Nieuws uit Steenbergen (2016)

Nieuws uit Steenbergen 25 december 2016

Kerstpakket voor ambtenaren en raad is schot in de roos

Nieuws uit Steenbergen: Kerstpakket voor ambtenaren.Een ambachtelijk bereide worst, vers gebrande nootjes, handgemaakte bonbons, een goed boek, lingerie of zelfs een zaag. De keuze was dinsdagmiddag reuze voor de medewerkers van de Gemeente Steenbergen. In de hal van het gemeentehuis konden zij er voor het eerst hun eigen kerstpakket bij elkaar shoppen. Twintig winkeliers uit Steenbergen en Dinteloord presenteerden er hun waren in sfeervolle kraampjes. De medewerkers kregen aan het begin van de markt een lege tas en een envelop gevuld met monopoly-biljetten ter waarde van 50 euro die zij vrijelijk konden besteden. Een mooie manier om in contact te komen met de plaatselijke winkeliers én ervoor te zorgen dat het besteedbare budget binnen de gemeente Steenbergen blijft. Het was wethouder Marijke Vos die het idee adopteerde vanuit de gemeente Drimmelen waar zij eerder bestuurder was. Een schot in de roos, zo bleek tijdens de levendige kerstmarkt. Hoewel het even wennen was voor de ambtenaren, het college en de raadsleden, ervoeren alle partijen het als een gezellige middag en een uitstekende manier om tot verbinding te komen. Herhaling zit voor volgend jaar dan ook zeker in het vat en ondernemers met personeel kunnen dit idee uiteraard mooi opvolgen.
Bron: Steenbergse Courant


 

Nieuws uit Steenbergen 5 augustus 2016

Wit Kruis-bier in ere hersteld dankzij hobbybrouwer Kees-Jan Kooijmans.

Lang vervlogen tijden herleven, want Steenbergen heeft weer een eigen bier: WitKruis geheten en vernoemd naar de vroegere brouwerij aan de Simonshaven, met de familie Veraart als laatste eigenaar. Hobbybrouwer Kees-Jan Kooijmans uit Welberg is de bedenker en de maker van het zomerse weizenbier, een Zuid-Duitse variant op witbier, dat komend najaar ook nog een tripel als broertje krijgt. Al ver voordat het thuis brouwen een hype werd, begon Kooijmans ermee. Ik doe dit al zeker twintig jaar, het is voortgekomen uit m’n studententijd, vertelt de financieel directeur van een grote multinational in de diervoederindustrie.
Natuurzuiver
Naast zijn drukke, dagelijkse baan, mag hij zich dus graag terugtrekken in z’n schuurtje, om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Onder de noemer Heer van Oranje bracht hij ook al vier eigen biersoorten op de markt, die inmiddels op meerdere plaatsen in Nederland verkrijgbaar zijn. Allemaal natuurzuiver gebrouwen, dat geldt dus ook voor het Wit Kruis-bier, zonder toevoeging van conserveermiddelen.
Brouwerij
Met zijn idee om het Wit Kruisbier nieuw leven in te blazen klopte hij aan bij de gelijknamige
slijterij van Wim Veraart, nazaat van de Steenbergse brouwersfamilie. Mijn opa, Martien Veraart, was de laatste eigenaar van de brouwerij die ook nog zelf bier brouwde, vertelt de slijter, die het plan van Kooijmans graag omarmde. Er is tegenwoordig veel vraag naar speciale bieren, noem het maar gerust een
hot item. Hoe exclusiever, hoe leuker de liefhebbers het vinden. Ik heb er een paar geproefd en het was helemaal naar m’n zin.
Amstel
Opa Veraart was volgens Wim echt een heertje. Zodra hij kans zag, stopte hij dan ook met het zelf bierbrouwen, waarna hij de eerste Amstelagent van Nederland werd en als zodanig distributeur van dit biermerk voor de Zuidwesthoek. Zodoende zijn er in Steenbergen en omgeving nog altijd veel Amstel-drinkers.
Lokale trots
Daar komen, als het aan Kees-Jan Kooijmans ligt, nu ook de nodige WitKruis-fans bij. Ik hoop ook vooral dat mensen het leuk vinden dat Steenbergen op deze manier iets eigens heeft, een plaatselijk product met een duidelijke link naar de historie van de stad. Dat zorgt voor lokale trots en past ook mooi bij de toeristische ambities van Steenbergen.
Geschiedenis
Naast het bierbrouwen, verdiept Kooijmanszich zelf in ieder geval ook graag in het verleden. Vandaar dat hij zijn hobby, die langzaam maar zeker professionele vormen begint aan te nemen, uitoefent onder de naam Coymans. Dat is de oorspronkelijke schrijfwijze van mijn familienaam, die teruggaat tot het jaar 1500.De Coymansen of Kooijmansen komen van origine uit Dordrecht, Kees-Jan zelf uit Zwijndrecht. Achttien jaar geleden streek hij in het Steenbergse neer.
Productie
Met de introductie van Heer van Oranje en Wit Kruis, volstaat zijn huisbrouwerij met een installatie van 70 liter trouwens niet meer. Voor de productie, die ik wel helemaal zelf verzorg, werk ik samen met een kleine brouwerij in het midden van ons land. Ongeacht het aantal liters, neemt het brouwproces zo’n zes uur in beslag, waarna het bier moet gisten en rijpen. Vervolgens wordt het gebotteld en gaan de etiketten erop.
Etiket
Voor het etiket van Wit Kruis maakte hij, met goedkeuring van Veraart, dankbaar gebruik van het aloude logo, zoals dat nog altijd in een glas-in-lood uitvoering voor de etalageruit van de slijterij aan de Oostdam hangt. Binnen is het Wit Kruis bier zowel per flesje als per doosje van 24 stuks verkrijgbaar en, speciaal voor de horeca, ook in fusten van 20 liter.
Bron: Steenbergse courant.


Nieuws uit Steenbergen 5 augustus 2016

Mooie opbrengst bij de donateursactie Plusbus.

Nieuws uit steenbergen over de Plusbus donateurs-actie.De donateursactie van de PLUSBUS is weer voorbij. De opbrengst van dit jaar tot nu toe is €11.000,-. En er komen nog steeds donaties binnen. Wij danken iedereen die hier aan bijgedragen heeft. De 11e PLUSBUS zal dit jaar in gebruik genomen worden. Wij kregen een vraag waarom wij de bijdrage/donatie noteren op een formulier. Wij noteren de bedragen om het eindbedrag te kunnen controleren.
Alle formulieren bij elkaar opgeteld is de dagopbrengst. Dit bedrag wordt op het kantoor ook weer nageteld alvorens het op de bank wordt gestort. Ook de accountant die de administratie jaarlijks nakijkt kan op deze manier controleren of alles goed verloopt. Nogmaals bedankt voor uw bijdrage en wij houden u op de hoogte wanneer de nieuwe bus in gebruik wordt genomen.

Bron: Steenbergse Courant.


 

Nieuws uit Steenbergen 1 juli 2016

Restaurant Huiskamercafé Theetuin Beneden Sas.

Benedensas, restaurant, huiskamercafé en theetuin.Beneden Sas ligt op een unieke plek in de gemeente Steenbergen. Het historische sluizencomplex naast het restaurant en het karakter van de bebouwing zorgen voor een bijzondere en intieme sfeer.
In het huiskamer café en op het terras worden heerlijke lunchgerechten geserveerd en bij de koffie, thee of een drankje laten de huisgemaakte taarten en koekjes zich goed smaken. ‘s Avonds vormt het restaurant een sfeervol decor voor een goed verzorgd diner. Op de menukaart staan smakelijke gerechten die afgestemd zijn op de seizoenen en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse producten uit eigen streek.
Voor een restaurantbezoek is het raadzaam om vooraf te reserveren. Dit kan via info@benedensas.nl of via telefoon (0167) 50 32 24. Restaurant Beneden Sas ligt op een eilandje en kan op twee manieren worden bereikt: Vanuit Steenbergse zijde (Vlietdijk) en via de Dinteloordse kant (Benedensasweg).
Benedensasweg 2-4 4655 ST De Heen
www.benedensas.nl


 

Nieuws uit Steenbergen 8 juni 2016

Akkermans leisure & golf is een toonaangevend recreatiebedrijf in Zuid-West-Nederland.

Op een goede steenworp afstand van het prachtige natuurgebied De Heense Slikken, De Dintelse Gorsen en het historische sluizencomplex Het Benedensas aan het Volkerak en het einde van De Vliet, startte familie Akkermans in 1988 met een recreatiebedrijf.
Naast een klein kampeerterrein werden verschillende activiteiten aangeboden zoals kano- en fietsverhuur.
Inmiddels is Akkermans leisure & golf uitgegroeid tot een toonaangevend recreatiebedrijf in Zuid-west-Nederland. Het bedrijf is een gewaardeerd adres voor bedrijfsuitjes en bedrijfsbijeenkomsten.
De prachtige golfbaan en het restaurant met zijn Grand Café blijken een geliefde locatie voor ook de viering van feesten en jubilea. Men kan bij Akkermans leisure & golf terecht voor groepsuitjes, familiefeesten, teambuilding, het restaurant, de golfbaan, maar ook voor het huren van kampeervlotten op unieke plekjes aan de Vliet of tal van andere zaken voor groepen en recreanten zoals sloep-, kano-, step-, fiets- en tandemverhuur en GPS-tochten.

Eén van de mogelijkheden dat Akkermans Leisure & Golf biedt, is de huur van een fluistersloep. Hiermee kunnen prachtige tochtjes worden gemaakt over de Vliet. De Fluistersloepen zijn geschikt voor 2 – 11 personen en kunnen per dagdeel worden gehuurd. Vanaf 65 euro (juni 2016). Ze worden elektrisch aangedreven, waardoor geen sprake is van lawaai- of motorgeurhinder.

Voor meer informatie:
Akkermans leisure & golf
Heense Molenweg 23
4655 TB De Heen – (0167) 50 26 21
www.uitopdebrabantsewal.nl
info@akkermans.com

Bron: Steenbergse Courant.


 

Nieuws uit Steenbergen 31 mei 2016

Familie Tielen uit Oud-Gastel neemt Sanitair- en Tegelhuis Steenbergen over.

Sanitair en Tegelhuis Steenbergen (STHS).Met ingang van deze maand zijn Ad en Josefien Tielen van Verwarming en Sanitairshop Oud-Gastel en het eveneens op Borchwerf 2 gevestigde Tegel-Discount de nieuwe eigenaren van Sanitair en Tegelhuis Steenbergen (STHS).
Het bedrijf dat sinds 2008 bekend staat in de wijde regio als hét vertrouwde adres voor alles op het gebied van badkamers en tegels, sluit volgens Ad Tielen naadloos aan bij de bedrijfsmatige activiteiten van hun bestaande ondernemingen, waarmee zij al achttien jaar flink aan de weg timmeren.
Ons stabiele bedrijf in Oud-Gastel is nu uitgebreid met een mooie badkamer- en tegelshowroom in Steenbergen, waarbij het heel opvallend was dat er totaal geen overlap van klanten bleek te bestaan, vertelt Tielen. Dat biedt dus goede perspectieven om onze klantenkring verder uit te breiden.

Overname inclusief vier medewerkers.
Met de overname van STHS, inclusief de vier medewerkers, heeft hij er naar eigen zeggen een mooi bedrijf bijgekregen, waar alles op rolletjes verloopt. Het huidige team heeft de voorbije jaren bewezen mooie badkamers te kunnen ontwerpen en te kunnen installeren. Ik hoor niets dan goeds over STHS, dus hebben we ook besloten om deze in de regio bekende naam te handhaven.
Ook bij Tielen geldt dat er niets boven een tevreden klant gaat, zo stelt de nieuwe eigenaar. Een nieuwe badkamer is een product waar vakmanschap bij nodig is. Dat begint al bij het ontwerpen en natuurlijk luisteren we eerst goed naar de klant en vertalen we vervolgens zijn wensen in een mooi ontwerp. Als iets niet kan, zeggen we dat ook eerlijk.
Vervolgens worden op zorgvuldige wijze de producten uitgezocht en daarna dragen we zorg voor de installatie. Alles in één hand, dat is prettig voor de klant, en qua planning en budget kun je op die manier ook alles goed in de gaten houden.
Sanitair en Tegelhuis Steenbergen is gevestigd aan de Prins Reinierstraat en van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur.
Bron: Steenbergse Courant.


 

Nieuws uit Steenbergen 31 januari 2016

Wij zijn geen bank, maar een winkel die SNS-producten verkoopt.

Eerlijk is eerlijk, het doet een beetje vreemd aan. In heel Nederland sluiten de banken hun deuren in kleinere kernen, maar de SNS-bank besluit er juist één te openen. In de Steenbergse Blauwstraat om precies te zijn. Edwin van Beers opende een SNS-winkel in de Blauwstraat in Steenbergen.Dat komt omdat wij geen bank zijn, maar een winkel die SNS-producten verkoopt,  volgens eigenaar Edwin van Beers (51). Vijf jaar geleden opende hij zijn eerste filiaal in Bergen op Zoom. Ruim een jaar nadat SNS besloten had haar formule te franchisen. Inmiddels zijn er door het land verspreid 230 SNS-winkels. De formule sprak me aan. Geen grote bankgebouwen die door de klant opgebracht moeten worden, maar gewoon winkels met eigenaren die hun eigen kosten dragen. Dat scheelt enorm voor de klant. Samen met zijn vrouw Patricia Graafmans waagde hij de stap en daar heeft Van Beers nog geen dag spijt van gehad. Nu de economische crisis enigszins af lijkt te zwakken durfde hij de stap naar een tweede filiaal te wagen. Steenbergen was dan de meest logische keuze, vanwege de regiofunctie die de stad al van oudsher heeft.
Koopavond
Wij verkopen alle producten van SNS op het gebied van betalen, sparen, verzekeren, pensioenen en hypotheken. En voor wat betreft die hypotheken zijn wij niet gebonden aan SNS, maar kunnen wij de klant ook een keuze geven uit nog zeven andere belangrijke hypotheekverstrekkers.
De kracht van SNS zit hem niet alleen in de lage kosten, stelt Van Beers. We zijn ook laagdrempelig. We zijn zes dagen per week open van tien tot vijf en doen ook mee aan de koopavonden. We zitten in de winkelstraat omdat we daar willen zijn waar de klant is.
Leuke dingen
De aanloop bij het Steenbergse filiaal is inmiddels al naar tevredenheid. In veel gevallen zijn het
jongeren die met een vraag binnenlopen. Er wordt gedacht dat zij alles via internet regelen, maar
dat is lang niet zo aantrekkelijk als wordt voorgespiegeld. Sommige banken promoten dat als ontzorgen, maar dat is het helemaal niet. Je moet eerst hartstikke veel werk doen. Bij ons komen ze als het ware met een oude schoenendoos met papieren binnen en wij regelen wat er geregeld moet worden. Ons motto is dat de klanten leuke dingen moet doen terwijl wij de noodzakelijke dingen voor hen doen.
Bron: Steenbergse Courant.


Nieuws uit Steenbergen 31 januari 2016

Bosch Car Service Cuelenaere Erkend Duurzaam.

Bosch Car Service Cuelenaere mag zich voortaan officieel ‘Erkend Duurzaam’ noemen. Het bijbehorende certificaat dat het autobedrijf heeft behaald, bewijst dat de onderneming in alle facetten van de
bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. De erkenning is afkomstig van het Instituut voor Nieuws uit Steenbergen: Erkend Duurzaam certificaat voor Bosch Car Service Cuelenaere.Duurzame Mobiliteit en wordt pas toegekend naar het doorlopen van een scan. Autobedrijven die na het invullen van een vragenlijst over de thema’s bedrijfsvoering, communicatie, inkoop, personeel, dienstverlening en financiën een score van 70% behalen, komen in aanmerking voor een externe audit, oftewel een controle van de ingestuurde gegevens met de praktijk. Als daarbij voldoende punten worden gehaald, wordt het certificaat Erkend Duurzaam uitgereikt, een keurmerk door de automobielsector dat behalve door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit ook is ontwikkeld door branche-organisatie Bovag. Bij Cuelenaere zijn ze bijzonder blij mee. Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Samen met onze medewerkers leveren wij op dit gebied al jaren de nodige inspanningen. Het certificaat is een mooie erkenning hiervan,” aldus Jos Cuelenaere.
Bron: Steenbergse Courant.


Nieuws uit Steenbergen 5 februari 2016

Wethouder Van Geel opent DigiPunt

De gemeente Steenbergen beschikt sinds vorige week over een DigiPunt. Het is misschien even wennen aan deze nieuwe naam, maar een DigiPunt is een spreekuur waar mensen terecht kunnen die het niet lukt om aan te sluiten op de digitale snelweg en daardoor in de problemen komen bij het aanvragen en opgeven van allerlei zaken. Niet alleen de naam, ook het verschijnsel zelf moet de komende tijd nog wel wat aan bekendheid winnen.

DigiPunt Steenbergen gevestigd aan de Fabrieksdijk 6.
En daarom is het DigiPunt in Steenbergen gevestigd in het gebouw waar alle zaken op het gebied van wonen en gezondheid verzameld zijn, namelijk aan de Fabrieksdijk 6, waar onder andere Vraagwijzer gehuisvest is. Wethouder Cor van Geel opende onlangs het kantoor met het doorknippen van een lint. De dag daarna was meteen al het eerste spreekuur.

Het DigiPunt voor mensen die geen computer hebben.
Internet Het DigiPunt is bedoeld voor mensen die geen computer hebben of die het niet lukt om zaken hierop uit te voeren. Een goed opgeleide en ervaren vrijwilliger kan de mensen die dit betreft deskundig helpen met, bijvoorbeeld, het invullen van (aanvraag) formulieren op internet. Ook het versturen hiervan via email of website neemt de medewerker van het DigiPunt op zich. Immers, steeds meer zaken kunnen alleen nog maar via internet geregeld worden en dus raken mensen die dit niet meer kunnen of willen aanleren achterop.

De medewerker is nadrukkelijk géén aanspreekpunt voor inhoudelijke zaken.
Het gaat hierbij met name om mensen op leeftijd en/of alleenstaanden, maar bijvoorbeeld ook om mensen die Nieuws uit Steenbergen: Wethouder Cor van Geel opent Digipunt.behoren tot de categorie laaggeletterden. Omdat het belangrijk is dat iedereen bij kan blijven in de digitale wereld, is het DigiPunt in het leven geroepen. Mensen kunnen hier terecht voor het inschrijven bij de woningstichting (Stadlander, ZuidWest- Wonen), het doorgeven of wijzigen van gegevens met betrekking tot een uitkering bij UWV of ISD, het aanvragen van een DigiD, het aanvragen of wijzigen van gegevens met betrekking tot zorg- of huurtoeslag, het uploaden en downloaden van declaratieformulieren voor de ziektekostenverzekering of voor algemene vragen op digitaal gebied. De medewerker verzorgt enkel het digitale gebeuren en is nadrukkelijk géén aanspreekpunt voor inhoudelijke zaken.

DigiPunt niet voor het doen van belastingaangifte.
De medewerker houdt dan ook geen administratie bij; alle papieren worden mee teruggegeven en bij een eventuele volgende keer moet men zelf alle gegevens weer meebrengen. Behalve de vele zaken die wel geregeld kunnen worden bij DigiPunt, kunnen er ook een paar zaken niet. Zo kan men er niet terecht voor vragen over de werking van de computer of printer, voor advies over wat wel en niet te doen (hiervoor kan men terecht bij de adviseur van Vraagwijzer) en ook niet voor het doen van belastingaangifte.

Geheimhoudingsverklaring
Overigens tekenen de medewerkers van DigiPunt een geheimhoudingsverklaring en kan men er zeker van zijn dat alle zaken discreet behandeld worden. Het spreekuur wordt iedere vrijdagmorgen van 9 tot 11 uur gehouden. Vrijwilliger Annemarie van Keijzerswaard staat dan klaar voor de mensen die behoefte hebben aan haar hulp. Vanuit de Stichting Vraagwijzer is men nog op zoek naar meer vrijwilligers, omdat er waarschijnlijk veel behoefte zal zijn aan hulp. Wethouder Cor van Geel stelt en beantwoordt hierop zelf de vraag: ‘Wanneer kunnen we zeggen dat het Digi- Punt geslaagd is?

Als er niemand meer komt!’ Voorlopig is dat nog niet het geval, en zal het DigiPunt vooral nog naamsbekendheid op moeten bouwen. Dit is iets wat in de komende tijd nader uitgewerkt gaat worden.
Bron: Steenbergse Bode