Britse golfer Rose pakt koppositie bij US Open, Woods op achterstand

Na de eerste ronde van het US Open gaat de Brit Justin Rose aan kop. De nummer vier van de wereldranglijst bereikte op de banen van Pebble Beach in Californië in 65 slagen het clubhuis en heeft met -6 een voorsprong van 1 slag op Aaron Wise, Rickie Fowler, Xander Schauffele en Louis Oosthuizen.

Rose won het US Open in 2013 en was ook op de overige drie majors al goed voor noteringen in de topdrie. In totaal won hij 24 toernooien.

De 38-jarige golfer opende met twee birdies, een eagle en een bogey op de eerste acht holes. Hij sloeg vervolgens zijn slag door op de laatste drie holes telkens een slag te winnen.”Dit is pas een kleine stap”, bleef Rose rustig.

Woods en Koepka in achtervolging

Tiger Woods en Brooks Koepka moeten in de achtervolging. De Amerikanen staan met respectievelijk -1 en -2 op de 28ste en 16de plaats.

Woods is op jacht naar zijn 82ste titel op de PGA-tour. Hij komt dan op gelijke hoogte met recordhouder Sam Snead. Met zijn zestiende majortitel zou hij op twee zeges van Jack Nicklaus komen.

Koepka, die de afgelopen twee jaar het US Open won en de mondiale nummer één is, opende sterk met vier birdies op de eerste zes holes, maar wisselde daarna drie bogeys af met nog maar één birdie.

In totaal werden op de eerste dag maar liefst zeventien eagles gemaakt, een record op het US Open.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.