SportNieuws Algemeen

Blijf altijd op de hoogte met het laatste sportnieuws op info.nu123.nl
Sportnieuws uit binnen- en buitenland.

Sportnieuws foto. Ireen Wüst is voor de vierde keer Nederlandse kampioene allround geworden.

Ireen Wüst juicht na het winnen van nationale allround titel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ireen Wüst werd op zondag 28 december 2014 voor de vierde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene allround.


-- Berichten van vandaag.
Een official van het Oostenrijkse team verklaarde na afloop dat ook Christoph Wahrstoetter niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Hij liep een hersenschudding op nadat hij met de Zweed Erik Mobaerg in botsing was gekomen.GevaarlijkDe piste van de skicross zorgde vooraf al voor nogal wat ophef. Het parcours zou veel te gevaarlijk zijn. Daarop werd de baan wel aangepast, maar dat kon dus niet voorkomen dat er veel skiërs onderuit gingen. Zilver en bronsOok in de finale vielen twee van de vier deelnemers. De Canadees Leman, in Sotsji in 2014 nog de nummer vier, bleef wel op de been en hield de Zwitser Marc Bischofberger 0,19 achter zich. De Rus Sergei Ridzik veroverde, ondanks zijn val, de bronzen medaille.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Voorlopig wint de technische klasse van de pas 15-jarige Alina Zagitova het nog van de imponerende presentatie van Jevgenia Medvedeva.De 18-jarige wereldkampioene won tussen 2015 en 2017 alles wat er te winnen viel en zette met haar prachtige kür de hoogste score ooit neer: 81,61. Maar toen moest Zagitova nog haar kür gaan schaatsen.De jonge kunstschaatsster verscheen dit seizoen op het toneel en pakte op het EK direct goud ten koste van Medvedeva die nog wel zilver won. Ook op het olympisch toneel afgelopen nacht bleek Zagitova op de klanken van Black Swan de sterkste. Ze schaatste de hoogste score van Medvedeva direct weer uit de boeken en vestigde een nieuw wereldrecord: 82,92. De strijd bij het kunstschaatsen wordt vrijdag vervolgd met de vrije kür.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
De Tsjechen namen dankzij een goal van Tomas Kundratek in de tweede periode een 2-1 voorsprong en leken op weg het duel te beslissen.Met een man minder op het ijs maakte Jim Slater echter gelijk en direct was de VS weer gelijkwaardig aan de Tsjechische ploeg.De zenuwslopende derde periode ging op en neer. Amerika was heel dicht bij de 3-2, maar het schot van Brian O'Neill raakte de lat.Na de doelpuntloze overtime moesten penaltyshots de beslissing brengen. Daarbij faalden de Amerikanen. De Tsjechische doelman Pavel Francouz stopte alle vijf de inzetten. Namens de Tsjechen scoorde alleen Petr Koukal.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Op het moment dat het brons binnen was en de feestvreugde langs de baan losbarstte in het Nederlandse kamp, was Ter Mors overigens nergens te bekennen. Ze schitterde door afwezigheid. "Ik had gemist waar die meiden naartoe waren gerend en was ergens anders. Op het moment dat het allemaal gebeurde, mocht ik nergens meer heen", verklaart Ter Mors.Ook 's avonds, toen haar ploeggenoten aanschoven in het programma Studio Sportwinter, was Ter Mors er niet bij. Ze kreeg te maken met een lange dopingcontrole.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Net als altijd zijn de duels, die om 20.45 uur beginnen, live te volgen via Teletekst (pagina's 813 en 814) en de scorebordpagina op NOS.nl. De wedstrijden zijn ook rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. In datzelfde radioprogramma wordt vooruitgeblikt op de week na de Olympische Spelen. Van 28 februari tot en met 4 maart staan in Apeldoorn namelijk de WK baanwielrennen op het programma.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Sinds het damescurling in 1998 op het olympische programma kwam, stond Canada altijd op het podium. Bij de eerste en de laatste editie pakte de zestienvoudig wereldkampioen het goud.De ploeg van skip Rachel Homan beleefde in Pyeongchang echter een dramatische start met drie verliespartijen. Canada herstelde zich, maar een 6-5 nederlaag tegen Groot-Brittannië (brons in 2014) werd het land op woensdag fataal.De Canadese mannen liggen overigens wel nog op koers voor een plaats in de halve finales. De drievoudig olympisch kampioen staat tweede in de tussenstand.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Het is de dag waarop de Nederlandse schaatsmannen en -vrouwen op jacht gaan naar goud op de ploegenachtervolging. Wordt het succes van Sotsji herhaald?Nederland won in 2014 twee keer goud op het onderdeel dat sinds 2006 op het olympische programma staat.De vrouwenploeg - toen met Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors - liet in Sotsji in de finale het verrassende Polen kansloos, met een verschil van 7,5 seconden op de finish. Vandaag staat de Nederlandse ploeg in de halve finale met Lotte van Beek, Wüst en Antoinette de Jong op het ijs. Leenstra krijgt even rust en Ter Mors behoorde in Pyeongchang niet tot de selectie.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Het verschil met de Noren (die in de kwartfinales uitkwamen tegen Nieuw-Zeeland) was maandag slechts 0,06. Is dat reden tot zorg? "Dat is op papier heel erg weinig", aldus Kramer. "Maar ik weet gewoon, dat als wij het de laatste twee tot drie ronden beter kunnen doen dan we eergisteren deden, dat we dan op de goede weg zijn."Waar de opstelling van Nederland duidelijk is, spelen de Noren geen open kaart. Kramer dacht te weten wie de ploeg tegenover zich zou treffen (geen Bøkko), maar verslaggever Bert Maalderink - aanwezig bij de training van de Noren - zag Bøkko toch op het ijs staan. Is dat een kwestie van zand in de ogen strooien?Kramer gevat: "Al starten ze met vier man. We moeten ze eraf rijden."
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Sofia Goggia heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang de gouden plak op de afdaling veroverd. De Italiaanse was in Jeongseon de verrassende Ragnhild Mowinckel te snel af. Favoriete Lindsey Vonn kwam niet verder dan plaats drie. Goggia brak vorig jaar door met winst op de olympische piste van Jeongseon en won ook dit jaar al twee wereldbekerafdalingen. De 25-jarige Italiaanse skiede een vrijwel perfecte race, iets wat niets gezegd kon worden van haar hartsvriendin Vonn. De olympisch kampioene van 2010 kwam 0,47 tekort. Mowinckel wurmde zich er nog tussen. De Noorse, die zilver op de reuzenslalom pakte, stond nog nooit bij een afdaling op het podium, maar werd nu knap tweede.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Vandaag staan bij de Spelen in Pyeongchang in het snowboarden de kwalificatiewedstrijden van de Big Air bij de mannen op het programma.De Big Air is een spectaculair onderdeel in het freestyleskiën en snowboarden. In Pyeongchang verkent voormalig snowboarder Tobias Aalderink de 33 meter hoge schans en hij is zichtbaar onder de indruk.
woensdag, 21 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
-- Berichten van gisteren of eerder.
Carlijn Achtereekte, die een jaar geleden zelf Orie belde of ze bij hem kon komen trainen, is een schaatsster waar Orie aan de hand van haar gegevens wel een mooi experiment in zag. Toen hij al haar data van wedstrijden had ingevoerd, zag de trainer mogelijkheden. "Ik was er heilig van overtuigd dat dit experiment kansen had. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik haar had weggezet op de vijf kilometer en het is de 3.000 meter geworden."Toch zijn er ook teleurstellingen. De mislukte 10.000 meter van Sven Kramer zag Orie in Gangneung niet aankomen. Na acht rondjes zag de succescoach het misgaan. "Dit had ik echt niet verwacht, strookt ook niet met zijn 6.09 op de vijf kilometer." Orie heeft nog geen verklaring voor het falen van de Fries op de langste afstand. Kramer heeft na die race ook nog geen tests afgelegd, geeft hij aan.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Op dag 12 van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang kan Nederland weer twee gouden medailles in de wacht slepen op de ploegenachtervolging voor vrouwen en mannen. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen is Nederland titelverdediger.De halve finales van de vrouwen beginnen om 12.00 uur en die van de mannen om 12.22. Vanaf 13.53 uur beginnen de troostfinales en de finales. Via NPO 1, NPO Radio 1 en via onze stream en ons blog op NOS.nl is alles live te volgen.De voorbeschouwing op het schaatsen begint direct na de ontknoping bij langlaufende vrouwen, die om 11.00 uur beginnen aan de finale van de teamsprint. Ook schakelen we live naar Medal Plaza voor de huldiging van de shorttrackvrouwen, die dinsdag sensationeel brons pakten op de aflossing.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Drie shorttrackvrouwen komen nauwelijks nog bij van het lachen als ze zichzelf terugzien. Op de bank van Studio Sportwinter zitten Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruiven die nog altijd stralen na het behalen van brons op de aflossing. Jorien ter Mors ontbreekt, zij zit nog bij de dopingcontrole.Aan de overkant van de tafel lacht Rianne de Vries voorzichtig mee, maar echt vrolijk is ze niet. De Vries kwam in de series noch in de B-finale in actie. Het gevolg? Ze krijgt geen bronzen medaille."Ik heb zeker een dubbel gevoel", zegt De Vries met trillende stem. "Natuurlijk ben ik ontzettend blij, want het was onze droom. Maar mijn droom viel een half jaar geleden in duigen, toen ik mijn enkel brak. "Ik heb keihard gewerkt om hier te staan, het is heel zuur dat ik niet gereden heb. Dat ik geen medaille mag ophalen, is het lastigste."
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
We gaan terug naar 31 december 1991. Diep in Beieren is een Rode Machine bezig met een ouderwets staaltje sloopwerk. In Füssen, een stadje van 15.000 inwoners aan de Oostenrijkse grens, is op dat moment het WK ijshockey onder 20 jaar bezig. En op oudjaarsdag is gastland Duitsland de speelbal van de leeftijdsgenoten uit de Sovjet-Unie: 7-0. Het is het laatste officiële optreden van een sportploeg namens de Sovjet-Unie.De volgende dag, op Nieuwjaarsdag, treedt dezelfde ploeg aan tegen Tsjechoslowakije. Maar niet meer als Sovjet-Unie, maar als het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Prompt verliest de jeugdige Rode Machine met 5-2.Het blijkt de enige nederlaag die het team lijdt en op 4 januari wordt het GOS gekroond tot wereldkampioen.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
In aanloop naar de Olympische Spelen maakte NOS Sport alternatieve portretten van zes schaatsers. Die portretten werden tijdens de Spelen, voorafgaand aan verschillende afstanden, op televisie vertoond. De zes sporters worden belicht op een manier zoals we ze zelden zien. Die items oogstten veel waardering en enthousiasme.De voorbije dagen is de NOS overstelpt met vragen waar die portretten terug te vinden zijn. Om het je makkelijk te maken hebben we de zes video's gebundeld. Onderstaand zijn ze nogmaals te bewonderen. Overigens heb je op televisie nog één portret te goed: dat van Irene Schouten. Haar portret wordt zaterdag 24 februari voorafgaand aan de massastart (11.30 uur) uitgezonden.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Een dag na Max Verstappens Red Bull Racing heeft Renault heeft z'n nieuwe Formule 1-auto gepresenteerd. Het fabrieksteam wil met de RS18 dit jaar de sprong naar de subtop in de Formule 1 maken.Duitser Nico Hülkenberg en Spanjaard Carlos Sainz - in 2015 teamgenoot en rivaal van Max Verstappen bij Toro Rosso - moeten de equipe richting podium sturen. "Ik denk dat we met deze auto beter voor de dag zullen komen, maar we hebben nog tijd nodig om in de buurt te komen van topteams als Mercedes en Ferrari", zei Hülkenberg.Ook Sauber showde de nieuwe bolide voor komend seizoen. Bij dat team rijden de Zweed Marcus Ericsson en de veelbelovende Charles Leclerc uit Monaco. De Zwitserse renstal eindigde vorig seizoen als laatste in de WK-stand.Renault: Op papier net zo snel als Max"Max Verstappen-fans denken bij Renault vooral aan onbetrouwbare, trage krachtbronnen die hun race-idool van zeges afhouden", zegt Formule 1-commentator Louis Dekker. "Realiteit is dat de Fransen in 2017 wel degelijk progressie lieten zien. Bovendien is er de belofte van Renault dat het dit seizoen goedkomt met zowel de snelheid als de betrouwbaarheid."
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Als Lindsey Vonn nog een keer olympisch goud wil winnen, dan moet het woensdag gaan gebeuren op haar favoriete onderdeel: de afdaling. De 33-jarige Amerikaanse, die in 2010 in Vancouver goud won op dit onderdeel, benadert de race zoals een routinier betaamt. "Ik heb hier acht jaar op gewacht, dus ik moet hier wel klaar zijn. Voor mij is er geen reden om nerveus te zijn of druk te voelen", zei Vonn dinsdag na de laatste training. "Of ik win, of ik verlies. En als ik nerveus ben, verlies ik sowieso, dus dat heeft geen zin." Vonn zette dinsdag tijdens de training de vierde tijd neer. Ze ging als eerste naar beneden en probeerde wat nieuwe lijnen uit. Wel miste ze één poortje, wat in een wedstrijd tot diskwalificatie zou hebben geleid.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
[unable to retrieve full-text content]Zo hard als vandaag is er nog niet gejuicht om een Nederlandse medaille. Waarschijnlijk omdat het brons voor de shorttracksters volledig uit het niets kwam. De shorttrackhal was vandaag sowieso de place to be.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
Achter de Fransen pakte titelverdediger Noorwegen het zilver en klopte Italië Duitsland in de sprint om het brons. In totaal heeft Fourcade nu vijf olympische titels te pakken en daarmee mag hij zich de succesvolste Franse olympiër ooit noemen. Voor Duitsland waren de druiven zuur. Onze oosterburen hadden de leiding in de tweede ronde overgenomen van Italië en Laura Dahlmeier, die al tweemaal goud en een keer brons op zak had, sloeg een gat van een halve minuut. Slotloper Arnd Peiffer (goud op de sprint) gooide de Duitse glazen in met zes schietfouten.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen
De Amerikaanse ijshockeyers hebben zich op de Spelen in Pyeongchang voor de kwartfinales geplaatst. De VS won in de tussenronde met 5-1 (0-0, 3-1, 2-0) van Slowakije. In de groepsfase had Amerika moeizaam met 2-1 gewonnen van de Slowaken, die nu in de eerste periode het gevaarlijkst waren. In de tweede periode trokken de Amerikanen de wedstrijd naar zich toe dankzij treffers van Ryan Donato, James Wisniewksi en Mark Arcobello.Peter Ceresnak bracht de spanning nog wel een beetje terug, maar in de derde periode werd het pleit beslecht door Garrett Roe en opnieuw Donato, die in het groepsduel ook al beide goals had gemaakt.
dinsdag, 20 februari, 2018
Source: NOS Sport Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.