Geld terugvragen voor OV-chipkaart, NS vertraging en veel meer.

In dit artikel komen verschillende mogelijkheden aan de orde waarbij u misschien te veel hebt betaald, of de verleende service niet voldoende is geweest en kunt u mogelijk uw geld terugvragen. Bij de belastingdienst laten vooral veel jongeren geld liggen. De websites Belastingterug en Zorgtoeslag maken het voor jou supersimpel om je belasting terug te krijgen. De website zorgtoeslag is er voor het snel aanvragen, wijzigen of stopzetten van uw zorgtoeslag.

Belasting terugvragen voor jongeren.

Ga je naar school en heb je een baan(tje), of loop je stage? Werk je of heb je een uitkering? Dan betaal je hierover belasting. Vaak houdt je werkgever of uitkeringsinstantie dit automatisch in op je loon of uitkering. Maar van dit geld kun je vaak weer een deel terugkrijgen. Ook kun je vanaf je 18e recht hebben op toeslagen.

Heb je reiskosten en geen reiskostenvergoeding?
Ga je met het openbaar vervoer naar je werk? En krijg je daarvoor geen reiskostenvergoeding? Dan kun je misschien deze reiskosten aftrekken in je aangifte bij de belastingdienst.

Worden je studiekosten niet helemaal vergoed?
Heb je studiekosten gemaakt, en krijg je die je niet (helemaal) vergoed? Dan kun je misschien deze studiekosten aftrekken in je aangifte.

Hoe vraag je belasting terug?
Je kunt belasting terugvragen als je meer dan 14 euro aan loonheffing hebt betaald. Je vraagt belasting terug voor elk kalenderjaar waarin je hebt gewerkt. Om het geld ook echt te krijgen, moet je het Aangifteprogramma op Belastingdienst.nl/jongeren downloaden, invullen, ondertekenen en opsturen. Voor ieder jaar is er een apart programma. Je kunt ook de app downloaden. Ben je vorig jaar of het jaar daarvoor vergeten belastingaangifte te doen? Geen ramp. Je kunt dit nog doen voor de afgelopen 5 jaar.

 

U kunt geld terugvragen na vertraging bij de NS.

U heeft recht op Geld terug bij vertraging als u 30 minuten of meer te laat aankomt op uw NS-bestemmingsstation. De oorzaak van de vertraging is niet belangrijk. Deze regeling geldt voor binnenlandse reizen die u met NS maakt. De route moet wel door de NS reisplanner als route zijn aangegeven. U heeft ook recht op geld terug voor extra vervoerbewijzen zoals de Railrunner, Dagkaart Hond, ICE-toeslag of een Dagkaart fiets. Voor reizen met de Intercity Direct geldt een aparte regeling en komt u in aanmerking voor een vergoeding bij een vertraging vanaf 15 minuten. www.ns.nl/klantenservice.

 

Geld terugvragen OV-chipkaart.

U kunt geld terugvragen als u vergeten ben uit te checken.Als u niet meer op saldo wilt reizen kunt u uw saldo terugvragen of laten uitbetalen. Is uw saldo minder dan € 30? Dan betaalt u administratiekosten.

Saldo onder € 30? Persoonlijke OV-chipkaart
Is uw saldo tussen de € 0 en € 30? Dan kunt u dit terugvragen bij een balie van een vervoerder. Na controle van uw legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, rijbewijs of ID-kaart) krijgt u uw saldo terug. U betaalt hiervoor € 2,50 administratiekosten.

Saldo hoger dan € 30?
Is uw saldo hoger dan € 30? Dan wordt dit bedrag uitbetaald op uw bankrekening als u uw OV-chipkaart beëindigt. U betaalt geen administratiekosten. U beëindigt uw kaart met een formulier.
www.ov-chipkaart.nl

 

Geld terugvragen na vergeten uit te checken.

Heeft u gereisd met Arriva, GVB, HTM, RET, Qbuzz, Syntus, U-OV of Veolia? Vraag dan uw saldo terug op www.uitcheckgemist.nl Het kan zijn dat de vervoerder de informatie nog niet heeft aangeleverd. Daarom duurt het soms langer voordat een gemiste checkuit zichtbaar is. In de meeste gevallen binnen 14 dagen maar uiterlijk binnen 62 dagen. Daarnaast wordt een gemiste checkuit pas getoond als u de volgende dag (of daarna) opnieuw heeft gereisd.

 

Geld terugvragen na vergeten, of niet kunnen uit checken bij Connexxion.

Als u financieel benadeeld bent tijdens het gebruik van uw OV-chipkaart bij Connexxion, kunt u vergoeding, ofwel restitutie, aanvragen.
Bijvoorbeeld als u met uw OV-chipkaart bij Connexxion niet heeft kunnen in- of uitchecken door een storing. Als u bent vergeten om uit te checken. Als u per ongeluk op saldo heeft gereisd, terwijl u een abonnement heeft. Of als er sprake is van een onjuiste of onvolledige handeling bij één van de verkoop- of oplaadautomaten. Connexxion geeft geen geld terug als uw verzoek betrekking heeft op een storing of reis bij een andere vervoerder en in bijzondere gevallen van overmacht.

 

Geld terugvragen bij vertraagde vlucht.

Europa presteert heel slecht op punctualiteit als het gaat om vliegbewegingen. Er zijn meer dan 15 luchthavens waar 50% tot 60% van de vluchten vertraging heeft. Circa 500 miljoen vliegpassagiers hebben jaarlijks last van vertraging en ongeveer 30 miljoen van die passagiers heeft recht op schadevergoeding.

Hoeveel geld kunt u terugvragen?
Hoeveel geld u terug krijgt bij vertraging van de vlucht is afhankelijk van de duur van de vertraging, de afstand van de vlucht en of er geen sprake is van overmacht. Houdt u er wel rekening mee, dat onderstaande bedragen in de loop der tijd kunnen wijzigen.

€ 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
€ 400,-voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
voor alle overige vluchten heeft u recht op een vergoeding van € 600,-

Vlucht-vertraagd.nl werkt op basis van no cure no pay. U ontvangt de vergoeding minus 25%. Ontvangt u niets dan betaalt u dus ook niets. Wilt u weten hoeveel geld u terug krijgt voor uw vertraging? Klik hier op geld terugvragen voor uw vlucht.

 

Vertraagde vlucht, hebt u een rechtsbijstandverzekering?

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan kunt u uw verzekeraar ook vragen om informatie of om u te helpen. Kijk in de polisvoorwaarden van uw verzekering of neem contact op met de verzekeraar. Geld terugvragen kan dan mogelijk ook zonder tussenpersonen zoals hierboven beschreven. Daardoor kan het rendement van uw terugvordering mogelijk hoger zijn.

 

Uw geld terugvragen als u betaald heeft met PayPal.

Betalen met PayPal heeft grote voordelen en zelf maak ik er dan ook regelmatig gebruik van.
Met PayPal kunt u zorgeloos online winkelen. Als een online besteld artikel niet wordt bezorgd of niet aan de omschrijving van de verkoper voldoet, kan PayPal u het volledige bedrag van de aankoop terugbetalen. Zelfs bepaalde immateriële goederen, zoals e-tickets en downloads zijn gedekt.
Bij PayPal hoeft u zich alleen maar aan te melden met een email-adres en een liefst zeer sterk wachtwoord, want dat is ook gelijk het enige wat nodig is om met PayPal te kunnen betalen. U kunt PayPal koppelen aan uw betaalrekening, maar als u dat liever niet wilt, is het ook mogelijk om uw saldo handmatig aan te vullen. Zelf geef ik hier om veiligheidsredenen de voorkeur aan. Betalen kan dus automatisch via de betaalrekening of door via Ideal saldo te storten naar uw PayPal rekening.  https://www.paypal.com/nl/

 

Cashback promotie websites.

Philips. U kunt ook geld terugvragen /terugontvangen bij verschillende merken en bedrijven. Een goed voorbeeld is Philips. Bent u van plan om elektrische apparaten aan te schaffen, dan kunt u ook andersom te werk gaan. Kijk eerst op de promotie website van het betreffende merk dat u zoekt. Bijvoorbeeld op de promotie website van Philips waar alle acties met hun cashback-waarde staan. Kies daar uw gewenste artikel en daarna uw favoriete webshop, bijv. Bol.com om het apparaat aan te schaffen. Zo kunt u optimaal profiteren van cashback acties. De Philips promotie website is onderverdeeld in Beeld en Geluid, Huishoudelijke artikelen en Persoonlijke verzorging.

Sony. Op alle acties geldt dat deelname enkel mogelijk is bij aankopen gedaan bij Sony verkooppunten vermeld op de Sony Dealer Locator, op de website van Sony Nederland alsmede aankopen via deze officiële Sony Nederland webshop.   Sony.nl/consumentenacties

Canon.  Actievoorwaarden Canon winterpromotie 2015/2016. De Actie begint op 1 november 2015 en eindigt op 31 januari 2016. Deelname aan de Actie is alleen mogelijk gedurende de Actieperiode. Mogelijk werkt de link niet meer na de actieperiode maar is er weer wel een andere actie te vinden van Canon. Canon.nl/winterpromotie

Huawei. Huawei mobiele telefoons Huaweipromotions.nl  Ook hier is Bol.com één van de deelnemende partners.

Samsung. Op de promotie website van Samsung komt u meer tegen dan alleen mobiele telefoon en tablet. Ook voor koelkast, TV en audio of bijvoorbeeld Samsung camera kunt u eens kijken op de website. Let hierbij wel goed op de datum of de actie nog geldig is. Ook hier is Bol.com één van de deelnemende partners.

 

Vond u dit artikel interessant?

Heeft u met dit artikel uw voordeel kunnen doen, of vond u het gewoon een interessant artikel? Misschien zou u kunnen overwegen om eventuele aankopen bij Bol.com (of bij ongeveer 300 andere webshops)
via deze promotie website te doen. Op die manier wordt over uw bestelling een commissie uitgekeerd, die weer gebruikt kan worden om deze website te bekostigen. Alvast hartelijk bedankt, het kost u niets meer.

Misschien kunt u dit artikel ook nog aanvullen met nog meer geld terugvragen acties. Zo kunnen nog meer bezoekers profiteren van onze gezamenlijke kennis. U kunt uw reactie plaatsen in het onderstaande venster.

 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.

Aangepast zoeken

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.