Modules in een artikel plaatsen met Modules Anywhere.

Modules Anywhere in combinatie met Simple Spotlight.

Dit artikel is een vervolg op het artikel Joomla extensie Simple Spotlight, want om de slideshow te plaatsen waar we dat zelf graag willen moet er nog wel iets gebeuren.
Een slideshow alleen maar op de linker of rechterkant van de site is nog niet helemaal perfect.
Modules Anywhere in Joomla.We willen de slideshow- of misschien wel een andere module- ook graag midden op de paginazien verschijnen.
Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. De eerste manier is de slideshow handmatig in een artikel te plaatsen en de tweede manier is de extensie “Modules Anywhere” te installeren.

 

Laten we eerst de handmatige methode bespreken.

Ga eerst in het administrator-deel van Joomla naar [extensies] [pluginbeheer]
Zoek in de lijst van plugins naar [inhoud-Laad modules] en kijk onder status of de plugin ingeschakeld is. Als dit niet het geval is , dan alsnog inschakelen.
Nu kunnen we een module aanmaken die we in een artikel willen plaatsen. Laten we als voorbeeld de module willekeurige afbeelding, Simple Spotlight, of één van de andere modules kiezen.

 

De module een naam geven.

Klik in modulebeheer op nieuw in de welkbalk, kies een module-soort en geef de module eennaam. Normaal zouden we nu op de knop [selecteer positie] klikken, maar dat doen we nu dus niet. In plaats daarvan typen we in het vakje ervoor een naam, bijv. voorpagina. Het vakje waar anders altijd left of right etc. komt te staan.
Verder onderaan nog even de instellingen maken voor menutoewijzing, dus op welke pagina de module moet verschijnen. Nu alleen nog de module opslaan.
 

 

Loadposition plaatst de module in het artikel.

Het volgende is uiteraard een nieuw artikel maken of bestaand artikel kiezen waar we de module in willen plaatsen. Om nu de module in het artikel te plaatsen hoeft alleen maar de volgende regel in het artikel toegevoegd te worden {Loadposition positie_naam}
In ons voorbeeld hadden we als naam “voorpagina” gekozen, dus luidt onze regel als volgt {Loadposition voorpagina}
Zo eenvoudig is het. De naam voorpagina die we hadden gekozen in het positievakje van de module kan gewoon een willekeurige naam zijn, zolang de naam maar op beide plaatsen gebruikt wordt. Dus kies je in de module als positie-naam “test” dan moet in het artikel {Loadposition test} gebruikt worden.

 

Modules Anywhere is een goede methode om modules in een Joomla artikel te plaatsen.

 

Modules Anywhere gebruiken.

De tweede methode om een module in een artikel te krijgen is met “Modules Anywhere”
Deze extensie is te downloaden op de website nonumber.nl
Volg daar de instructies en nadat dan de extensie geïnstalleerd is verschijnt er onderaan bij de tekstverwerker een extra knop. Samen bij de knoppen [artikel] [afbeelding] [nieuwe pagina] [leesmeer]
Deze knop heet dan [module invoegen] en de rest wijst zich dan vanzelf.

Na het installeren van Modules Anywhere staat samen bij de knoppen [artikel] [afbeelding] [nieuwe pagina] [leesmeer], een knop [module invoegen].

 

Gerelateerde onderwerpen.

Simple Spotlight, een mooie slideshow voor Joomla.
Het WordPress template Selin aanpassen.

 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.
 

Aangepast zoeken

 

Reacties en aanvullingen op dit artikel zijn uiteraard van harte welkom.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.