Een hond als huisdier.

 

Een grote hond, of toch maar liever een kleine.

Honden vinden we bijna allemaal wel leuk, maar ze moeten eigenlijk wel vier keer per dag uitgelaten worden. Niet alleen om hun behoefte te doen, maar ook vooral voor de beweging.
Beweging en de buitenlucht is goed voor de hond, maar natuurlijk ook voor uzelf.
We onderscheiden even in grote lijnen grote honden en kleine honden. Voor een grote hond heb je uiteraard meer ruimte nodig, dus houdt daar bij de aanschaf rekening mee.
Honden zijn dan wel huisdieren, maar ze zijn ook heel graag buiten.

Honden die vrij rondlopen, kunnen spelen en rennen.Als je met je hond elke dag naar dezelfde plaats gaat om uit te laten, kom je daar automatisch dikwijls dezelfde honden tegen.
Zodoende leren ze elkaar goed kennen en dat is goed voor het sociaal contact.
Op sommige plaatsen mogen honden vrij loslopen, als er dan meerdere honden zijn kunnen ze met elkaar spelen en rennen. Honden begrijpen elkaar over het algemeen heel goed.
Dat doen ze door elkaar goed in de gaten te houden.

 

Proberen om zelf de hond te begrijpen.

Grote kans dat deze hond gaat bijten.Door goed te kijken, kun je zelf de honden ook begrijpen. Als een hond blaft is hij altijd nog niet boos, maar als een hond blaft en zijn tanden laat zien en daarbij zijn bovenlip optrekt, kun je maar beter een beetje oppassen. De kans dat zo’n hond gaat bijten is niet gering.
Als een hond daarentegen bang is, maakt hij zich heel klein en kruipt weg. Hij houdt zijn staart en kop naar beneden.
Als een hond zo bang is, kun je er beter ook maar niet naar toe gaan, ook al zou je hem graag willen troosten. Als een hond bang is, is bijten nog het enige wat hij durft.

Hoe meer een hond met zijn staart kwispelt, hoe vrolijker ze zijn. Ook als honden dingen doen die ze leuk vinden, zul je altijd zien dat ze met hun staart kwispelen.
Zo zie je dat het ook voor mensen mogelijk is om de hondentaal te begrijpen.

 

Duidelijke overeenkomsten met de wolf.

Overeenkomst met hond en wolf.Alle honden groot en klein, stammen af van de wolf. Een husky bijvoorbeeld lijkt zelfs nog heel veel op de wolf, maar  een Yorkshire Terriër lijkt er helemaal niet meer op.
Wolven leven graag in groepen en honden ook. Eén hond uit zo’n groep is altijd de baas, hij is de beste en de snelste en past goed op zijn groep.
Dat is bij de wolven ook zo, alle andere wolven weten precies wie er de baas is.
Een hond luistert goed naar de mens, zijn baas. Honden vinden het prettig als ze precies weten wie de baas is en dat moeten ze als jonge hond al leren. Ze Onze eigen prachtige Smokiezullen dan nooit meer vergeten wat ze geleerd hebben. Honden vinden het ook fijn om precies te weten wat wel en wat niet mag.
Als de hond niet in bed mag slapen, mag dat ook niet voor één keer.
Dat klinkt een beetje streng, maar consequent zijn begrijpt een hond nu eenmaal beter. Mensen zijn niet alleen baas van de hond, maar zijn ook hun vriend. Samen kunnen ze veel plezier aan elkaar hebben.

De prachtige husky hierboven op de foto is  de hond van mijn dochter en hij luistert naar de naam Smokie. Natuurlijk mag ik ook weleens oppassen en uitlaten, want vooral een husky heeft veel beweging nodig.


 

Puppy’s spelen heel veel.

Jonge hondjes zijn leuk om naar te kijken. Honden zijn zoogdieren en dat zijn dieren die melk bij hun moeder drinken. In de moedermelk zit alles om gezond te blijven en snel te groeien.
Gezond en snel groeien met moedermelk.Jonge hondjes noemen we puppy’s.
De jonge hondjes trappelen met hun pootjes rondom de tepel van de moeder en daardoor komt er melk uit de tepel.
Ongeveer 2 weken nadat ze geboren zijn, gaan hun oogjes open.. In het begin zijn die oogjes vaak nauw. Als de puppy’s niet slapen, dan spelen ze heel veel, daar krijgen ze maar niet genoeg van.
Kleine hondjes moeten nog heel veel leren, bijvoorbeeld met mensen omgaan.
Alles is nieuw en spannend voor de pup, zoals kleuren en geluiden.
Hoe meer ze zien en meemaken als ze jong zijn, hoe beter het is. Als de pup een ritje met de auto maakt, is hij als volwassen hond nooit meer bang voor autorijden.
Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de trein of de bus.

 

Beloon de hond na het hondentoilet.

Beloon de hond met iets lekkers of te aaien.Als een hond iets goed doet, moet je hem meteen belonen door hem te aaien of iets lekkers te geven, dan weet hij dat hij het goed heeft gedaan.
Mannetjes en vrouwtjes honden lijken erg op elkaar, maar bij het plassen kun je het verschil goed zien.
Een mannetjes hond heet een reu en tilt zijn poot op bij het plassen.
Het liefst plassen ze tegen elke boom die ze tegenkomen, al is het maar één druppeltje.
Zo weten andere honden dat hij daar in de buurt woont en er is geweest.
Een vrouwtjes hond heet een teefje en zij plast zittend.
Op sommige plaatsen is er een hondentoilet en als dat er niet is, moet je er voor zorgen dat de hond niet op de stoep poept. Het is netjes om de poep op te ruimen, want niemand vindt het leuk om in de poep te trappen.

 

Verzorging.

Als je een hond hebt, moet je er ook goed voor zorgen. Honden met lange haren moeten vaak gekamd of geborsteld worden. Er zijn ook kappers voor honden, daar worden ze meestal gewassen, geknipt en gekamd.
Deze hond vindt het bad niet erg.Er zijn honden die vinden het fijn om in het water te spelen, maar in bad gaan hebben de meeste honden een hekel. Voor honden is er speciale shampoo.
Als je goed voor je hond zorgt, probeer je er ook voor te zorgen dat hij niet ziek wordt.
De dierenarts kan de hond daar de juiste injecties voor geven en gelijk helemaal even nakijken. Ook goed eten is belangrijk voor de gezondheid van honden. Een hond mag niet te vaak en ook niet te vet eten. In de (online)dierenspeciaalzaak weten ze precies wat de juiste voeding voor de hond is en de juiste hoeveelheid, want een hond wordt al gauw te dik.
Geef de hond nooit restjes van je eigen eten, want dat eten is wel gezond voor jou, maar niet voor de hond. Die wordt er al snel te dik van.

Er zijn veel verschillende soorten honden, maar wat voor hond je ook hebt, hoe verschillend ze er ook uitzien, groot of klein, je kunt er heel veel plezier aan beleven.
Ook een hond zonder ras, het zogenaamde vuilnisbakkenras kan u volop plezier bezorgen.
En of het nu een rashond of een vuilnisbakje is, voorop staat dat je er goed voor moet zorgen.

 

Samenvatting en/of tips.

  • Laat uw hond liefst vier, maar minstens drie keer per dag uit.
  • Een grote hond heeft meer ruimte nodig.
  • Een grote hond eet veel meer, dus zullen de kosten hoger zijn.
  • Het is goed voor een hond om te weten wie de baas is, leer ze dat als puppy.
  • Consequent zijn is heel belangrijk.
  • Een puppy moet veel zien en meemaken, dat is goed voor later.
  • Gezond eten, dus geen restjes van onze eigen maaltijd.
  • Zorg dat u voldoende tijd en geld heeft om voor een hond te zorgen.
  • Kijk eerst eens in een asiel voordat u een hond gaat kopen.

 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.
 

Aangepast zoeken

 

 Reageren.

U wordt van harte uitgenodigd om te reageren of een aanvulling te plaatsen op dit bericht

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.