Bernal slaat aanval Quintana af en wint 77ste editie Parijs-Nice

Egan Bernal heeft de 77ste editie van Parijs-Nice gewonnen. In de laatste rit, die slechts honderd kilometer lang was maar wel met vier hellingen van de tweede en twee van de eerste categorie, sloeg de Colombiaan een aanval van Nairo Quintana af.

Quintana, de nummer drie van het klassement, begon aan de slotetappe met 46 seconden achterstand op Bernal. Hij ging op 48 kilometer van de meet – en nog drie cols te gaan – in de aanval met onder anderen ploeggenoot Soler (de winnaar van vorig jaar), een Astana-trio en Kelderman.

Het peloton, waarin Bernals Skyteam zich helemaal uit de naad fietste, keek lang tegen een verschil van zo’n vijftig seconden aan en dat zou genoeg zijn voor Quintana.

Om nog maar eens te bevestigen dat zijn aanval op het geel serieus was, pakte Quintana ook nog drie seconden bonificatie bij een tussensprint.

Aan de voet van de laatste klim, de Col des Quatre Chemins (tweede categorie), reed Ion Izagirre weg uit de kopgroep en hij ging op jacht naar de ritzege. Hij kwam met een voorsprong van twintig seconden aan op de top, met nog negen kilometer koers te gaan.

De groep met Bernal, die inmiddels enkele helpers was kwijtgeraakt, volgde op vijftig seconden. Quintana wist toen al dat hij naast de eindzege zou grijpen.

Izagirre won de etappe en op negentien seconden won Oliver Naessen de sprint van de achtervolgers. Bernal en co (+0.26) zaten er vlak achter.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.