iPhone 6 – vragen en antwoorden.

Hoe groot is het scherm van de iPhone 6.

De nieuwe Apple iPhone 6 werd op dinsdag 9 september 2014 gepresenteerd en heeft een groter 4,7 inch-scherm met aanzienlijk meer pixels dan zijn voorganger de Apple iPhone 5.
De iPhone 6 is er in twee formaten. Het kleinste model heeft een scherm van 4,7 inch, het grotere model 6 plus heeft een scherm van 5,5 inch.

Wat is de resolutie ten opzichte van de iPhone 5.

De iPhone 6 heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1334 X 750 pixels. Dat is scherper dan de 1136 x 640 pixels van de iPhone 5S, maar omdat het beeld groter geworden is, is de pixeldichtheid precies hetzelfde: 326 ppi. Voor wat betreft de scherpte zul je dan ook geen verschil merken, maar het voordeel is dat meer apps op de homescreens worden getoond en je in één oogopslag meer tekst op het scherm ziet.

Hoeveel weegt de iPhone 6.

Met 129 gram voelt het toestel licht, maar ook weer niet té licht. Toch is hij niet zo zwaar dan de meeste Android-telefoons van dit formaat en dat is een voordeel als de telefoon vaak in je broekzak zit.
De iPhone 6 is 6,9 mm dun, de 6 Plus is met 7,1 mm maar 0,2 mm dikker.

Is de iPhone 6 geschikt voor het spelen van zware games.

Ook met zware 3D-games heeft de iPhone 6 geen probleem. Asphalt 8 en Epic Zen Garden zijn nog maar een paar voorbeelden van apps die gebruikmaken van de nieuwe techniek Metal. Dankzij Metal kunnen games meer efficiënt samenwerken met de hardware. Spellen zien er daardoor mooier uit en meer objecten kunnen tegelijkertijd worden getoond zonder dat het beeld hapert.

Zijn er grote verschillen ten opzichte van de camera.

De iPhone 6 en de iPhone 6 plus repectievelijk met een scherm van 4,7 inch en 5,5 inch.Apple heeft de iPhone altijd voorzien van goede camera’s en de iPhone 6 is op dit vlak geen uitzondering. De camera’s van de nieuwe toestellen zijn geavanceerder dan die van de iPhone 5s. De toestellen bevatten nog steeds een 8-megapixelcamera, maar Apple claimt dat iPhone 6 (Plus) nieuwe Focus Pixels-technologie bevat, die zorgt voor betere en scherpere foto’s. Ook kun je weer slowmotion filmpjes schieten, ditmaal ook met 240 beelden per seconde.

Heeft de smartphone een grotere accu dan zijn voorganger.

De iPhone 6 heeft zoals gezegd een groter scherm dan zijn voorganger en ook de resolutie is hoger geworden. Daarmee is ook het energieverbruik van het display toegenomen en het is dus bijna noodzakelijk dat Apple ervoor heeft gekozen om de smartphone te voorzien van een grotere 1810 mAh-accu. Je kunt ongeveer 10 uur internetten als je op 3G zit. De iPhone 6 Plus kan zelfs 12 uur internetten.

Kun je met het toestel later contactloos betalen.

De iPhone 6 (Plus) is de eerste Apple-telefoon die over nfc beschikt. Met deze chip, die ook is te vinden in de ov-chipkaart en de betaalpassen van ING en ABN AMRO, wordt het straks mogelijk om contactloos te betalen.

Is het besturingssysteem en de processor voldoende.

Navigeren door iOS 8 is een waar genot, omdat alles soepel gaat: van het wisselen tussen apps en homescreens tot het checken van notificaties, het tikken van mails en het updaten van je status op Facebook. Doordat er een A8-chip ingebouwd is, die veel sneller is dan de vorige A7-chip en 1GB aan werkgeheugen , heb je nooit het gevoel dat het toestel tekort komt.

Kun je met een 4G verbinding bellen.

Beide modellen ondersteunen Voice over LTE. Hiermee is het mogelijk om met behulp van je 4G-verbinding te bellen, mits je provider dat ondersteunt.

 

Specificaties samengevat.

 • Besturingssysteem: iOS 8.1
 • Uitvoeringen: goud, spacegrijs, zilver
 • Afmetingen: 131 bij 67 bij 6,9 millimeter
 • Gewicht: 129 gram
 • Scherm: 4,7 inch scherm met 1334 bij 750 pixels
 • Camera: 8 megapixel-camera, 1,2 megapixel frontcamera
 • Camerafuncties: HDR foto’s, panoramafoto’s, slowmotion video
 • Geheugen: 1GB werkgeheugen
 • Opslagruimte: 16/64/128GB
 • Processor: A8-chip met 64-bits architectuur
 • Netwerk: bluetooth 4.0, nfc, wifi, 3G, 4G
 • Batterij: tot 10 uur spreektijd via 3G, 250 uur standby-tijd

 

Bij welke webshops kan ik bestellen.

Direct bestellen bij T-Mobile
Direct bestellen bij Ritel
Direct bestellen bij Bol.com

 

Waar kan ik mobiele abonnementen vergelijken.

Je kunt op deze website snel, gemakkelijk en onafhankelijk mobiele abonnementen vergelijken door eerst een selectie te maken om het aantal treffers te verminderen. Het is ook mogelijk maximaal vier verschillende abonnementen naast elkaar te zetten om de specificaties te vergelijken.

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.

Aangepast zoeken

Heeft u ervaring met de iPhone 6 of met een webshop die de telefoon levert. Schrijf een review of reactie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.