Bertens slaat zich op zware dag in Rosmalen naar halve finales

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de laatste vier in Rosmalen. De als eerste geplaatste Wateringse versloeg de Russin Natalia Vichljantseva zonder problemen: 6-3, 6-3.

Nadat Bertens eerder op de dag al het staartje van de partij tegen Arantxa Rus had afgewerkt, ging haar drukke dag verder met de kwartfinale tegen de nummer 119 van de wereld. Later op de avond wacht nog samen met Demi Schuurs de kwartfinale in het dubbelspel.

Net als tegen Rus, verspilde Bertens tegen Vichljantseva weinig energie. Alleen toen ze voor de wedstrijd serveerde, moest ze nog een beetje extra gas geven. Haar Russische opponente werkte drie wedstrijdpunten weg, om op het vierde alsnog te buigen.

Bertens kreeg de hele wedstrijd geen enkel breakpoint tegen, terwijl ze op haar beurt alle drie de breekkansen op de service van Vichljantseva met beide handen aangreep.

In de halve finale wacht zaterdag de winnaar van de partij tussen de ongeplaatste Kirsten Flipkens, vorig jaar wel verliezend finalist, en qualifier Elena Rybakina.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.