Al lopend rijk worden

Op koude winterdagen is het voor veel lopers moeilijk – zo niet onmogelijk – om de nodige motivatie te vinden. Runister heeft de ideale oplossing: met de applicatie kun je geld verdienen per afgelegde kilometer.

Zoekt u nog een drijfveer om de komende maanden af en toe de loopschoenen uit de kast te halen? Sinds kort kunt u gebruikmaken van de nieuwe loopapplicatie Runister. De app is ontwikkeld door de Spaanse chemicus Alba Vazquez en Slowaakse ingenieur Matej Jahnátek en wordt verkocht als abonnement voor 1,99 euro per maand.

Maar dat geld kun je wel terugverdienen. Al lopend. Aanvankelijk krijg je vier cent per gelopen kilometer – je begint namelijk in level 1. Maar hoe meer je loopt, hoe meer punten je verzamelt en hoe hoger je level. Fanatieke lopers die in level 7 geraken, krijgen dan een verdienstelijke 1,76 euro per kilometer.

Gym effect

Al lopend rijk worden
Foto: rr

Maar met welk geld word je betaald als je meer dan 2 euro per maand verdient? Wel, de applicatie baseert zich grotendeels op het ‘gym effect’. Volgens dat principe zijn de meest ‘waardevolle’ leden degenen die betalen maar niet komen opdagen. Op die manier worden enthousiaste lopers gecompenseerd.

In de toekomst hoopt de applicatie in verschillende landen ook van lokale overheden subsidies of steun te ontvangen.

Snel rijk?

Runister startte zo’n anderhalve maand geleden en heeft ondertussen meer dan 10.000 gebruikers. De meest fanatieke gebruiker heeft ondertussen zo’n 17 euro opgehaald. De app is dus niet voor mensen die snel rijk willen worden.

Ten slotte is de app ook een klassieke loopapplicatie: het meet de afstanden en het aantal verbruikte calorieën.

Voorlopig is de app enkel beschikbaar voor iOS.

Al lopend rijk worden
Foto: rr

Bron: standaard.be

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.