Er komt een pup in huis.

 

Leuk, maar ook spannend moment.

Een pup in huis, voor u als nieuwe eigenaar is dat één groot feest. Een splinternieuwe mand staat klaar en u heeft een heleboel leuke speeltjes uitgezocht.
Niet alleen voor u, maar ook voor uw pup is de verhuizing een spannend moment.

 

Veilige omgeving.

zo-veel-kabels-en-snoeren-zijn-niet-veilig-voor-uw-pupMaak uw huis “pupproof” voordat u uw pup gaat ophalen. Ga op uw handen en voeten zitten en bekijk uw huis: liggen er snoeren waar hij op kan kauwen? Zijn er plekken waar hij naar beneden kan vallen, of bekneld raken?
Controleer uw tuin en zorg er voor dat u veilig speelgoed koopt.
Uw dierenspeciaalzaak heeft hierin over het algemeen een ruime keuze.

 

Tanden wisselen.

Vanaf ongeveer 3 à 4 maanden begint het melkgebit van uw pup te wisselen.
Het gevolg hiervan kan zijn dat uw pup minder eetlust heeft. Kauwen op de brokken kan pijnlijk voor hem zijn. U zou daarom de brokken kunnen weken in lauwwarm water, zodat deze zachter worden.
Is het gebit van de pup weer op orde, dan is het belangrijk dat de pups goed kunnen kauwen op een bot. Gebruik nooit varkensbotten of kippenbotjes hiervoor! Die kunnen versplinteren en verstoppingen in de darmen veroorzaken. Het beste zijn de kauwbotten die in de (web)winkel verkocht worden.

 

Goede start met voeding.

brokken-weken-in-lauw-waterKies voor uw opgroeiende viervoeter een gezondheidsvoeding die speciaal is samengesteld voor pups. Deze voeding helpt uw pup veilig op te groeien en zijn weerstand op te bouwen.
Het bevat essentiële voedingsstoffen voor een optimale groei en ondersteunt de spijsvertering.
Tandproblemen kunnen voorkomen worden door de pup over het algemeen geen natvoer, maar droogvoer te geven. Natuurlijk willen we onze allerliefste puppy ook wel eens graag verwennen met een blikje natvoer.
Voedingsfabrikanten hebben voor ieder formaat of ras een voeding ontwikkeld dat perfect aansluit bij de persoonlijke voedingsbehoefte van de pup.

(Nacht)rust is ook niet onbelangrijk.

nacht-rust-is-ook-niet-onbelangrijkPups hebben veel behoefte aan regelmaat, rust en slaap. Als ze wakker zijn, spelen ze veel en onderzoeken van alles. Alles bij elkaar is dat nogal inspannend.
Een pup die meer dan een half uur bezig is geweest, is moe.
Een schema maken met daarin de vaste onderdelen: spelen, uitlaten, eten, rusten en slapen, is een uitstekend advies. Voor je eigen nachtrust, is het goed om nog even met de pup te spelen en uit te laten voor het slapen gaan.
Geef de pup nog wel even de tijd om tot rust te komen en zich een beetje moe gaat voelen.
Het is niet ondenkbaar dat uw pup de eerste nachten geluidsoverlast veroorzaakt, meldt daarom eventueel ook bij uw buren dat u een puppy aangeschaft heeft.

 

Pup streken.

een-voorbeeldig-opgevoede-hondWilt uw pup met periodes minder eten? Misschien is uw pup in de pubertijd en zoekt hij niet alleen zijn eigen, maar ook uw grenzen op. Het is dan belangrijk dat u respectvol en vooral consequent blijft. Het is tevens mogelijk dat hij zijn groeispurt heeft gehad en dus minder voeding nodig heeft.

Vindt u een voorbeeldig opgevoede hond van essentieel belang, dan is uiteraard een puppytraining zo’n gek idee nog niet.

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.

Aangepast zoeken

Reageren.

Aanvullende informatie of geheel nieuwe artikelen zijn van harte welkom.
Om het reageren laagdrempelig te houden hoeft er vooralsnog op dit blog geen naam en/of email-adres te worden ingevuld.
Alvast bedankt.

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.