21 Redenen waarom bier op zijn tijd best goed is.

De meeste mensen houden op zijn tijd best van een biertje en slaat een biertje in de kroeg of op het zonnige terras dan ook zeker niet over. Er wordt altijd gezegd dat bier niet goed voor je is. Je krijgt er namelijk een Bier drinken met mate is niet slecht voor de gezondheid.enorme bierbuik van als je er teveel van drinkt! Maar niet getreurd. Het is natuurlijk nooit goed om van iets teveel te drinken of te eten, maar één biertje op zijn tijd kan best goed zijn. Informatie-blog informeert je aan de hand van 21 redenen waarom, dus lees snel verder!

 

 

Bier is een dorstlesser vol vitaminen en mineralen.

 1. Bier is een goede dorstlesser. Het bestaat voor meer dan 80% uit water.
 2. In een biertje zitten minder suikers dan in frisdrank. In een blikje cola bijvoorbeeld zitten zeven theelepels suiker en in een half biertje iets meer dan één.
 3. Bier verkleint de kans op hart- en vaatziekten, het zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.
 4. Bier zit vol met vitaminen en mineralen zoals fosfor, jodium, magnesium en kalium.
 5. Het bevat een antioxidant die goed is voor je huid. Ferulinezuur, dat veel in bier voorkomt, is een antioxidant die je huid herstelt na zonschade.
 6. Bier beschermt je tegen een beroerte, het voorkomt dat je bloed gaat klonteren.
 7. Matig biergebruik kan diabetes voorkomen.
 8. Je botten versterken door bier.
 9. Last van diarree? De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.
 10. Bier helpt tegen stress.
 11. Een glas bier in de avond voorkomt slaapstoornissen.
 12. Bierdrinkers hebben minder kans op alzheimer en dementie. Het verbetert je geheugen zelfs!
 13. Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden en beschermt je dus tegen ziekten zoals kanker.
 14. Bier is goed voor je als je verkouden bent. Dit geldt zeker wanneer je een warm biertje drinkt. Het bevordert de bloedsomloop, de ademhaling en versterkt je immuunsysteem.
 15. Bier is goed voor je bloeddruk. Gematigd biergebruik houdt je bloeddruk onder controle.
 16. Bier beschermt de foetus tegen vroeggeboorte en misvormingen bij zwangere vrouwen. Maar dan wel alcoholvrij, natuurlijk!
 17. Bier helpt maagzweren voorkomen. Anderhalve liter per week remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken.
 18. Bier verhoogt de productie van gal, dat helpt bij de vertering van vet eten en het versnellen van je spijsvertering.
 19. Bier voorkomt nier- en galstenen met maar liefst 40%.
 20. Bier helpt bij afvallen… Of dit helemaal waar is valt nog te betwijfelen, maar uit studies blijkt dat mensen die met mate een biertje drinken minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers.
 21. Bier is goed voor je haar, het bevat mineralen en vitaminen die goed voor de verzorging van je haar zijn. Een ‘bierspoeling’ geeft je haar meer volume.

Let op !! Bier mag alleen gedronken worden met een leeftijd van 18+
Let op !!
Alleen door gematigd biergebruik profiteer je van de voordelen.
Wist jij dat het drinken van een  biertje zoveel voordelen heeft?

Bron: Telegraaf.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.