Bolt toont voetbalklasse in Australië en scoort twee keer

Sprintlegende Usain Bolt heeft zijn eerste goals gemaakt als speler van Central Coast Mariners in Australië. De 32-jarige Jamaicaan, die een profcontract hoopt te verdienen bij de club, was twee keer trefzeker in een oefenduel.

Tegen het bescheiden Macarthur South West United maakte Bolt de 0-3 en 0-4. Dat was ook de eindstand. De eerste goal mocht er zijn; een knap schot met links, nadat hij zijn tegenstander in zowel de sprint als fysiek te kijk had gezet.

Zijn tweede was een intikker na een fout van de verdediger.

“Ik ben blij dat ik de wereld kan laten zien dat ik mezelf ontwikkel. Ik wil graag een Mariner zijn en doe mijn best om in de ploeg te komen”, vertelt Bolt, die met rugnummer 9.58 op zijn shirt speelt als verwijzing naar zijn wereldrecord op de 100 meter.

Salaris

De club, actief op het hoogste niveau in Australië, wil dat de bond garant staat voor een deel van het salaris van Bolt mocht het inderdaad tot een samenwerking komen.

Bolt, die na het WK in 2017 een punt achter zijn sprintcarrière zette, trainde eerder al mee met zijn favoriete club Manchester United en Borussia Dortmund.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.