Nieuws uit West Brabant

Inhoudsopgave Nieuws uit West Brabant:

  • NU Brabantse wal
  • BNdeStem West Brabant

-- Berichten van vandaag.
Ekelmans is nu nog hoofd Operatiën van de eenheid Amsterdam. Haar kennis en vaardigheden passen volgens korpschef Erik Akerboom bij haar nieuwe functie. "De eenheid Zeeland-West-Brabant bestrijkt een gevarieerd gebied", reageert Akerboom op de benoeming. Ekelmans laat weten trots te zijn dat zij leiding mag geven aan de eenheid Zeeland-West-Brabant. "Deze eenheid kent uiteenlopende culturen, stijlen en aandachtspunten. In zo'n omgeving een heldere koers varen met oog voor de complexiteit en waardering voor de bestaande verschillen, daarvan gaat mijn bloed stromen." Hoofdofficier Hanneke Ekelmans (1965) studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar loopbaan in 1988 als officier van justitie in achtereenvolgens Den Haag, Dordrecht en 's-Hertogenbosch. Vanaf 2006 was Ekelmans hoofdofficier van het regiokorps Brabant Zuid-Oost. Vier jaar later trad ze als directeur Opsporing en Informatie toe tot de regiopolitie Haaglanden. Bij de vorming van het huidige politiekorps is Ekelmans in 2013 benoemd tot hoofd Operatiën van de eenheid Amsterdam.
dinsdag, 19 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
2 dagen, 21 uren geleden Brabantse Wal Jan Veraart wil definitieve sluiting kerncentrale Doel Jan Veraart (Gewoon Lokaal!) heeft samen met zijn collega uit Bergen op Zoom, Evert Weys (GBWP), vragen gesteld over de veiligheid van de kerncentrales in Doel. Vragen zijn gebaseerd op nieuw onderzoek over mogelijke gevaren
dinsdag, 19 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
-- Berichten van gisteren of eerder.
"De rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt, waardoor de gehele rijbaan wordt afgesloten. Fietsers kunnen er via de fietspaden wel langs. Bewoners kunnen hun perceel wel bereiken, maar soms met wat vertraging." Naast het vernieuwen van de deklaag wordt er ook nieuwe markering aangebracht en de bestrating in de middengeleider wordt vervangen bij de Stierenweg. Als de weersomstandigheden te slecht zijn, kan het werk eventueel worden uitgesteld.
zondag, 17 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
De vragen zijn gebaseerd op een artikel uit de Belgische krant De Standaard waarin drie professoren van de Universiteit van Leuven waarschuwen voor de onaanvaardbare risico's van de kerncentrales in Doel en Tihange. "Na uitgebreid onderzoek stellen ze vast dat de scheuren in de centrales soms groot zijn van afmeting (17 centimeter) en dat het er ook heel veel zijn (13.000 in Doel 3). Het aantal scheurtjes en de afmeting ervan neemt ook toe in de loop der jaren blijkt uit controles." Veraart is van mening dat met dit onderzoek niet meer weggekeken kan worden. Hij wil daarom van het college weten of men bereid is om de bevindingen van de KU Leuven in te brengen bij de veiligheidsregio en daar aan te dringen op een gezamenlijke oproep van de West-Brabantse burgemeesters bij de minister om alles te doen wat nodig is om te komen tot definitieve sluiting van de kerncentrale in Doel.
zaterdag, 16 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Wie er uiteindelijk met de winst vandoor gaat, wordt op op 14 november 2017 bekend gemaakt. Het Ondernemers Overleg Tholen reikt eens in de twee jaar ondernemersprijzen uit. Dit jaar is het thema van de verkiezing: Tholen op de kaart, omdat met zowel de ondernemersavond als de ondernemersprijzen het veelzijdige Thoolse ondernemerschap in de spotlights wordt gezet. Vijf Thoolse ondernemers kregen dit jaar als jury de taak om een voorselectie te maken. Niel Jansen, Sabina Potter (winnaar Thoolse Ondernemersprijs 2015), Ronald Bosters, Arjan van Dijke en Paul Versluijs (winnaar beste Thoolse agrarische ondernemer) representeren samen de diverse ondernemersgroepen binnen de gemeente Tholen. Gezamenlijk hebben zij zich gebogen over de kandidaten en zij kwamen uiteindelijk tot deze shortlist. Genomineerden Voor de Thoolse Startersprijs 2017 zijn genomineerd: Huys van Roosevelt uit Oud-Vossemeer, MDE Automation uit Tholen en Hengelsport Van Poortvliet uit Sint-Annaland. Voor de Thoolse Ondernemersprijs 2017 zijn genomineerd: Landschapscamping Kruytenburg uit Poortvliet, Uitgeverij Boekhout uit Tholen en Dragon Plastics uit Sint-Maartensdijk. De bedrijven zijn om verschilende redenen genomineerd. Zo stelt de jury dat de jaarlijks gedrukte handboeken van Uitgeverij Boekhout onmisbaar zijn in de diverse agrarische sectoren, maar het Huys van Roosevelt is juist weer een gat in de markt omdat ze een historisch verhaal nieuw leven inblazen. Wie uiteindelijk met de prijs naar huis gaat, wordt dit jaar niet besloten door de jury. Bezoekers van de Thoolse Ondernemersavond krijgen via een speciale App op hun mobiele telefoon de mogelijkheid om de winnaars te bepalen. Diegene met de meeste stemmen tijdens de Ondernemersavond gaat naar huis met een trofee, certificaat en natuurlijk heel veel eer. De jury wordt organisatorisch en secretarieel ondersteund door Jack Westdorp.
zaterdag, 16 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Burgemeester Frank Petter is er helemaal klaar voor. Hij spreekt dan ook van 'goed nieuws voor de regio'. "Hoger beroepsonderwijs is belangrijk voor de leefbaarheid van je gemeente, maar ook voor de economische ontwikkelingen." Dertig procent van hun leerlingen komt uit de regio West-Brabant, maar slechts zeven procent van de activiteiten vinden hier plaats. Door studenten van HAS Hogeschool meer op te leiden in de regio en stages te laten lopen bij bedrijven op de Brabantse Wal, hoopt burgemeester Petter dat steeds meer studenten na hun opleiding in Bergen op Zoom blijven wonen. Bij grote spelers in de regio, zoals de Green Chemistry Campus, Cosun en Lamb Weston Meijer, is vraag naar 'intelligente handjes' maar op dit moment ontbreekt het daar nog aan. Kennisinstituut Paul Depla (voorzitter Regio West-Brabant) stelt dat de komst van een kennisinstituut zoals HAS Hogeschool cruciaal is om binnen de Agrofood/biobasedsector te kunnen groeien. "Wil je als sector overleven dan heb je grote spelers nodig in het bedrijfsleven, maar ook een kennisinstituut voor de (product)ontwikkeling binnen je sector." Volgens burgemeester Frank Petter kom je dan automatisch uit bij HAS Hogeschool. De gesprekken zijn inmiddels al bijna vier jaar aan de gang, maar vanaf nu gaat de hogeschool uit Den Bosch de focus meer en meer verleggen naar de Zuidwestelijke Delta in het algemeen en Bergen op Zoom in het bijzonder. Bedrijfsleven "Per jaar worden er ongeveer honderd stages gelopen in de regio West-Brabant en dat willen we in de komende jaren minstens verdubbelen naar tweehonderd stages." Hetzelfde geldt voor afstudeeropdrachten. "Wij werken graag samen met het bedrijfsleven, maar om de relatie met het bedrijfsleven in West-Brabant te versterken hebben we besloten om ons ook hier te vestigen", legt Godfried Hijl (directeur innovatie bij HAS Hogeschool) uit. "We hebben er daarom vijf jaar voor uitgetrokken om te kijken of dit idee levensvatbaar is." Vijf of zes mensen gaan vanuit Bergen op Zoom de kar trekken en het overige personeel wordt de komende tijd 'ingevlogen'. Uiteindelijk moet de komst van HAS Hogeschool zorgen voor enkele tientallen banen in de regio. "Maar het belangrijkste is dat hoogopgeleide mensen in de regio gaan blijven."
vrijdag, 15 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
De organisatie van de verkiezing, Zeeland Business, Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel advocaten, ontvingen ruim tachtig nominaties. De drie finalisten zijn gekozen na beoordeling van verschillende criteria, zoals bedrijfshistorie, innovatie en strategie en visie. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt om een Zeeuws familiebedrijf in het zonnetje te zetten. ‘De award is in het leven geroepen nadat bekend werd dat Zeeland het grootst aantal familiebedrijven van Nederland heeft en daarmee een belangrijke spil vormt voor de Zeeuwse economie', aldus de organisatie. In het verleden hebben Fraanje, Paree en Omoda (foto) de prijs in ontvangst mogen nemen. Publieksstemmen Dit jaar wordt de winnaar bepaald door een vakjury en publieksstemmen. De jury bestaat uit Wilhelm Verton (Omoda, winnaar vorig jaar), Roberto Floren (hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht ) en gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland. Ook het publiek kan een stem uitbrengen op het favoriete familiebedrijf. Op maandag 2 oktober wordt in theater de Mythe in Goes de winnaar bekendgemaakt. Het beeld is een Zeeuwse knoop van de hand van kunstenares Caroline de Ligt. De organiserende partijen stellen gezamenlijk een prijzenpakket samen ter waarde van enkele duizenden euro's.De bijeenkomst in de Mythe is voor iedereen gratis toegankelijk. Klik hier voor aanmelding.
donderdag, 14 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
3 dagen, 15 uren geleden Brabantse Wal 33 Thoolse monumenten doen mee aan monumentendag Voor de Open Monumentendag hebben 33 monumenten in Tholen hun deuren geopend voor bezoekers. Tholen weer veel molens, kerken en andere gebouwen open, het thema van dit jaar - ' - deed veel mensen monumenten bezoeken buiten de bebouwde kom. Vooral buitengebied dit jaar in trek
donderdag, 14 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
2 dagen, 16 uren geleden Brabantse Wal 33 Thoolse monumenten doen mee aan monumentendag Voor de Open Monumentendag hebben 33 monumenten in Tholen hun deuren geopend voor bezoekers. Tholen weer veel molens, kerken en andere gebouwen open, het thema van dit jaar - ' - deed veel mensen monumenten bezoeken buiten de bebouwde kom. Vooral buitengebied dit jaar in trek
woensdag, 13 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Het Operationeel centrum kreeg maandagmiddag om 17.20 uur meerdere bezorgde telefoontjes binnen van voorbijgangers die de man hadden gezien. Meerdere surveillance-eenheden zijn naar de locatie gestuurd, maar de man was ondertussen een winkel binnen gelopen. Op basis van aanwijzingen van de getuigen hebben agenten de man getraceerd. Bij een fouillering hebben zij een keukenmes in zijn kleding gevonden. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Door: NU.nl
dinsdag, 12 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Dit laat de organisatie achter het evenement weten. De officiële opening staat gepland op 14 juni. In de drie dagen daarna zullen activiteiten, zoals bijvoorbeeld boot- en wandeltochten, op het programma staan. Dit jaar werd het evenement voor de eerste keer georganiseerd. Vanwege de positieve reacties, heeft de organisatie besloten volgend jaar opnieuw een Waterpoort Weekend te organiseren. Op 11 oktober zal er tijdens de terugkomdag gesproken worden over aankomend jaar.
maandag, 11 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente Steenbergen begon het jaar niet goed, omdat er nog 25 asielzoekers met een vergunning gehuisvest moesten worden bovenop de halfjaarlijkse taakstelling. Ieder halfjaar krijgen gemeenten in Nederland vanuit de Rijksoverheid een taakstelling opgelegd voor het aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning zij moeten huisvesten in hun gemeente. Wordt dit aantal niet gehaald, dan schuift het door naar het volgende halfjaar en dat zorgde er dan ook voor dat de gemeente Steenbergen dit jaar begon met een achterstand van 25. Taakstelling Daar kwam een taakstelling bovenop van achttien statushouders. Bij elkaar opgeteld zorgt dat voor een totaal van 43 mannen, vrouwen en/of kinderen die een huis toegewezen moesten krijgen in de gemeente Steenbergen. Maar, in de eerste helft van 2017 heeft de gemeente Steenbergen al 35 mensen kunnen huisvesten, waardoor een achterstand overbleef van acht statushouders. De taakstelling voor het tweede deel van 2017 bedroeg veertien waardoor er dit jaar nog 22 verblijfsplekken gecreëerd moeten worden, maar inmiddels zijn er alweer acht mensen naar een woning begeleid.
maandag, 11 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
De officiële opening werd deze keer in verband met het thema, 'Boeren, burgers en buitenlui', niet gehouden bij het kanon van de stad Tholen maar in 't Huys Vermuyden, ofwel de Kettinghoeve aan de Kettingdijk te Tholen. Tijdens deze opening was er een tentoonstelling te zien van oude landbouwvoertuigen en -materiaal. Bezoekers konden voor de Open Monumentendag onder andere langsgaan bij Hofstee Den Roosentuyll in Stavenisse en het stoomgemaal in Poortvliet aan de Schelphoekseweg.
zondag, 10 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente Steenbergen begon het jaar niet goed, omdat er nog 25 asielzoekers met een vergunning gehuisvest moesten worden bovenop de halfjaarlijkse taakstelling. Ieder halfjaar krijgen gemeenten in Nederland vanuit de Rijksoverheid een taakstelling opgelegd voor het aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning zij moeten huisvesten in hun gemeente. Wordt dit aantal niet gehaald, dan schuift het door naar het volgende halfjaar en dat zorgde er dan ook voor dat de gemeente Steenbergen dit jaar begon met een achterstand van 25. Taakstelling Daar kwam een taakstelling bovenop van achttien statushouders. Bij elkaar opgeteld zorgt dat voor een totaal van 43 mannen, vrouwen en/of kinderen die een huis toegewezen moesten krijgen in de gemeente Steenbergen. Maar, in de eerste helft van 2017 heeft de gemeente Steenbergen al 35 mensen kunnen huisvesten, waardoor een achterstand overbleef van acht statushouders. De taakstelling voor het tweede deel van 2017 bedroeg veertien waardoor er dit jaar nog 22 verblijfsplekken gecreëerd moeten worden, maar inmiddels zijn er alweer acht mensen naar een woning begeleid.
zondag, 10 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente Steenbergen begon het jaar niet best, omdat er nog 25 asielzoekers met een vergunning gehuisvest moesten worden bovenop de halfjaarlijkse taakstelling. Ieder halfjaar krijgen gemeenten in Nederland vanuit de Rijksoverheid een taakstelling opgelegd voor het aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning zij moeten huisvesten in hun gemeente. Bovenop Wordt dit aantal niet gehaald, dan schuift het door naar het volgende halfjaar en dat zorgde er dan ook voor dat de gemeente Steenbergen dit jaar begon met een achterstand van 25. Daar kwam een taakstelling bovenop van achttien statushouders. Bij elkaar opgeteld zorgt dat voor een totaal van 43 mannen, vrouwen en/of kinderen die een huis toegewezen moesten krijgen in de gemeente Steenbergen. Achterstand Maar, in de eerste helft van 2017 heeft de gemeente Steenbergen al 35 mensen kunnen huisvesten, waardoor een achterstand overbleef van acht statushouders. De taakstelling voor het tweede deel van 2017 bedroeg veertien waardoor er dit jaar nog 22 verblijfsplekken gecreëerd moeten worden, maar inmiddels zijn er alweer acht mensen - die op dat moment in een asielzoekerscentrum zaten - naar een woning begeleid. Met nog vier maanden te gaan hoeft de gemeente dus nog 'maar' zestien mensen te huisvesten.
zondag, 10 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
Dit jaar gaven liefst 33 monumenten acte de présence. De officiële opening werd deze keer in verband met het thema niet gehouden bij het kanon van de stad Tholen maar zeer toepasselijk in 't Huys Vermuyden ofwel de Kettinghoeve aan de Kettingdijk te Tholen. Klederdracht De families De Boer en Bierens hadden de grote schuur feestelijk ingericht met een koffiekraam waar ook gebak te verkrijgen was en gezellige zitjes terwijl er ook een boeiende tentoonstelling te zien was van oude landbouwvoertuigen en -materiaal. Een podium stond gereed voor de show van de Thoolse klederdracht. Met name de monumenten in het buitengebied waren dit jaar in trek: Hofstee Den Roosentuyll in Stavenisse en het stoomgemaal in Poortvliet aan de Schelphoekseweg waar de karakteristieke schoorsteen beklommen kon worden met een machtig uitzicht over het Thoolse land en de Oosterschelde.
zondag, 10 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
De files waren vooral te vinden tussen Kapelle en Bergen op Zoom. Volgens de ANWB stond het verkeer vanaf Goes stil in zo'n tien kilometer file. Hierdoor liep de vertraging op tot ruim een uur. Ook op de lokale omleidingsroute was veel verkeershinder. Pas tegen de avond nam de vertraging af, meldde de ANWB. Door de grote vertraging keerden sommige weggebruikers midden op de A58 om. De politie Zeeland waarschuwde voor deze 'levensgevaarlijke acties'. Onderhoudswerkzaamheden Rijkswaterstaat voert twee weekeinden, waarvan dit weekend de eerste is, onderhoudswerkzaamheden uit aan de A58. Verkeer wordt hierom omgeleid. Verkeer richting Zuid- en Noord-Holland wordt richting de Zeelandbrug gedirigeerd. Voor overige bestemmingen kunnen automobilisten gebruikmaken van de Westerscheldetunnel, die zaterdag tolvrij is. Door: NU.nl/ANP
zaterdag, 9 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
De files waren vooral te vinden tussen Kapelle en Bergen op Zoom. Volgens de ANWB stond het verkeer vanaf Goes stil in zo'n tien kilometer file. Hierdoor liep de vertraging op tot ruim een uur. Ook op de lokale omleidingsroute was veel verkeershinder. Pas tegen de avond nam de vertraging af, meldde de ANWB. Door de grote vertraging keerden sommige weggebruikers midden op de A58 om. De politie Zeeland waarschuwde voor deze 'levensgevaarlijke acties'. Onderhoudswerkzaamheden Rijkswaterstaat voert twee weekeinden, waarvan dit weekend de eerste is, onderhoudswerkzaamheden uit aan de A58. Verkeer wordt hierom omgeleid. Verkeer richting Zuid- en Noord-Holland wordt richting de Zeelandbrug gedirigeerd. Voor overige bestemmingen kunnen automobilisten gebruikmaken van de Westerscheldetunnel, die zaterdag tolvrij is. Door: NU.nl/ANP
zaterdag, 9 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
2 dagen, 23 uren geleden Brabantse Wal Opbrengst Run Together Moerstraten gaat naar Energy4All De opbrengst van het hardloopevenement Run Together Moerstraten gaat dit jaar naar Stichting Energy4All. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 6, 12 en 18 kilometer
zaterdag, 9 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal
"Alles bij elkaar staat het verkeer vanaf Goes stil in tien kilometer file", laat de ANWB zaterdag weten. Automobilisten moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot 55 minuten. De politie Zeeland waarschuwt weggebruikers niet om te keren als ze vaststaan op de snelweg. Dit zou volgens agenten meerdere keren gemeld zijn. Rijkswaterstaat voert twee weekeinden, waarvan dit weekend de eerste is, onderhoudswerkzaamheden uit aan de A58. Verkeer wordt hierom omgeleid. Verkeer richting Zuid- en Noord-Holland wordt richting de Zeelandbrug gedirigeerd. Voor overige bestemmingen kunnen automobilisten gebruikmaken van de Westerscheldetunnel, die zaterdag tolvrij is. Door: NU.nl
zaterdag, 9 september, 2017
Source: NU Brabantse Wal


-- Berichten van gisteren of eerder.
HALSTEREN - En dan begint opeens de sirene te loeien als een malle. Met zijn allen turen de medewerkers van verzorgingshuis Sint Elisabeth in Halsteren naar de brandinstallatie om de fik te traceren. Daar, op de eerste verdieping, 151! Gelukkig gaat het om een oefening.
dinsdag, 21 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM - De strafzaak tegen Klaas Otto (49) lijkt in een cruciale fase te zijn beland met de aanhouding gisteravond van zijn partner Nancy. De arrestatie en gelijktijdige reeks huiszoekingen in heel Nederland volgden op een nieuwe aangifte van afpersing tegen de No Surrender-oprichter door een goede bekende van de familie.
dinsdag, 21 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - De politie Zeeland-West-Brabant kreeg in 2016 weer meer meldingen binnen over verwarde mensen. Kwamen in 2015 nog 5.400 meldingen binnen, in 2016 waren dat er 5.993, een toename van 11 procent. Landelijk was er een nóg forsere toename, van 14 procent.
dinsdag, 21 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant dat maandag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandagavond Nancy Otto, de vrouw van Klaas Otto aangehouden, dat bevestigt de advocaat Louis de Leon van de familie. Rechercheurs hebben het terrein rond de woonwagen van de familie aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom afgezet en zijn begonnen met een doorzoeking van de woning.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandag in Bergen op Zoom Nancy Otto, de vrouw van Klaas Otto aangehouden. Dat gebeurde tijdens een grote politieactie waarbij op zes plaatsen in Nederland huiszoekingen zijn gedaan. Op het kampje aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom was de politie maandagavond nog bezig met huiszoekingen in de woonwagen van Otto en die van twee andere families.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
LEPELSTRAAT - Het zijn stressvolle weken voor bouwclubs van carnavalswagens. Met man en macht wordt er in bouwketen gelast en geverfd om de wagens tijdens carnaval te laten stralen. Tot aan carnaval volgen we bouwclub de Leutige Bouwers uit Lepelstraat in hun bouwproces.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
De BSD maakt zich grote zorgen over de staat waarin parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom zich bevindt. De raadsfractie is zich een hoedje geschrokken dat de herstelwerkzaamheden aan de garage bijna een miljoen euro kosten en vraagt zich af of gebruikers geen risico lopen.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Carnavalsvierders in West-Brabant moeten er rekening houden dat ze een flinke plens regen in hun nek kunnen krijgen. Vooral op zaterdag en maandag kan er flink wat regen vallen, voorspelt Weerplaza.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Carnavalsvierders in West-Brabant moeten er rekening houden dat ze een flinke plens regen in hun nek kunnen krijgen. Vooral op zaterdag en maandag kan er flink wat regen vallen, voorspelt Weerplaza.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zondagmiddag drie zestienjarige jongens opgepakt op verdenking van inbraak in een leegstaand schoolgebouw aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - De vondst van vaten met vermoedelijk drugsafval is geen unicum in West-Brabant. Zowel in het buitengebied als midden in een woonwijk proberen producenten van hun chemisch drugsafval en materialen voor wietkwekerijen af te komen. De opruimkosten zijn hoog en bijna nooit te verhalen.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Een auto van twee woninginbrekers is in de nacht van zondag op maandag na een achtervolging gecrasht in Roosendaal. De twee mannen hadden een inbraak gepleegd in Bergen op Zoom. Bij de achtervolging op de snelweg werden snelheden van boven de 200 kilometer per uur gehaald.
maandag, 20 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
BERGEN OP ZOOM - Zoals al vanaf de beginjaren gebruikelijk is bij 'Tusse de Schuifdeure' was ook zaterdag Evenementzaal de Stoelemat aan de Westersingel in Bergen op Zoom tot de laatste plaats bezet.
zondag, 19 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Liefhebbers van een strak gazon houden komende weken met angst en beven hun gazon in de gaten. Want met het zachter worden van de grond duikt de mol, letterlijk, weer op.
zondag, 19 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Liefhebbers van een strak gazon houden komende weken met angst en beven hun gazon in de gaten. Want met het zachter worden van de grond duikt de mol, letterlijk, weer op.
zondag, 19 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?
zondag, 19 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
HOOGERHEIDE - Op de A4 bij Hoogerheide heeft een automobilist zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aangekomen.
zaterdag, 18 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
PUTTE - In Putte heeft de politie vrijdagavond een drugsdeal verijdeld. Op de parkeerplaats aan de Zuster Will van Hooijdonkstraat werden een 25-jarige drugsdealer en een 16-jarige klant opgepakt wegens drugsbezit.
zaterdag, 18 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant
ETTEN-LEUR - Ook zo aan het zweven? Zit u nog met vragen die u graag beantwoord zou zien, liefst door een van de huidige politieke leiders? Dat treft! BN DeStem haalt lijsttrekkers in huis. Zeven stuks, samen met de andere Brabantse kranten Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. En u mag de lijsttrekkers vragen komen stellen.
zaterdag, 18 februari, 2017
Source: BNdeStem West Brabant

Schotse hooglanders in het water. Dintelse gorzen West Brabant.

Schotse Hooglanders op de Dintelse gorzen in West Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.