Bastianelli klopt Blaak op de streep in Ronde van Drenthe

Marta Bastianelli is winnares geworden van de Ronde van Drenthe, de tweede koers van het WorldTour-seizoen voor de vrouwen. Na 165,7 kilometer, met start en finish in Hoogeveen, was de Italiaanse in de eindsprint net iets sneller dan Chantal Blaak. Ellen van Dijk, de tweede Nederlandse in de driekoppige kopgroep, finishte als derde.

Grace Brown, tijdritkampioene van Australië, reed lang alleen aan de leiding in de koers, waarin naast de vaak glibberige keienstroken – 25 kilometer in totaal – ook de wind een grote rol speelde. De 26-jarige renster van Mitchelton-Scott wist een voorsprong van twee minuten op te bouwen.

In de finale liep die marge echter snel terug. Toen de vermoeide Brown bij een rotonde ook nog eens de verkeerde afslag koos, was het gedaan met de ontsnapping. Nederlands kampioene Blaak zette zich aan kop van het overgebleven pelotonnetje dat snel verder uitdunde.

Op enkele kilometers van de meet zag Van Dijk, die eerder in de wedstrijd nog een valpartij had veroorzaakt, kans te demarreren. De tijdrijdster pur sang sloeg een gaatje, maar kon niet voorkomen dat Blaak en regerend Europees kampioene Bastianelli uit Italië wisten aan te sluiten.

Gedrieën begonnen ze aan de laatste kilometer in de wetenschap dat Bastianelli over het beste eindschot beschikt. Blaak trachtte de voormalig wereldkampioene nog te verrassen, maar ze kwam net tekort. Van Dijk moest genoegen nemen met de derde plaats.

Amy Pieters, de winnares van vorig jaar, won de sprint van de achtervolgende groep en werd op twintig seconden achterstand vierde.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.