Voetbal Nieuws

Binnenlands en buitenlands voetbal nieuws.

Voetbal Nieuws – het laatste Voetbal nieuws.
Leest u eerst altijd graag de nieuwskoppen, bekijk dan dit overzicht op info.nu123.nl
Elke dag nationaal en internationaal actueel voetbal nieuws.

Een afbeelding van Arsenal in voetbal nieuws.

 

 

 

 

Lees meer over Voetbal  en blijf op de hoogte van het laatste voetbal nieuws.

-- Berichten van vandaag.
De komende twee seizoenen komen er niet meer beloftenteams in de voetbalpiramide, zo maakte de KNVB woensdag bekend. Clubs uit het amateurvoetbal en het betaald voetbal zijn deze week niet tot overeenstemming gekomen over de instroom van beloftenteams. "Dit betekent dat de KNVB-directies van amateur- en betaald voetbal samen met hun achterban terug naar de tekentafel gaan om tot een oplossing te komen", aldus een verklaring van de KNVB. "Het doel is en blijft dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven." Voorlopig geen Jong Feyenoord Afgelopen seizoen leverden dertien betaaldvoetbalclubs een beloftenteam in de voetbalpiramide. Zo waren Ajax, PSV en FC Utrecht in de Jupiler League actief en Jong AZ komt daar volgend seizoen als kampioen van de Tweede Divisie bij. De KNVB bood meer clubs de kans om met een beloftenteam de voetbalpiramide te betreden en daarvoor was veel belangstelling, van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen. Over de invulling van deze instroom is vooralsnog echter geen akkoord.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Rick Karsdorp verkast definitief van Feyenoord naar AS Roma. De 22-jarige rechtsback tekent een contract voor vijf jaar. De transfersom bedraagt volgens Roma 14 miljoen euro en kan inclusief bonussen oplopen tot 19 miljoen euro. Met dat laatste bedrag zou Karsdorp de duurste Feyenoorder ooit worden. Het record is nu in handen van Dirk Kuijt, die in 2006 voor zo'n 18 miljoen euro van Feyenoord naar Liverpool ging. 'Grote stap voor mij' "Dit is een grote stap vooruit voor mij", zegt Karsdorp op de website van Roma. "Ik kom hier om mijn dromen te verwezenlijken. Er is genoeg ruimte om me te verbeteren en ik hoop dat hier te doen." "We verliezen met Rick een goede speler, maar dit is een deal waar wij ons in kunnen vinden", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Voor Rick is het mooi om zijn carrière te vervolgen bij een mooie club in een topcompetitie als de Serie A en we wensen hem daar veel succes." Karsdorp komt voort uit de jeugd van Feyenoord en debuteerde in augustus 2014 in het eerste elftal. Na drie jaar in het eerste van Feyenoord staat de drievoudig international op 101 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Hij veroverde vorig jaar de KNVB-beker en werd dit jaar kampioen met Feyenoord.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Trainer Jaap Stam heeft met Pelle Clement een nieuwe Nederlander naar het Engelse Reading FC gehaald. De 21-jarige middenvelder komt over van Ajax en tekent voor drie jaar. Zijn contract in Amsterdam liep in de zomer van 2018 af. Clement kwam sinds 2006 uit in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 26 oktober 2016 met twee goals in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6). Zijn eredivisiedebuut volgde op 20 november tegen NEC (5-0). In totaal speelde Clement vier officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij drie keer scoorde. Voor Jong Ajax, waar hij tot medio 2016 Stam al als coach had, scoorde hij zes keer in 54 wedstrijden in de Jupiler League. Bij Reading treft Clement nog drie Nederlandse teamgenoten: Danzell Gravenberch, Joey van den Berg en Roy Beerens. Verder wordt Stam bij Reading geassisteerd door Said Bakkati en Andries Ulderink en is Brian Tevreden de technisch directeur.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Anass Achahbar speelt het volgende seizoen op huurbasis bij NEC Nijmegen. PEC Zwolle heeft de 23-jarige aanvaller voor één jaar aan de Nijmeegse eerstedivisieclub uitgeleend. NEC heeft ook een optie tot koop bedongen. Achahbar verhuisde vorig seizoen van Feyenoord naar PEC, waar hij 20 keer in de hoofdmacht speelde.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Massimo Busacca, hoofd scheidsrechters bij de wereldvoetbalbond FIFA, erkent dat de videoarbitrage in de toekomst nog beter kan functioneren dan momenteel het geval is bij de Confederations Cup in Rusland. Toch is de Zwitser tevreden over het gebruik van de videoscheidsrechter. "Ons doel was: geen schandaal, geen grote fouten", aldus de Zwitserse oud-scheidsrechter. "Dat is tot nu toe gelukt. Zeker, de communicatie verliep niet altijd even goed, maar de beslissingen waren correct." Tijdens de Confederations Cup werd de videoscheidsrechter voor het eerst gebruikt op een groot toernooi. In 12 poulewedstrijden werden in totaal 29 spelbepalende momenten op tv-schermen teruggekeken. In zeven gevallen greep de videoscheidsrechter in. "We kunnen fouten niet uitbannen, dat gaat niet", aldus Busacca. "Er zit nog steeds een mens bij. Het is niet de technologie die beslist, het is interpretatie. Maar met deze technologie kunnen verkeerde beslissingen goedgemaakt worden. Dat vind ik ongelooflijk." Busacca is blij dat er daardoor uiteindelijk minder fouten worden gemaakt. "We hebben heel lang over die grote fouten gepraat en zelf heb ik ook zulke fouten gemaakt als scheidsrechter. En met deze ondersteuning kunnen we dat drastisch terugbrengen."
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Wilco van Schaik heeft niet lang geaarzeld toen hij de mogelijkheid kreeg directeur te worden van NEC. Amper afgezwaaid als directeur van FC Utrecht, waar kwalificatie voor Europees voetbal de kroon op zijn zesjarige periode als directeur vormde, neemt hij nu uitdaging op zich het gedegradeerde NEC terug te brengen naar de eredivisie. "Ik heb sinds ik bekendmaakte dat ik Utrecht zou verlaten hele leuke gesprekken gehad, zowel binnen als buiten het voetbal. Op een gegeven moment kwam NEC daarbij en toen werd ik toch wel gepakt door de ambitie en de betrokkenheid van de mensen." Van Schaik ziet mogelijkheden om ook bij de club uit de Jupiler League iets moois neer te zetten. Bij zijn eerste kennismaking met NEC herkende hij zaken die hij zes jaar geleden bij zijn aantreden in Utrecht ook aantrof. "Er is veel potentie en ze hebben een goede jeugdacademie. Daar is hard aan gewerkt en er staat een goede organisatie." 'Pittige uitdaging' Daarmee wil de toekomstig directeur allerminst zeggen dat de wederopbouw van NEC een eenvoudige klus is. "Het wordt een pittige uitdaging om daar te komen waar Utrecht nu is." De afgelopen jaren was het vaak onrustig in Nijmegen. Meermalen moesten bestuursleden na een teleurstellend resultaat van de club onder politiebegeleiding stadion De Goffert moesten verlaten. Met een emotioneel betoog trachtte trainer Peter Hyballa aan het eind van het seizoen woedende supporters tot rede te brengen. Uiteindelijk werd Hyballa ontslagen, al kon NEC daarmee de degradatie naar de eerste divisie niet afwenden. 'Bezig met primaire taak' Dat weerhield Van Schaik er niet van om voor NEC te kiezen. Volgens hem tonen de incidenten van eind vorig seizoen ook aan hoe groot de betrokkenheid van de Nijmegenaren bij hun club is. Dat neemt niet weg dat er rust moet komen, betoogt Van Schaik. "Rust is een voorwaarde voor een betaald voetbalorganisatie om te kunnen groeien. Als het niet rustig is, als je continu bezig bent met randvoorwaarden of met supporters of afgeleid wordt door allerlei verhalen in de pers, dan is men niet bezig met de primaire taak binnen een voetbalorganisatie."
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Het Britse Openbaar Ministerie heeft de politiecommandant die dienst had bij de stadionramp in Sheffield in 1989 aangeklaagd wegens doodslag als gevolg van nalatigheid. Bij de bekerwedstrijd tussen de teams van Liverpool en Nottingham Forest in het stadion Hillsborough kwamen ruim 28 jaar geleden 96 supporters van Liverpool in het gedrang om het leven. Een voormalige politiechef moet zich verantwoorden wegens het vertellen van leugens in de nasleep van de ramp. Ook drie anderen komen in deze zaak voor de rechter. Staantribune De ramp voltrok zich toen 2000 Liverpoolfans een plaats wilden bemachtigen op de staantribune achter het doel, terwijl er nauwelijks plaats meer was. Kort na de ramp werd het nieuws verspreid dat supporters van Liverpool zonder kaartje het stadion waren binnengedrongen. Pas vorig jaar werden ze van alle schuld vrijgepleit in een officieel rapport. De politie bleek onjuist te hebben gehandeld door de fans in het vak toe te laten.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Wim Jonk gaat Belgische trainers de 'methode-Cruijff' onderwijzen. Samen met Ruben Jongkind, voormalig hoofd jeugdopleidingen van Ajax, heeft Jonk met zijn bedrijf Cruyff Football een overeenkomst getekend met de Belgische voetbalbond. Jonk en Jongkind waren geruime tijd de aanjagers van de door Johan Cruijff geïnitieerde fluwelen revolutie bij Ajax. Die revolutie stuitte op veel weerstand en leidde tot vele conflicten binnen de Amsterdamse club. Nadat Cruijff uit onvrede over de gang van zaken gebroken had met de club, besloten ook Jonk en Jongkind Ajax de rug toe te keren. Met het bedrijf Cruyff Football proberen ze tegenwoordig de voetbalvisie van Johan Cruijff uit te dragen. De Belgische bond is de eerste die met het team van Cruijff Football in zee gaat. Voorlopig zullen Jonk en Jongkind hun werkzaamheden vooral verrichten onder de vlag van Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse tak van de Belgische voetbalbond. "Het is duidelijk dat het Belgische voetbal een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds het in 2000 is gestart met hervormingen", verklaart Jonk in AD Sportwereld. "Nu, zeventien jaar later, zijn de resultaten in de hele voetbalwereld zichtbaar. Het is mooi en herkenbaar dat de initiatiefnemers destijds mede zijn geïnspireerd door Johans visie. Deze samenwerking voelt dan ook als een logische vervolgstap."
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Wilco van Schaik wordt de nieuwe directeur van NEC. Hij volgt bij de Nijmeegse club Bart van Ingen op die vorige maand moest vertrekken nadat de club was gedegradeerd naar de Jupiler League. Eerder werd Remco Oversier al aangesteld als technisch directeur. Van Schaik was sinds 2011 werkzaam bij FC Utrecht, maar kondigde begin dit jaar zijn vertrek aan omdat hij naar eigen zeggen aan een nieuwe uitdaging toe was.
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Wat is er erger dan je voorste kniebanden afscheuren? Juist. Ze voor een tweede keer afscheuren. Het overkwam voetballer Chris David. Na bijna twee jaar is hij op de weg terug. "Ik voel me sterker dan ooit", klinkt het. Een pechvogel eerste klas, maar aan stoppen dacht de Aramees-Nederlandse middenvelder nooit. Natuurlijk, er was pijn, er waren tranen, maar de wil om als profvoetballer te kunnen leven overwon alles. "Het was wel heel erg zwaar, met name na de tweede keer", vertelt de 24-jarige David in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik wist gelijk: dit is foute boel en dan stort je wereld wel even in." Groot talent bij Twente Hij was een groot talent in de jeugd bij FC Twente, maar nog voordat hij zijn debuut in de eredivisie mocht maken, was hij al vertrokken naar het Engelse Fulham. Een succes werd het niet. Hij keerde terug bij Twente, maakte zijn eerste minuten in de Nederlandse competitie en tekende later bij Go Ahead Eagles. In Deventer sloeg tweemaal het noodlot toe. Van de onderbroekenlol in de kleedkamer naar de urenlange herstelsessies met de fysiotherapeuten in Zeist. Het zijn twee totaal verschillende werelden, maar in het topvoetbal liggen ze toch dicht bij elkaar. David klampte zich in die tijd met name vast aan de steun van zijn familie en het geloof. "Dat zijn voor mij de twee belangrijkste dingen in het leven. Ik ben christelijk en geloof sterk in God. Ik zie dit als een test: hoe sterk is mijn geloof? God heeft een bepaalde weg gekozen. Voor mij, voor iedereen. Waarschijnlijk hoort dit erbij." Zijn sterke geloof heeft David naar eigen zeggen beloond zien worden met een transfer deze zomer naar FC Utrecht. "God wilde zien hoe sterk ik in hem geloof. Het komt niet vaak voor dat een speler na twee kruisbandblessures gevraagd wordt door een club die net vierde is geworden." Bij die overgang heeft ook FC Utrecht-coach Erik ten Hag een grote rol gespeeld. Ten Hag was hoofd opleidingen bij FC Twente toen David daar naam maakte in de jeugd. "Hij stak er toen met kop en schouders bovenuit", vertelt Ten Hag. "Chris heeft een fantastisch talent. Hij heeft spelinzicht, een goede techniek en een heel goed linkerbeen. Ik gun hem een heel mooie carrière en daar willen wij graag bij helpen." Ten Hag: Chris is zijn talent niet verloren De laatste wedstrijd van David mag dan dateren uit oktober 2015, Ten Hag houdt vertrouwen in hem. "Zijn talent is hij niet verloren. Ik hoop dat hij nu echt vrij kan blijven van blessures en zich kan ontwikkelen zoals ik altijd heb verwacht." Helemaal fit is David nog steeds niet, maar gesteund door zijn positieve instelling hoopt hij snel aan te sluiten bij de groep. Mentaal en fysiek voelt hij zich sterker dan voor zijn blessures en hij kijkt uit om in de Galgenwaard te laten zien dat hij beter dan ooit is. "Daar ga ik zeker vanuit."
woensdag, 28 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
-- Berichten van gisteren of eerder.
Ondanks alle aanwijzingen over corruptie bij de FIFA rond de toewijzing van de WK's aan Rusland (2018) en Qatar (2022) denkt NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen niet dat een van de twee eindtoernooien een andere gastheer krijgt. "Rusland, dat is uitgesloten. Dat toernooi is al zo dichtbij. En de FIFA gaat het WK ook niet weghalen in Qatar. Dat merk je aan alles bij de nieuwe baas Gianni Infantino. De FIFA wil een nieuwe periode inluiden zonder corruptie, maar je kan concluderen dat er niks is veranderd." Vermeulen gaat verder: "Eigenlijk zou je het moeten doen, zorgen dat die WK's worden afgepakt. Dan zijn er maar een paar stadions voor niets gebouwd. Maar het kan alleen als alle grote voetballanden los van de FIFA een standpunt innemen." De FIFA maakte vandaag, na drie jaar, het 430 pagina's tellende rapport van de Amerikaanse jurist Michael Garcia over mogelijke corruptie bij de toewijzing van de WK's openbaar, nadat de Duitse krant Bild al een kopie daarvan had gepubliceerd. 10 miljoen voor tweejarig meisje Vermeulen geeft een van de vele voorbeelden waarom er met name bij Qatar aan corruptie wordt gedacht. Daarin spelen Sandro Rosell, de oud-voorzitter van Barcelona en zijn vriend Ricardo Teixeira, baas van de Braziliaanse voetbalbond en een van de FIFA-bestuursleden die een stem mocht uitbrengen op de verschillende WK-kandidaturen. "Rosell werd ingehuurd om te lobbyen voor Qatar. Daarvoor kreeg hij 2.000 euro per dag. Opeens krijgt het tienjarige dochtertje van Teixeira twee miljoen euro op haar spaarrekening van Rosell! En dan zegt Qatar dat er niks bewezen is."
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Ze zullen de Champions League niet winnen. Sterker, geen van de deelnemende clubs zal waarschijnlijk ooit deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. In de eerste voorronde van de Champions League wordt traditioneel gestreden door welwillende amateurs uit dwergstaten. Het gaat om naamsbekendheid, nationale trots. En om een half miljoen euro, want dat is de beloning van de UEFA voor het bereiken van de volgende voorronde. En dat is voor de kampioenen van Andorra en Armenië, Wales, Faeröer of Kosovo een droom. Kosovo debuteert Voor Trepça'89 liep de eerste kennismaking met Europees voetbal uit op een kater. De club uit Mitrovica had de eer om als eerste Kosovaarse club zijn opwachting te maken in een Europees bekertoernooi. De landskampioen moest daarvoor wel helemaal afreizen naar de Faeröer, waar het de degens kruiste met de kampioen van de eilandengroep, Vikingur Gøta. Aanvaller Fiton Hajdari maakte kort voor rust het eerste Kosovaarse doelpunt in Europa, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning. Een kwartier voor tijd schonk Adeshina Lawal, overigens niet de enige Nigeriaan op het kunstgras in Torshavn, Vikingur toch de overwinning: 2-1. Desondanks overheerste de trots bij de club uit Mitrovica, een stad in het noorden van Kosovo met een Kosovo-Albanees en een Servisch deel. Op 15 juni, vier dagen voor de loting in Nyon, kreeg de Kosovaarse voetbalbond toestemming van de UEFA om kampioen Trepça'89 en bekerwinnaar FK Pristina in te schrijven voor de Europese bekertoernooien. De historische betekenis van vandaag was ook de Kosovaarse president Hashim Thaçi niet ontgaan. Europa FC, de kampioen van Gibraltar, zorgde voor het grootste stuntje van de dag. Vorig seizoen wist het nietige Lincoln Red Imps in Gibraltar grootmacht Celtic met 1-0 verrassen. Zo groot was deze stunt niet, maar de 2-1 uitzege van de kampioen van Gibraltar op The New Saints, de kampioen van Wales mocht er ook zijn. Volgende week mag The New Saints, dat al voor de twintigste keer deelneemt aan het voorportaal van de Europese clubcompetities, proberen de 2-1 nederlaag weg te poetsen.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
De aanvoerder van Zenit Sint-Petersburg, de aanvoerder van het Oekraïens elftal en een 38-voudig international van Turkije. Dat is de opmerkelijke voorlopige oogst van Slavia Praag op de transfermarkt. Dinsdag presenteerde de kampioen van Tsjechië drie grote namen, die Slavia komend seizoen succes moeten brengen: de Portugees Danny (33) komt over van Zenit Sint-Petersburg, de Oekraïner Roeslan Rotan (35) verlaat het armlastige Dnjepr Dnjepropetrovsk en de Turk Halil Altintop (34) wordt overgenomen van 1.FC Augsburg. Chinese ambities Het aantrekken van de drie creatieve middenvelders past in de ambities van het Chinese energiebedrijf CEFC, dat de 125 jaar oude traditieclub in 2015 overnam. Onder leiding van de Chinezen werd Slavia voor het eerst sinds 2009 landskampioen. Daardoor treedt het aan in de derde voorronde van de Champions League. Met Danny, Rotan en Altintop haalt de club uit Praag in ieder geval genoeg internationale ervaring binnen. Spelmaker Danny speelde 75 wedstrijden voor Zenit en Sporting Lissabon in de Europese bekertoernooien, waarvan 33 in de Champions League. Bovendien kwam hij 34 keer uit voor het Portugese elftal. Rotan was aanvoerder van het elftal van Dnjepr, dat twee jaar geleden de finale van de Europa League speelde. En Altintop speelde met Schalke 04 in 2008 nog in de kwartfinales van de Champions League. Nederlanders Ook de Nederlanders Mick van Buren (oud-Excelsior) en Gino van Kessel (in Nederland onder meer actief bij Jong Ajax en Almere City) staan onder contract in Praag. Van Kessel was afgelopen dagen nog actief op Martinique, waar hij met Curaçao beslag legde op de Caribbean Cup.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Salvatore Sirigu zet zijn loopbaan voort bij Torino. De 30-jarige Italiaanse doelman mag transfervrij vertrekken bij Paris Saint-Germain, waar hij zijn plaats aan Kevin Trapp had verspeeld. Sirigu werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Sevilla en Osasuna.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Voor Asumah Abubakar is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in mineur begonnen. De aanvaller van Willem II brak tijdens de tweede training van zijn ploeg zijn linkerkuitbeen. De in Ghana geboren Portugees (20) debuteerde in april 2016 in de hoofdmacht van Willem II tegen FC Twente (2-3). Afgelopen seizoen kwam de Portugese jeugdinternational tot 16 wedstrijden in Tilburg.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
In het 430 pagina's tellende rapport van Michael Garcia over mogelijke corruptie rondom de toewijzing van de WK's voetbal in 2018 en 2022 zijn geen nieuwe onthullingen over het gezamenlijke bid van Nederland en België te lezen. De NOS heeft het volledige rapport inmiddels in kunnen zien. Dat werd drie jaar geleden al opgesteld door de Amerikaanse jurist Michael Garcia, maar de FIFA heeft het nooit openbaar gemaakt. De Duitse krant Bild wist een kopie te bemachtigen. Vijf regels Daaruit blijkt dat het hoofdstuk over het Nederlands-Belgisch bid uit niet meer dan vijf regels bestaat. Voor het toernooi van 2018 hadden Nederland en België zich gezamenlijk kandidaat gesteld, met onder anderen Ruud Gullit en Johan Cruijff als ambassadeurs. Dat bid kreeg niet voldoende stemmen van de FIFA-leden. Volgens de Duitse Bild-journalist Peter Rossberg is het een goed teken dat er geen onthullingen zijn opgedoken. "Er valt eigenlijk niet zoveel te zeggen. In het rapport staat dat Nederland en België volledig hebben meegewerkt aan het onderzoek. Er zijn geen onrechtmatigheden." Samenvatting FIFA De gerenommeerde Amerikaanse jurist Michael Garcia deed op verzoek van de FIFA tussen 2011 en 2014 uitgebreid onderzoek naar mogelijke fraude bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Hij keek daarbij niet alleen naar de landen die de WK's toegewezen kregen, maar naar alle kandidaten. De FIFA maakte eind 2014 wel een samenvatting van het rapport openbaar. Toen werd ook al duidelijk dat er rondom het bid van Nederland en België geen problemen waren gerezen en dat wordt nu door het volledige rapport bevestigd. Garcia opgestapt Michael Garcia stapte eind 2014 op nadat bleek dat de wereldvoetbalbond niet zijn hele rapport openbaar wilde maken. Bild heeft het nu dus in handen en schreef vanochtend over puzzelstukjes, die geen hard bewijs vormen, maar wel wijzen naar corruptie rondom de toewijzingen van de WK's aan Rusland en Qatar. De FIFA heeft vooralsnog nog niet gereageerd.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Ali Messaoud heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Excelsior. Hij speelde het afgelopen halfjaar bij NEC, dat hem huurde van FC Vaduz uit Liechtenstein. De 26-jarige middenvelder wilde graag in Nederland blijven om privé-redenen. "Mijn vader is in april overleden en mijn moeder heeft het daar nog steeds enorm moeilijk mee. Mijn familie is alles voor mij en daarom wil ik er voor haar zijn", vertelt Messaoud op de website van Excelsior. Volgens Messaoud volgden Excelsior en coach Mitchell van der Gaag hem al langer. "Vorig jaar zomer heb ik al met hem gesproken, maar toen wilde Vaduz mij nog niet verhuren. Ik heb altijd contact gehouden en ik ben blij dat het er nu wel van is gekomen."
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Lex Immers (31) is na een half jaar alweer vertrokken bij Club Brugge. Hij keert vanwege familieomstandigheden terug naar Nederland. De middenvelder verkaste afgelopen winter van Cardiff City naar België. In Brugge kwam hij in tien duels in actie, maar hij moest het vooral doen met invalbeurten. Slechts een keer kreeg hij een basisplaats van trainer Michel Preud'homme. De oud-speler van ADO Den Haag en Feyenoord had nog een contract voor één seizoen bij Club Brugge. Het is nog niet bekend waar Immers gaat spelen. "Om persoonlijke redenen kies ik er nu voor om dichter bij huis aan de slag te gaan", aldus de middenvelder. "De komende weken ga ik een keuze maken."
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
Branco van den Boomen vertrekt na twee seizoenen bij sc Heerenveen en keert terug naar zijn oude club, FC Eindhoven. De 21-jarige middenvelder bewandelde in 2015 de omgekeerde weg. Hij speelde in zijn eerste seizoen nog 23 wedstrijden voor de Friezen, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan Willem II. Bij de Tilburgers kwam hij slechts tot acht wedstrijden.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal
David Mendes da Silva stopt als voetballer. De 34-jarige middenvelder gaat niet in op een aanbod van Sparta Rotterdam om zijn aflopende contract te verlengen. De zevenvoudig international begon zijn profcarrière in het seizoen 1999/2000 bij Sparta. Hij kwam verder uit voor NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. In Griekenland nam hij eind 2015 al afscheid als speler om als assistent-trainer verder te gaan. Vorig jaar zomer keerde hij verrassend terug op het veld bij de club waar zijn loopbaan was begonnen.
dinsdag, 27 juni, 2017
Source: NOS Voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.