SportNieuws Algemeen

Blijf altijd op de hoogte met het laatste sportnieuws op info.nu123.nl
Sportnieuws uit binnen- en buitenland.

Sportnieuws foto. Ireen Wüst is voor de vierde keer Nederlandse kampioene allround geworden.

Ireen Wüst juicht na het winnen van nationale allround titel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ireen Wüst werd op zondag 28 december 2014 voor de vierde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene allround.


-- Berichten van vandaag.
Op niet mis te verstane wijze liet Bloemen blijken dat niet langer Sven Kramer maar hij de nieuwe koning is van de lange afstanden. Behalve wereldrecordhouder op de vijf kilometer mag de Canadees zich namelijk ook wereldrecordhouder op de tien kilometer noemen.Het resolute gebaar waarmee Bloemen zondag na afloop van de race in Salt Lake City zijn machtsovername uitte, is ook NOS-analist Erben Wennemars opgevallen. En hij denkt er het zijne van.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Abbingh krijgt dit toernooi van bondscoach Helle Thomsen veel meer speeltijd dan voorheen en daardoor groeit het zelfvertrouwen. "Het is voor iedere speelster een fijn gevoel als je weet dat je belangrijk bent. Ik leg mezelf geen extra druk op, maar het is lekker als je het gevoel hebt dat het team mijn doelpunten nodig heeft."Toch is het vanavond in Maagdenburg oppassen tegen Japan, dat op het WK indruk heeft gemaakt met razendsnelle counters. "Als er iemand op doel schiet, moeten de anderen al terugrennen. Want als de bal niet in het doel ligt, is hij heel snel aan de andere kant. Het zal een wedstrijd worden waarin we echt heel erg moeten opletten en slim moeten spelen."
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Een recordaantal nationaliteiten heeft een startbewijs veroverd voor het olympisch schaatstoernooi in Pyeongchang. In februari zullen schaatsers uit 28 landen aan de start staan. Het vorige record dateert van 1998, toen tijdens de Winterspelen van Nagano 25 nationaliteiten acte de présence gaven bij het schaatstoernooi.Vier jaar geleden deden er in Sotsji 23 nationaliteiten mee. De startplaatsen per land werden de afgelopen weken verdeeld aan de hand van de resultaten in de eerste vier wereldbekers van het seizoen.Nederland heeft zowel bij de mannen als bij de vrouwen het maximale aantal startplaatsen veroverd en mag daardoor tien mannen en tien vrouwen afvaardigen naar Zuid-Korea.Drie landen sturen voor het eerst een schaatser naar de Olympische Spelen. De Colombiaan Pedro Causil, voormalig inlineskater, plaatste zich voor de 500 en de 1.000 meter. Estland en Taiwan debuteren bij de vrouwen met Saskia Alusalu (massastart) en Huang Yu-ting (500, 1.000 en 1.500 meter). De toename van het aantal nationaliteiten is deels te verklaren door de invoering van de massastart als olympisch onderdeel, al zou het aantal van 25 nationaliteiten ook zijn overtroffen zonder die nieuwe discipline op het
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Russische sporters willen in februari allemaal meedoen aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, ook al is het noodgedwongen onder een neutrale vlag. Dat heeft voorzitter Sofia Velikaja van de atletencommissie van het Russisch Olympisch Comité gezegd.Vorige week besloot het Internationaal Olympisch Comité dat Rusland van de Spelen wordt geweerd vanwege het dopingschandaal in het land. Russische atleten van wie is aangetoond dat ze 'schoon' zijn, kunnen onder de olympische vlag en als 'Olympic Athlete from Russia (OAR)' in Pyeongchang in actie komen, aldus het IOC.Binnen de Russische politiek gingen meteen stemmen op dat de Spelen dan maar helemaal geboycot moesten worden, maar de sporters zelf denken daar anders over."Geen enkele sporter heeft tot nu toe afgezegd", zei Velikaja. "Iedereen bereidt zich voor en hoopt te kunnen meedoen. Het Russisch Olympisch Comité steunt de atleten die besluiten om deel te nemen aan de Spelen en respecteert het besluit van sporters die niet willen gaan."
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
De Nederlandse handbalsters spelen vanavond in Magdeburg hun duel in de achtste finales op het WK tegen Japan. Na een stroeve start is de oranjemachine op gang gekomen, met de 31-23 zege op gastland Duitsland als voorlopig hoogtepunt. "Je merkte gewoon dat we ons oude gevoel weer terug hebben gevonden", blikt Nycke Groot nog even terug op dat duel. "Dat was ontzettend belangrijk, zeker voor het vervolg van het toernooi." Van der WisselVoor dat vervolg, de belangrijke wedstrijd tegen Japan dus, heeft bondscoach Helle Thomsen met Pearl van der Wissel een konijn uit de hoge hoed getoverd. Van der Wissel komt bij de ploeg als vervangster van Angela Steenbakkers, met als doel meer snelheid in het team te brengen. "Japan heeft snelle speelsters en een open dekking. Ik denk dat dat perfect voor mij is, samen met de andere speelsters", aldus Van der Wissel.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
[unable to retrieve full-text content]Iedere week maakt de NOS een selectie van de mooiste en opvallendste beelden van de afgelopen week. Met deze week flink wat winterse taferelen op diverse sporttonelen.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
"De Wit is belangrijk voor het Japanse schaatsen, dat nog werkte met trainingsprincipes uit de jaren 80. Dat kon echt niet meer. Johan heeft dat op een goede manier veranderd. Hij heeft geleerd van de fouten die Erik Bouwman maakte in Zuid-Korea, want werken in Azië is iets heel anders dan in het westen." Koen Verweij is herrezen, maar zijn Russische trainingspartners zijn gebrandmerkt. Hoe kijk jij naar de optredens van Verweij? "Koen is al jaren het grootste talent dat er rondrijdt. Hij traint nu met de Russen, dat had ik zelf niet gedaan. Maar je ziet dat zijn techniek er veel beter van is geworden." "Ik ben sowieso fan van de Russische school. De techniek van die jongens is vreselijk goed, bij juniorenwedstrijden kun je de Russen er zo uit pikken. Verweij leert veel van Denis Joeskov en Joeskov van hem." "Maar beide mannen staan nog niet op de Spelen, om heel uiteenlopende redenen. Joeskov zit met een dopingprobleem en Verweij moet zich nog maar zien te plaatsen, want Thomas Krol en Kjeld Nuis zitten er dicht bij op de 1.500 meter."
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Bloemen reed zondagavond het tien jaar oude record van Kramer uit de boeken. Met 6.01,86 was hij ruim anderhalve seconde sneller dan de Fries, die een trainingskamp verkoos boven de wereldbeker in Utah.Vorige week was Kramer in Calgary nog sneller dan Bloemen, die twee jaar geleden al het wereldrecord op de 10.000 meter van Kramer had afgepakt. "Ik voelde me deze week beter, maar dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht", reageerde de Canadees euforisch na zijn vijf kilometer in Salt Lake City. Voor het eerst sinds 6 december 1997 heeft geen enkele Nederlandse schaatser een wereldrecord op een individuele afstand in handen.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Hij verdedigde zijn wereldtitel zwaargewicht met overtuiging: kickbokser Rico Verhoeven. In een uitverkocht Ahoy sloeg hij zaterdagavond in de vijfde ronde zijn uitdager Jamal Ben Saddik knock-out.Een inkijkje van acht minuten in het leven van het kickboksfenomeen rond zijn wereldtitelgevecht. Hoe hij in een verlaten sportschool toewerkt naar een bomvol Ahoy en zijn sport naar een hoger niveau brengt.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Oud-volleyballer Peter Blangé is vandaag precies een jaar in dienst als prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB. In zijn functie is hij beter bekend als 'PIM'. Blangé werkt onder de radar. Wat heeft hij allemaal bereikt? Die vraag leggen we hem vandaag voor bij het Sportinnovator-congres in Den Haag, waar hij een van de sprekers is. De uitkomst van het gesprek is te zien op NOS.nl, in het Sportjournaal en Nieuwsuur. We zijn vandaag ook bij de achtste finales van het WK handbal in Duitsland, waarin de Oranjevrouwen het opnemen tegen Japan. We blikken vooruit met Lois Abbing (in het Sportjournaal) en de samenvatting van het duel is te zien in Nieuwsuur en op NOS.nl.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Ted-Jan Bloemen heeft op de 5.000 meter in Salt Lake City een nieuw wereldrecord gereden. De Canadese schaatser won de wereldbekerrace in 6.01,86 waarmee hij de oude toptijd (6.03,32) van Sven Kramer uit 2007 dik verbeterde. De 31-jarige Bloemen moest in het begin van zijn race nog redelijk wat toegeven op de toptijd van Kramer. Maar waar de Fries destijds een oplopend schema had, bleef Bloemen heel knap rondjes 28,5 rijden.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Sanne Wevers heeft tijdens de Toyota Cup in Japan goud veroverd op de balk. De olympisch kampioene op dit onderdeel scoorde 14,100 punten. De D-score (moeilijkheidsgraad) van haar oefening was 6,1. Wevers bleef de Française Melanie De Jesus Dos Santos (13,700) en de Japanse Asuka Teramoto (13,600) voor. Tweelingzus Lieke werd vierde op het onderdeel met een score van 13,300. Wel had ze met 8,3 de hoogste E-score (voor de uitvoering van de oefening). Sanne en Lieke Wevers komen eind december, met alle andere Nederlandse blikvangers, nog in actie tijdens het gymgala A Touch of Gold.
maandag, 11 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
-- Berichten van gisteren of eerder.
Cheryl Maas is zondag bij de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Copper Mountain als zevende geëindigd op het onderdeel Big Air. De snowboardster behoudt daarmee haar derde plaats in het WB-klassement.De winst was een prooi voor de Japanse Reira Iwabuchi, die Julia Marino (VS) en de Noorse Silje Norendal voor haar hield.Maas (33) is zowel op het onderdeel slopestyle als Big Air al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Pyeongchang.
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Denis Joeskov heeft in Salt Lake City ook de 1.000 meter op zijn naam geschreven. De Russische schaatser, die zaterdag de 1.500 meter won in een wereldrecord, was 0,02 sneller dan Koen Verweij en won in 1.06,92.Verweij eindigde als tweede, maar noteerde met 1.06,94 wel een nieuw persoonlijk record op het Amerikaanse ijs. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in 106,96.In de B-groep reed Dai Dai Ntab een dik persoonlijk record op de 1.000 meter. Hij finishte als derde in 1.08,41. Daarmee was de 23-jarige schaatser een seconde sneller dan zijn oude persoonlijke toptijd van 1.09,70.Voor Ntab werd het sowieso een succesvol weekend in de Utah Olympic Oval. Op de 500 meter verbeterde hij twee keer zijn persoonlijk record: vrijdag schaatste hij naar de vierde tijd (34,26) en zaterdag noteerde hij de derde tijd (34,15).
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Springruiter Harrie Smolders is bij de Grand Prix van Genève net naast het podium beland. In de laatste Grand Prix van het jaar klokte de Brabander in zijn foutloze barrage de vierde tijd. In de laatste prestigieuze wedstrijd van het jaar wist Smolders als eerste ruiter het parcours foutloos af te leggen. Met de hengst DON VHP Z eindigde hij in 46,89 seconden, nipt binnen de gestelde tijd. Desondanks noteerden drie concurrenten een snellere tijd. De zege en de winstpremie van 342.000 euro gingen naar Kent Ferrington. De Amerikaan was op zijn Belgische merrie Gazelle bijna twee seconden sneller. De Zweed Henrik von Eckermann eindigde als tweede, vlak voor de de Belg Gregory Wathelet. De vierde plek van Smolders leverde een geldbedrag van ruim 100.000 euro op en de nodige punten voor de wereldranglijst. De Brabander is op dit moment terug te vinden op de vijfde positie.
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Nao Kodaira heeft haar succesvolle schaatsseizoen beloond met een wereldrecord op de 1.000 meter. De Japanse schaatsster reed bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City naar 1.12,09. Ze verbeterde daarmee de oude toptijd van de Amerikaanse Brittany Bowe (1.12,18). Kodaira, die dit seizoen slechts één wereldbekerwedstrijd op de 1.000 meter verloor en alles won op de 500 meter, had een razendsnelle opening en hield in de slotronde net genoeg over. In haar kielzog eindigde landgenote Miho Takagi op de tweede plaats in 1.12,63. De Russin Jekaterina Sjichova noteerde de derde tijd (1.13,22).
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Dit weekend hadden De Bruin en Van der Zijde in Winterberg de pech dat ze telkens tijdens een sneeuwbui naar beneden moesten. Weer bleef een goed resultaat met hun unieke tweemansbob ("dit wordt de nieuwe norm") uit. In de viermansbob maken ze zelfs meer kans op de Spelen. Al viel het resultaat in die slee ook tegen: De Bruin werd zondag met Jeroen Piek, Van der Zijde en Janko Franjic slechts 25ste en plaatste zich niet voor de tweede run. "Laten we eerlijk zijn. Kwalificeren wordt met nog drie wedstrijden te gaan heel moeilijk", zegt remmer Van der Zijde. Oranje moet op 14 januari in de top-12 staan van het wereldbekerklassement. Vooralsnog staan ze 23ste (tweemansbob) en 19de (viermansbob). Bondscoach Tom de la Hunty is erg te spreken over de speciale tweemansbob, maar niet over de resultaten. "Kwalificeren voor de tweemansbob is onmogelijk. Als we ons plaatsen voor de viermansbob, mogen we wellicht ook tweemans doen." "De slee ziet er prachtig uit", gaat hij verder. "Ik kan er weinig over vertellen, maar de aanpassingen worden de komende jaren de standaard in de sport. Of andere landen meegluren? Ja, maar ze zien niet wat erin zit. Het is geheel van carbon."
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Ajax is er in de topper tegen PSV in geslaagd de spanning in de eredivisie terug te brengen. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 3-0 en verkleinden de marge op de Eindhovense koploper tot zeven punten.De Amsterdammers begonnen vol vuur aan de wedstrijd, die wegens de hevige sneeuwval een kwartier later was begonnen. Toch slaagde de thuisploeg er amper in de PSV-defensie in verlegenheid te brengen.De Eindhovenaren lieten in de beginfase niets zien in balbezit, maar kregen wel een kans via Jürgen Locadia na een fraaie dieptepass. De aanvaller verstapte zich echter en verliet al na tien minuten geblesseerd het veld.De enige echte kans voor rust werd verprutst door Kasper Dolberg, die van dichtbij over de lat kopte. Verder vielen voor de pauze alleen nog de acties op van Joël Veltman, die van arbiter Kevin Blom drie keer rood had kunnen krijgen. De Ajax-aanvoerder had het aan de stok met Hirving Lozano en deelde ook een elleboog uit aan Luuk de Jong.
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Albert Stuivenberg is ontslagen als hoofdtrainer van KRC Genk. De Belgische club liet zondag weten de samenwerking te beëindigen na tegenvallende resultaten in de Belgische Jupiler Pro League. Het nieuws volgt na het teleurstellende gelijkspel in eigen huis tegen hekkensluiter Eupen (1-1) van zaterdagavond. Na achttien wedstrijden is Genk nu terug te vinden op de negende plek van de ranglijst. De 47-jarige Stuivenberg werd vorig seizoen vlak voor de jaarwisseling aangesteld als vervanger van de ontslagen Peter Maes. Met Genk bereikte de oefenmeester verrassend de kwartfinales van de Europa League. In de competitie kon de ploeg afgelopen seizoen geen potten breken. Europees voetbal werd niet afgedwongen en ook dit jaar ligt Genk voorlopig niet op schema voor een hoge klassering. Uit de laatste vier competitieduels werd slechts één punt behaald.
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen
Nadat Aran Zalewski in het eerste kwart al de paal had geraakt, kwam Australië in het tweede kwart op 1-0 uit de eerste strafcorner van Jeremy Hayward. Kort daarna maakte Augustin Bugallo alweer gelijk met een fraaie tip-in. Na rust waren er kansen aan beide kanten. Zo raakte Eddie Ockenden de lat en faalde Juan Lopez oog in oog met doelman Tyler Lovell. Vlak voor tijd zorgde Blake Govers uit een corner toch voor de beslissing. Argentinië probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar drie corners van specialist Gonzalo Peillat leverden niets op.Gastland India legde beslag op de derde plaats. In de kleine finale was het met 2-1 te sterk voor Duitsland. Nederland, de winnaar van de eerste editie van de HWL in 2014, kende een teleurstellend toernooi en eindigde als zevende.
zondag, 10 december, 2017
Source: NOS Sport Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.