Judovrouwen stellen teleur op slotdag grand slam Jekaterinenburg

Voor de Nederlandse judovrouwen is het grandslamtoernooi in het Russische Jekaterinenburg op een teleurstelling uitgedraaid. Ook op de slotdag bleven, net als op vrijdag en zaterdag, successen uit.

Marhinde Verkerk kwam zondag in actie in de klasse tot 78 kilogram en verloor direct haar eersterondepartij van Antonina Sjmeleva uit Rusland. De Nederlandse wereldkampioene van 2009 kreeg in de extra tijd haar derde straf.

Ook voor Karen Stevenson en Tessie Savelkouls kwam het toernooi na een ronde al ten einde. Stevenson verloor met ippon van de Japanse Mao Izumi en Savelkouls moest haar meerdere erkennen in Rochele Nunes. Savelkouls nam het op tegen de Portugese in de herkansingen, maar al na 30 seconden was de partij beslist.

De vrouwelijke judoka’s hebben in Rusland een teleurstellend toernooi achter de rug. In totaal kwamen er in Jekaterinenburg negen Nederlandse vrouwen in actie; zij wisten slechts vijf overwinningen te behalen.

Op vrijdag was het voor Sanne Verhagen en Margriet Bergstra al na twee ronden gedaan. Daarnaast kwam Amber Gersjes in actie in de klasse tot 48 kilogram. Zij verloor in de eerste ronde van Tamami Yamazaki uit Japan.

Gisteren was er wederom een snelle exit, voor Kim Polling. De viervoudig Europees kampioene werd in haar eerste partij in de klasse tot 70 kilogram verslagen door Michaela Polleres.

De beste resultaten werden geboekt door Sanne van Dijke en Sanne Vermeer. Beide judoka’s bereikten de derde ronde van het toernooi.

Medaillekansen bij de mannen

Bij de mannen verloopt het toernooi een stuk beter. Op de eerste dag won Tornike Tsjakadoea een bronzen medaille. Vandaag kunnen er nog drie medailles aan worden toegevoegd. Noël van ‘t End staat vanmiddag in de finale in zijn klasse tot 90 kilogram. Daarnaast maken Jesper Smink (-90 kg) en Micheal Korrel (-100 kg) nog kans op een bronzen medaille.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.