Etappezege en leiderstrui voor Wellens in BinckBank Tour

De vierde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Tim Wellens. De Belg versloeg Marc Hirschi en Laurens de Plus in de sprint heuvelop. Wellens is ook de nieuwe leider in de rittenkoers door Nederland en België, omdat Sam Bennett, die de eerste drie etappes won en de leiderstrui zodoende om de schouders had, niet met de voorsten mee kon.

In de korte koninginnenrit (96 km) door de Ardennen stonden dertien korte, maar pittige beklimmingen op het menu. De Belgen Stan Dewulf en Iljo Keisse vielen kort na de start aan en reden tot 50 kilometer van de streep op kop.

Jumbo-Visma gooide al na een uur koers de knuppel in het hoenderhok. Al snel werd het leidende duo ingerekend, waarna De Plus, Wellens en Hirschi wegsprongen.

Ivan García Cortina haakte even aan, maar kon niet volgen. Het voorste trio werkte vervolgens goed samen en bleef uit de greep van een tweede groep. In de finale kon De Plus in Houffalize het harde werken van zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma niet afmaken. Hij moest zijn meerdere erkennen in Wellens die op zijn beurt Hirschi nipt voorbleef.

In 2017 won Wellens ook al in Houffalize. Toen versloeg de renner van Lotto-Soudal Tom Dumoulin.

Vrijdag doet de BinckBank Tour Nederland aan. De vijfde etappe start in Riemst en de finish ligt na 191,4 kilometer in Venray. Zaterdag volgt een individuele tijdrit in Den Haag. De slotetappe van zondag is weer in België, in Geraardsbergen.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.