De sport van vrijdag bij de NOS

Vrijdag 23 november wordt een drukke en gevarieerde sportdag. Er is aandacht voor boksen, Ajax, tennis, Formule 1, maar vooral voor schaatsen. In het Japanse Tomakomai gaat het tweede wereldbekerweekend van het seizoen van start.

Op de eerste dag zijn vanaf 7.30 uur op NOS.nl en in de NOS-app de sprinters Jan Smeekens, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Femke Beuling, Janine Smit, Jutta Leerdam en de achtervolgingsploegen in actie te zien.

Op televisie komen vanaf 16.00 uur in een extra schaatsuitzending van vijftig minuten op NPO 1 alle hoogtepunten van de eerste dag in Tomakomai nog een keer voorbij.

Davis Cup en Verstappen

Vrijdag is ook de eerste dag van de Davis Cup-finale tussen Frankrijk en Kroatië in Lille. Beelden daarvan zijn te zien in Nieuwsuur, om 22.40 uur op NPO 2.

Ook in Nieuwsuur een interview met voormalig autocoureur Mark Webber over het jaar van Max Verstappen. Webber is aanwezig bij de laatste Formule 1-race van het jaar in Abu Dhabi.

Verder is er ook aandacht voor de WK boksen in New Delhi, waar aan het einde van de ochtend Jemyma Betrian (-57 kilogram) en Nouchka Fontijn (-75 kilogram) in actie komen in de halve finales. Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

Eredivisie

Daarin komt ook de persconferentie van Ajax-trainer Erik ten Hag aan bod. Hij kan volgende week met zijn ploeg, op bezoek bij AEK Athene, de volgende ronde van de Champions League bereiken, maar de Amsterdammers moeten zaterdag eerst nog op bezoek bij NAC Breda.

Dit weekend begint speelronde 13 in de eredivisie en in het liveblog ‘Warming-up’ op NOS.nl en in de NOS-app wordt daar vanaf het middaguur op vooruitgeblikt.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.