Curaçao, voor een geweldige zonvakantie.

Curaçao heeft een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

Curaçao ligt in de tropen, net boven de evenaar en je vliegt er in ongeveer 10 uur naar toe. Dank zij de noord-oosten wind is het er nooit te warm en de gemiddelde temperatuur is 28 graden.
Wat ook best fijn is; in het algemeen wordt dit zonnige eiland, door de beruchte orkanen die dit gebied soms teistert, overgeslagen.

 

Curaçao is sinds 2010 zelfstandig.

Curaçao behoorde tot 2010 bij de Nederlandse antillen.Curaçao behoorde tot de Nederlandse antillen, tot deze in 2010 werden opgeheven. Sinds die tijd is Curaçao een zelfstandig land binnen het koninkrijk der Nederlanden. Het eiland telt 144000 inwoners, Willemstad is de hoofdstad en is verdeeld over verschillende wijken die allemaal een ander karakter hebben.

De Handelskade, misschien wel één van de meest gefotografeerde plekken van Curaçao.Punda is de oudste wijk van Willemstad en is sinds de 17e eeuw het belangrijkste handelscentrum van Curaçao. Het ligt aan de haven, waar alle cruiseschepen aanmeren, zit bomvol met gezellige terrasjes en je kunt er taxfree shoppen.
De Handelskade, de Pontjesbrug en de Sint Annabaai zijn misschien wel de meest gefotografeerde plekken van Curaçao. En dit alles bevindt zich vlak bij elkaar in het historische centrum van Willemstad. De Handelskade is aan de kant van Punda, de oudste wijk van Willemstad en aan de oostkust van de Sint Annabaai.

 

Al die mooi gekleurde huizen.

In Curaçao zijn allemaal gekleurde huisjes.Wat gelijk opvalt in Curaçao, zijn alle gekleurde huisjes. Men zegt, dat in de 18e eeuw een gouverneur met een oogziekte opdracht heeft gegeven al deze huisjes te verven omdat hij zelf last kreeg van zijn ogen als het zonlicht op de gevels kaatste.
Hetzelfde gerucht gaat ook dat deze gouverneur eigenaar was van een verffabriek en er dus zelf belang bij had.

 

 

Er zijn in Curaçao 38 openbare en privé stranden.

Op Curaçao zijn maar weinig stranden vrij toegankelijk, de meeste stranden horen bij de resorts, waardoor je daar alleen als gast gebruik van mag maken. Ook horen sommige stranden bij de horeca bedrijven, je moet dan intree betalen om het strand op te mogen. Tot de meest populaire stranden horen onder andere Jan Thiel, Sea Aquarium Beach, Porto Marie en Grote Knip.
De meest populaire stranden op Curaçao zijn Jan Thiel, Sea Aquarium Beach, Porto Marie en Grote Knip.Gelukkig is de Grote Knip, dat misschien wel het mooiste strand van het eiland is, nog steeds voor iedereen toegankelijk.
Sea Aquarium Beach ligt vlak bij Willemstad en is beter bekend als Mambo Beach. Dit komt door de gelijknamige strandtent waar veel feesten worden gegeven.
De toegang is 3 euro, en daarvoor heb je voorzieningen zoals douches, toiletten en zonnebedden. Door de luxe is Mambo Beach één van de populairste stranden onder de vakantiegangers.
Mensen aanbidden daar massaal de zon en het staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Op zaterdag en zondag gaat het los bij Mambo Beach, dan wordt het strand omgetoverd tot een club.
Voor uitgaan op Curaçao moet je namelijk niet in het centrum van Willemstad zijn, maar op het strand.

De drijvende markt van Willemstad.

Het lekkerste tropische fruit en verse vis vind je op de drijvende markt in Willemstad.Voor het lekkerste tropische fruit en verse vis kun je terecht op de drijvende markt in Willemstad, wat ook gelijk één van de mooiste en kleurrijkste plaatsten van het eiland is.
De producten worden uit Venezuela geïmporteerd, omdat op Curaçao de grond te droog is om voedsel te verbouwen.
‘s Morgens om 5 uur meren de bootjes aan en om half zeven ‘s avonds varen ze weer terug.
Venezuela ligt namelijk op nog geen 70 kilometer verwijderd van Curaçao.

 

Klein Curaçao om te duiken en te snorkelen.

Met een boottocht van ongeveer 2 uur bereik je het langste strand op het onbewoonde eiland Klein Curaçao.
Op Curaçao kun je verschillende kleine tripjes boeken naar Klein Curaçao om daar te duiken en te snorkelen. Het onbewoond eilandje is maar 3 vierkante kilometer groot.
Ondanks dat het zo klein is, kun je er gemakkelijk een middag doorbrengen.
Het water is glashelder en de onderwaterwereld is prachtig.
Op het eerste gezicht ziet het eiland er heel onschuldig en idyllisch uit, maar in het verleden is er veel gebeurd.
Zeevaarders die in slaven handelden, maakten tijdens hun reis naar Curaçao, op het eiland eerst een stop om alle zieke en dode slaven achter te laten.
In de 17e eeuw was Curaçao een doorvoerhaven voor slaven uit West Afrika die door de West Indische Compagnie werden verhandeld op de slavenmarkt.
Hierna werden de meeste slaven verscheept naar verschillende bestemmingen in Zuid en Midden Amerika.

Er zijn heel veel verschillende soorten dieren op klein Curaçao. Zeeschildpadden zijn beschermde dieren.Het eiland is vooral ook bekend om zijn koraalrif, er zijn heel veel verschillende soorten dieren.
Zeeschildpadden zijn beschermde dieren, kijken mag, maar raak ze niet aan. Bovendien hebben ze relatief de sterkste kaken van het dierenrijk, dus een eventuele beet kan hard aankomen.
Maar de zeeschildpadden maken de trip naar klein Curaçao wel compleet.

 

Conclusie.

Curaçao is erg veelzijdig door de gevarieerde stranden, het uitgaansleven en het lekkere eten. Ondanks dat je zo ver van huis bent, geeft het toch een vertrouwd gevoel door de Nederlandse taal die ze spreken. Op Curaçao is het alleen wel altijd mooi weer en heb je een intens blauwe zee.

 

Hotels en Appartementen op Curaçao.

Corendon heeft een gevarieerd aanbod aan appartementen en hotels op Curaçao. Corendon heeft alle accommodaties met grote zorg geselecteerd om uw vakantie Curaçao zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodaties wordt onder andere gelet op de ligging t.o.v. stranden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.
Van harte aanbevolen.

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.

Aangepast zoeken

 

Reageren.

Aanvullende informatie of geheel nieuwe artikelen zijn van harte welkom.
Om het reageren laagdrempelig te houden hoeft er vooralsnog op dit blog geen naam en/of email-adres te worden ingevuld.
Alvast bedankt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.