Groeien dankzij loopbaanbegeleiding.

Als werknemer ben je waardevol voor een werkgever.
Zo, les één van loopbaanbegeleiding heb je nu al gehad, want iedereen heeft unieke, goede eigenschappen als werknemer. Vergeet dat niet als het eens een keer tegenzit.
In deze tijd waarin reorganisaties en faillissementen aan de orde van de dag lijken en veel mensen werkloos zijn, zou je kunnen denken dat het moeilijk is een baan te vinden. Of je werk te behouden. Een gekwalificeerde loopbaanadviseur of loopbaancoach kan de helpende hand bieden aan wie problemen in zijn werk of loopbaan ondervindt, ontslagen wordt of niet het juiste beroep heeft gekozen. Een loopbaancoach is iemand die u op professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van u zelf in uw loopbaan. Een goede coach helpt je dus om uw ambities in uw baan te bereiken. Door je talenten te ontwikkelen krijg je hoe dan ook meer plezier in je werk. Met goede loopbaanbegeleiding doet iedereen zijn voordeel. Je wordt er wijzer van of je nu wel of geen werk hebt, beter wilt worden in je huidige baan of een nieuwe uitdaging zoekt op carrièregebied.

Zelfvertrouwen op het gebied van werken.
De loopbaancoach helpt je met loopbaanbegeleiding ontdekken waar je nu staat in je werk en waar je in de Loopbaanbegeleiding met behulp van een goede loopbaancoach.toekomst naar toe wilt. Een loopbaancoach begeleidt je om inzicht te krijgen in je goede en minder goede vaardigheden. Zo kom je erachter welk type baan bij je past, maar ook hoe je je vaardigheden kunt verbeteren. Je kunt een coach inschakelen om beter te worden in je huidige functie, en daarmee je zelfvertrouwen op werkgebied te vergroten of om je te helpen zoeken naar nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Loopbaanbegeleiding is nuttig op velerlei gebied. Zo begin je vrolijker en zelfverzekerder aan een sollicitatiegesprek en stort niet je hele wereld in als je je baan mocht kwijtraken. Want je hebt een werkgever zeker iets te bieden. Van uw kant wordt dan wel evenwichtigheid en een actieve houding gevraagd.

Koepelorganisaties voor goede kwaliteit.
Hoe weet je of je met een goede loopbaancoach in zee gaat? Steeds meer ondernemers bieden hun diensten in loopbaanbegeleiding aan. Natuurlijk is het belangrijk een persoonlijke klik te hebben met de coach . Daarnaast kun je kijken of je coach is aangesloten bij een koepelorganisatie, zoals Noloc, (de Nederlandse orde voor loopbaanadviseurs),  Nobco, (de Nederlandse orde van beroepscoaches), EMCC (European Mentoring & Coaching Council) of ICF (International Coach Federation).  Let er ook op of de coach zichzelf regelmatig bijschoolt. Bij coaches die een accreditatie of certificering hebben van genoemde organisaties, kunt u daar wel van uitgaan. Loopbaancoaching is geen beschermd beroep. Dat betekent dat in principe iedereen zich loopbaancoach mag noemen. Het is dus verstandig om kritisch te kijken met wie je in zee wilt gaan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.