerd om een beter lucht/brandstofmengsel te bekomen. En de kleppen worden gestuurd door een systeem met een variabele kleptiming. Dat zorgt vooral voor meer koppel bij lage toeren en een vlakker verloop van de koppelcurve. De ingewanden van het blok zijn overigens met een coating behandeld om de wrijving te beperken. Dat komt recht van de Nissan GT-R.Drie versiesZoals gezegd, er komen in eerste instantie drie varianten van deze motor. De TCe 115 krijgt een vermogen van 116pk bij 4.500t/min en een koppel van 220Nm vanaf 1.500t/min. Dat betekent dat deze centrale gelijkaardige waarden laat optekenen als de 1.2 TCe 115. Er is dus nog maar eens een automerk dat z'n motoren weer wat groter maakt (geen downsizing meer). Dat heeft ongetwijfeld met de komst van WLTP-testcyclus te maken.De twee andere versies zijn een TCe 140 met 140pk bij 5.000t/min en 240Nm bij 1.600t/min en een TCe 160 die 163pk opwekt bij 5.500t/min en 270Nm achter de hand houdt vanaf 1.750t/min. Dat de regimes waarop de piekwaarden gehaald worden trapsgewijs opklimt, suggereert dat de verschillende versies technisch nauwelijks verschillen en er vooral met elektronica gespeeld wordt.De twee krachtigste versies zullen naast de standaard handbediende zesbak ook leverbaar zijn met een automaat met zeven versnellingen en dubbele koppeling.En wat met Daimler?Ja, Mercedes zal ook van deze centrale gebruik maken. Wellicht is de nieuwe Mercedes A-Klasse, die in maart op het Autosalon van Genève wordt voorgesteld, de eerste die ze onder de kap krijgt. En reken op z'n minst op een implementatie in het volledige A-gamma, met inbegrip van de CLA en GLA. En misschien wel hoger. Deze dertienhonderd in een C-Klasse? Het is zeker niet uitgesloten.
zaterdag, 9 december, 2017
Source: Auto55
BMW zet in op elektrificatie. Tegen 2025 wil het bedrijf 25 elektrische auto's in de catalogus hebben. Ja, vijf-en-twintig. De meeste zullen louter elektrische versies zijn van modellen in het BMW-aanbod. Die zal je dus ook nog kunnen krijgen met meer conventionele motoren. Daarnaast komen er 12 modellen die louter elektrisch zullen bestaan, onder meer als onderdeel van het i-label.Van autobedrijf naar technologiebedrijfAl die nieuwe producten moeten natuurlijk gefinancierd worden. BMW heeft niet te klagen over z'n rendabiliteit, maar de aandeelhouders zijn vanzelfsprekend gelukkiger als die extra inspanningen niet op de winstcijfers wegen. De oplossing: meer grote BMW's. Want daar wordt flink aan verdiend. Een nieuwe BMW 8-serie en BMW X7 zitten al in de pijplijn. Maar er komt meer, laat BMW nu weten. Het bedrijf registreerde onlangs bijvoorbeeld de benaming X9. In een interview met Britse media had het bedrijf ook de mond vol van de overgang. BMW zal zichzelf transformeren van een autobedrijf naar een technologiebedrijf. Dat zijn tegenwoordig erg hippe uitspraken in de sector.
vrijdag, 8 december, 2017
Source: Auto55
Volkswagen bereidt z'n terugkeer naar het Wereldkampioenschap Rally voor. Niet met een fabrieksteam. Dat is geofferd op het altaar voor dieselgate. Maar wel met een programma voor private teams in de categorie WRC2 (R5). En daarom is deze VW Polo GTI R5 voorgesteld.Polo GTIDe Polo GTI R5 gebruikt de structuur van de zesde Polo-generatie. Maar er is natuurlijk flink wat aan vertimmerd. Een voorbumper met een gigantische luchthapper en z'n uitgeklopte wielbogen zijn slechts twee van de in het oog springende wijzigingen.Onder de kap zit een motor die ook is afgeleid van die van de wegversie. 272pk en 400Nm sterk is de geblazen zestienhonderd. Zoals het reglement vereist, is die gekoppeld aan een sequentiële vijfbak en wordt het vermogen naar vier wielen verdeeld. Z'n sprinttijd bedraagt amper 4,1 seconden. Midden volgend jaar moet hij leverbaar zijn. De prijs is onbekend, maar meer an € 180.000 zal het niet zijn. Ook dat staat immers in het reglement.
woensdag, 6 december, 2017
Source: Auto55
PSA is het bedrijf dat onder meer Peugeot, Citroën en DS overkoepelt. Daar hoor je wel eens wat van op economisch vlak. Voertuigen vallen in regel echter onder één van voorgenoemde merken. Het is dus best apart dat het bedrijf een voertuig presenteert onder de naam van de koepel. Het is geen auto, maar ook geen tweewieler. En ja, hij heeft vier wielen.Omvallen?De breedte blijft beperkt tot 0,85m, bij een lengte van 2,4m. Hij heeft wat van een scooter met drie wielen, waarvan ongetwijfeld de inspiratie van de tiltfunctie kwam, maar omdat hij een gordel en een airbag heeft, hoef je geen helm of pak beschermend pak te dragen. En omdat de cabine gesloten en verwarmd is, kan je op redelijk wat comfort rekenen.Plug-in-HybrideDe aandrijving komt van een piepkleine plug-in-hybride. Daarin wordt een ééncilinder benzinemotor met 42pk gecombineerd met twee elektrische wielmotoren. Je kan er 130km/u mee halen en je raakt 300km ver. Prestaties geeft PSA niet. Het is immers louter een studiemodel.
woensdag, 6 december, 2017
Source: Auto55
Renault heeft een nieuwe sportwagen. En daarvoor stofte het bedrijf de naam Alpine terug af. Heel wat is er - op papier tenminste - juist aan. Het gaat om een lichtgewicht (1.080kg) tweezitter met een middenmotor. Die is relatief bescheiden: een 1,8l turbomotor met 252pk. Maar met louter achterwielaandrijving en een door Getrag geproduceerde zeventrapsautomaat met dubbele koppeling haalt hij 100km/u al na 4,5 seconden.Eerder wist Renault al eens 1995 liefhebbers te vinden die de auto niet eens moesten zien om een bestelbon van € 58.800 euro te tekenen. Dat ging om een ‘Première' Edition, met een specifieke uitrusting (allemaal dezelfde, om het de fabriek niet te moeilijk te maken) en slechts drie buitenkleuren.Vanaf nu gewoon te koopNu kan je bij Renault ook een orderbon gaan tekenen voor een gewoon exemplaar. Eentje waar je gewoon zelf de uitrusting van kan kiezen. Voor een luttele € 2000 reserveren de Fransen je een productieslot. Je hebt er nog even het raden naar hoeveel er achteraf nog bijkomt, want de prijs… die kent het merk nog niet.
dinsdag, 5 december, 2017
Source: Auto55
Tesla heeft in Duitsland een onderzoek aan z'n been voor subsidiefraude. De fabrikant wordt er verdacht van het hanteren van een kunstmatig lage instapprijs voor z'n Model S.Zoals de meeste Europese overheden, promoot Duitsland de verkoop van minstens ten dele geëlektrificeerde voertuigen. Maar er zijn natuurlijk een aantal beperkingen om rekening mee te houden. Zo legt de overheid er op dat de basisprijs van een auto - wil die in aanmerking komen voor € 4.000 steunmaatregelen - niet meer dan € 60.000 mag bedragen. Bestelt de klant die auto met opties waardoor de auto boven die prijs gaat, dan kan hij wel nog steeds van de steun genieten.Tesla te duur?De Tesla Model S kwalificeerde niet voor de maatregel. Die was te duur. En daarom werd het model uitgekleed. Een dodehoekwaarschuwing, een achteruitrijcamera en navigatie werden van de lijst met standaarduitrusting gekeild en ondergebracht in een ‘Comfort Package'. Tot zover geen enkel probleem, weze het niet dat uit de aantijgingen zou blijken dat Tesla de Model S niet kan leveren zonder Comfort Package. Klanten werden verplicht tot de aankoop van een voertuig met Comfort Package, zo is te lezen bij het Duitse magazine Auto Bild. Dat betekent dat de basisprijs alleen op papier bestond en dat mag natuurlijk niet. Tesla ontkent.
dinsdag, 5 december, 2017
Source: Auto55
Vorige week liet Volvo-eigenaar Geely het eerste model van z'n nieuwe hippe merk Lynk & Co op de Chinese consument los. De 01 is het eerste product. Een compacte SUV. Een opgemerkte lancering gezien er tijdens de eerste 137 seconden dat de bestelmodule (want het moet allemaal via internet) live stond, al 6.000 verkocht werden.Succes gegarandeerd?Het succes is zo groot dat topman Alain Visser (een Belg nota bene) meteen de deur openzette voor productie in andere fabrieken. Daarbij wordt nu vooral naar de Belgische vestiging in Gent gekeken. Daar loopt immers ook de nieuwe Volvo XC40 van de band. En die auto is technisch erg verwant aan de Lynk & Co 01. In 2019 wil Geely de Europese verkoop van het merk starten.
dinsdag, 5 december, 2017
Source: Auto55
Toyota presenteert op het Autosalon van Los Angeles deze FT-AC. Dat staat voor Future Toyota Adventure Concept. En wat Toyota er vooral mee doet is jagen op een hipper imago.GimmicksDe FT-AC wil vooral opvallen met z'n eclectische koetswerkstijl en enkele gimmicks. Infraroodsensoren in de buitenspiegels zorgen voor nachtzicht. En de mistlichten zijn demonteerbaar en als zaklamp te gebruiken. En… dat is het zowat. De Japanners krijgen nog net over de lippen dat de SUV voorzien is van vierwielaandrijving, al is hij op alle plaatjes met photoshop in het terrein gekleefd. De aandrijving? Geen woord daarover. Maar de FT-AC heeft een camerasysteem aan boord dat je escapades meteen op social media kan dumpen. En dan doet de motor er niet toe, toch?Productieplannen zijn er niet.
dinsdag, 5 december, 2017
Source: Auto55
Lamborghini heeft z'n eerste SUV voorgesteld. Een auto die in z'n eentje beter moet gaan verkopen dan alle sportwagens van het bedrijf samen. Een super-SUV noemt het bedrijf het.Onder de motorkap zit een 4-liter V8 met twee turbo's. Een motor die we eerder al zagen passeren. Bij Audi en bij Porsche. Iets wat overigens voor nagenoeg alle componenten van deze brute Italiaans geldt. Hier levert het blok 650pk en 850Nm. Het is voldoende voor en een sprint naar 200km/u in 12,8 seconden. Z'n top bedraagt 305km/u en de honderdsprint is voorbij na amper 3,6 tellen. Het duurt langer om het te zeggen.ComfortabelDe Urus wil wel de snelste SUV ter wereld zijn, maar het is de bedoeling dat je daar onder normale omstandigheden weinig of niets van merkt. Hij hoort best comfortabel te zijn. Een regelbare ophanging, torque vectoring, vierwielaandrijving en meesturende achterwielen moeten ervoor zorgen dat deze uitersten elkaar vinden. En toeval of niet, dat is hetzelfde arsenaal dat door de snelste Porsches Cayenne wordt ingezet. Hij heeft een hoop rijmodi die op elektronische wijze het karakter aanpassen. Dat hoort zo in deze tijden.Op en top Lambo “Een hoogvlieger in plaats van de gebruikelijke laagvliegers” Ja, dat zal het merk wel zeggen. En daarvoor wordt dus niet louter de mechaniek ingezet. Het gaat ‘m dan vooral om het uiterlijk van het ding. De "Rambo-Lambo" Lamborghini LM002 wordt van stal gehaald om te illustreren dat het allemaal al eens eerder gedaan is. Zo zwaar als dat monster (overigens een project waar Lamborghini oorspronkelijk maar weinig mee te maken had) wordt de Urus niet. Maar met 2,2 ton op de weegschaal kan je het bezwaarlijk een pluimgewicht noemen. Er wordt dan wel een mix van aluminium en staal gebruikt, maar een paar honder kilo minder, had gemogen.Plaats voor bagage en passagiersDoorgaans heb je in een Lamborghini niet zo veel plaats voor passagiers en bagage. Maar dat is hier even anders. De Italianen kozen zelfs voor een praktische achterbank, waar gewoonweg 3 personen op passen. Maar je kan optioneel ook twee individuele zetels krijgen in plaats van die plebeïsche bank. Vooraan zit je altijd in kuipjes, want het is de bedoeling dat de bestuurder zich nog altijd een piloot voelt. Een hoogvlieger in plaats van de gebruikelijke laagvliegers uit Sant' Agata Bolognese.
dinsdag, 5 december, 2017
Source: Auto55
Wie betrapt wordt op onnodig gebruik maken de midden- of linkerrijstrook, riskeert vandaag een boete van € 58. Dat wordt binnenkort wellicht opgetrokken naar € 118.Volgens een enquète die is uitgevoerd door Vias - het voormallige BIVV - zijn middenvaksrijders de grootste ergernis van verkeersdeelnemers. Het instituut stelt daarom voor om de bekeuring ervoor op te trekken tot hetzelfde niveau als rechts inhalen. Iets waar Minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR) wel oren naar heeft.
zaterdag, 2 december, 2017
Source: Auto55
Een 28-jarige Chinees die vond dat z'n route van en naar het werk best wat sneller kon verlopen, is op een bewakingscamera vastgelegd toen hij de wegmarkering in zijn voordeel veranderde. Dat weet de BBC.De man werd betrapt toen hij de pijlen op de weg overschilderde. Wanneer hij door de politie om een verklaring werd gevraagd, wist hij op te merken dat de rijstroken rechtdoor altijd vol stonden, terwijl het vak om links af te slaan nauwelijks werd gebruikt. Hij besloot daarom om dat zelf om te vormen. De politie deelde zijn mening echter niet en gaf de man een boete van 1000 yuan. Dat is niet eens € 125.
zaterdag, 2 december, 2017
Source: Auto55
Een 28-jarige Chinees die vond dat z'n route van en naar het werk best wat sneller kon verlopen, is op een bewakingscamera vastgelegd toen hij de wegmarking in zijn voordeel veranderde. Dat weet de BBC.De man werd betrapt toen hij de pijlen op de weg overschilderde. Wanneer hij door de politie om een verklaring werd gevraagd, wist hij op te merken dat de rijstroken rechtdoor altijd vol stonden, terwijl het vak om links af te slaan nauwelijks werd gebruikt. Hij besloot daarom om dat zelf om te vormen. De politie deelde zijn mening echter niet en gaf de man een boete van 1000 yuan. Dat is niet eens € 125.
zaterdag, 2 december, 2017
Source: Auto55
BMW serveert je geen M5 break. Geen nood, Alpina komt met een oplossing. 600pk sterk en goed voor een sprint in 3,6 tellen. Matching the Porsche Panamera Turbo in the sprint to 62 mph (100 kph), Alpina surpassed itself with the B5 Biturbo. We like the standard BMW 5 Series Touring, but we love the idea of a 600-hp (447 kW) one even more. This estate car tops out at 201 mph (323 kph) thanks to its 4.4-liter biturbo V8 engine. Lees meer 3
donderdag, 30 november, 2017
Source: Auto55
Lada, dat eigendom is van de Renault-Nissan-alliantie, zet weer voet aan wal in Cuba. Het bedrijf levert er 344 auto's die door de staat gebruikt zullen worden als taxi en als huurauto voor toeristen. Het is voor het eerst sinds 2005 dat er nog eens Lada's naar Cuba worden verscheept.Lada is ambitieusLange tijd waren Russische auto's de enige die het land binnen konden, en dan nog slechts druppelsgewijs. Tegenwoordig is de automarkt iets liberaler en vind je er ook enkele Westerse merken. Maar er zijn nog steeds nauwelijks Cubanen met een eigen auto. Slechts 2% van de bevolking heeft er één.Lada hoopt in de toekomst nog veel meer auto's naar Cuba te kunnen schepen. Het bedrijf wil z'n export immers fors opdrijven. Afgelopen jaar wist het slechts 20.000 auto's te exporteren. Tegen 2026 moeten dat er jaarlijks 200.000 zijn. In dit geval gaat het om de types Vesta, een sedan, en een Largus. Die auto kennen wij nog als de eerste generatie Dacia Logan MCV.
donderdag, 30 november, 2017
Source: Auto55
Erg lang heeft de Alfa Romeo Giulia Q niet kunnen genieten van z'n titel als snelste sedan ter wereld. De Jaguar XE SV Project 8 neemt de fakkel over. Waar? Op de Nürburgring natuurlijk. Daar ging de Jag zo maar eventjes 11 tellen sneller door de 20 kilometer lange aaneenschakeling van bochten. Na 7 minuten en 21,23 seconden was de helse klus al geklaard, waarmee de XE SV Project 8 de snelste Ring-sedan van het moment is.Slechts 300 stuksDe XE SV Project 8 is een supersedan die exclusief is ontworpen, ontwikkeld en met de hand wordt gebouwd door Jaguar Special Vehicle Operations (SVO). De oplage telt slechts 300 exemplaren wereldwijd. Dus zelfs al heb je de centen, dan kan het nog altijd dat de Alfa Giulia de snelste sedan is die je effectief kan kopen.
donderdag, 30 november, 2017
Source: Auto55
In Los Angeles heeft Land Rover z'n nieuwe Range Rover SV Autobiography voorgesteld. In het kort is dat de meest ruime, luxueuze auto uit het gamma van het bedrijf.Lang of kort, met 4 motorenDe SV Autobiography is verkrijgbaar met een lange of normale wielbasis. Behalve de reeds gekende TDV6 en SDV8 dieselmotor en de nu al 565pk sterke 5-liter V8 benzine met supercharger, wordt nu ook de P400e leverbaar. Dat is een plug-in-hybride met een relatief compacte benzinemotor.VliegtuigzetelsExecutive Class-achterzetels vormen het speerpunt van deze versie. Passagiers kunnen achterin – in het geval van de verlengde wielbasis – genieten van ruim 1,2 meter beenruimte. Met een kantelbare rugleuning tot wel 40 graden, een hot stone-massagefunctie, verwarmde kuit- en voetsteunen en 22-voudige stoelverstelling is er niets dat je welbehagen in de weg staat. De middenconsole loopt helemaal door tot de achterzetels. De portieren sluiten kan met een druk op de knop, er is een verborgen koelkast, een zijn elektronisch neerklapbare tablets en wanneer je toch nog bagage mee moet nemen, zorgt een optionele Power Deployable Veneered Loadspace ervoor dat dat met een minimum aan inspanning kan.En de prijs?Meer dan het dubbele van de instapversie. Maar, alles is relatief. Zo heb je voor € 191.100 lang geen gelijkwaardig uitgeruste Bentley Bentayga. Die is in ons land weliswaar verkrijgbaar vanaf € 180.290, maar dan moet je nog aan de lange lijst prijzige extra's beginnen.
donderdag, 30 november, 2017
Source: Auto55
Op het Autosalon van Los Angeles heeft Mazda een vernieuwde 6 onthuld. Een facelift, al beweren de Japanners dat het een stuk verder gaat dan de reguliere opfrisbeurt.Niets buitengewoons?Aan de buitenkant gebeurt er nochtans niets buitengewoons. Ja, de grille, de bumpers en de kop- en staartlichten zijn anders, net als de velgendesigns en een paar kleuren. Maar dat zijn allemaal standaard facelift-items.Aan de binnenkant ziet er een nieuw dashboard. Oké, dan ben je je best aan het doen. Er is een groter infotainmentsysteem en er zijn grotere zetels. Houtinleg moet je een premium indruk geven.Wachten op motorenIn de VS, waar het model debuteert, kunnen kopers in kiezen voor een nieuwe motorvariant, een 2.5 liter viercilinder-turbobenzine. Maar die lijkt voor Europa niet op het programma te staan.
donderdag, 30 november, 2017
Source: Auto55

One Response to Auto nieuws

  1. James zegt:

    Wij hebben zelf ooit een Nissan Pathfinder gehad. We hebben nog nooit zo’n fijne auto gereden. Voor de mensen die hem kennen hij ziet er ook heel stoer uit en hij is heerlijk ruim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.