Politie Berichten

-- Berichten van gisteren of eerder.
[unable to retrieve full-text content]Tijdens een grote tweedaagse actie tegen synthetische drugs heeft de politie woensdag 8 november in een woning aan De Weel 100 XTC pillen gevonden en enkele zakjes met vermoedelijk MDMA. De bewoner is aangehouden voor bezit van harddrugs.
donderdag, 9 november, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Maandagmiddag omstreeks 15.30 uur meldden diverse getuigen dat er zojuist een diefstal was gepleegd bij een winkel aan de Grote Kerkstraat in Steenbergen. Vier jongens zouden spullen hebben gestolen uit de winkel en hierbij was door hen, volgens de getuigen, gedreigd met een mes.
dinsdag, 17 oktober, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]De politie vond vrijdagmiddag 1 september 2017 rond 14.15 uur langs de Molendijk de vermiste man (54), afkomstig uit Dinteloord.
zaterdag, 2 september, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]De politie arresteerde zaterdagochtend 2 september rond 07.00 uur een 50-jarige verdachte uit Steenbergen, omdat hij vermoedelijk zijn ex-vrouw (45) neergestoken had.
zaterdag, 2 september, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Ad wordt vermist vanuit Dinteloord en sindsdien ontbreekt elk spoor.
donderdag, 31 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
De bewoonster in de Nicolaas Peckstraat schrok vannacht rond 02.45 uur wakker toen zij geluiden in haar woning hoorde. Zij zag een man in haar woning en belde direct 112. De man vluchtte weg. Politieagenten zagen de man in een brandgang rennen en sommeerden hem om te stoppen. Bij het zien van een politiehond staakte de verdachte zijn vluchtpoging. De inbreker werd op de Zuidwal aangehouden en werd voor verhoor naar een politiecel gebracht.
vrijdag, 18 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
Op donderdagmiddag rond 13.00 uur 17 augustus kreeg de politie de melding van een woninginbraak aan de Mariaweg. Daarbij zouden de daders zijn overlopen door de bewoners. Ze gingen er per auto vandoor. Er ontstond een achtervolging met de politie. Op de parallelweg van de A58 ter hoogte van Wouw kwam de achtervolging tot een eind. De vier verdachten renden uit de auto over de snelweg, naar de overkant. Een agent die toevallig op dat moment op de snelweg reed zag het gebeuren en wist een van de inbrekers, een 21-jarige man uit Dordrecht, bij de vangrail aan te houden. De andere drie mannen vluchtten een maïsveld in. Omsingeld Agenten sloten het maïsveld hermetisch af. Een aantal hondengeleiders, die per toeval in de buurt aan het oefen waren, verleenden assistentie en kwamen met maar liefst zeven diensthonden naar het veld toe. Ook de politiehelikopter werd opgeroepen. Na enkele minuten probeert een van de verdachten uit het veld te vluchten. Hij wordt door een diensthond in arm en been gebeten en kan worden aangehouden. De derde en vierde verdachte verlaten kort daarna het veld en kunnen door agenten worden ingerekend. Het gaat om een man van 20 uit Dordrecht, een 24-jarige Roosendaal en een 18-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. Buit Het is nog onduidelijk of er iets is buit gemaakt tijdens de inbraak. Dat zal uit verder onderzoek moeten blijken. De vier verdachten zijn ingesloten.
donderdag, 17 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
De twee verdachten sjouwden een jerrycan met diesel naar een auto en bij nader onderzoek lagen nog zeven stuks in een maisveld te liggen. De mannen konden geen aannemelijke verklaring afleggen en ze werden door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.De politie is op zoek naar de gedupeerde en hij of zij kan zich melden via 0900-8844 onder vermelding van dossiernummer 2017184150.
dinsdag, 1 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
Current language: Nederlands Laatste update: 18-07-2017 | 10:46 Zaaknummer: 17084187 Sinds: 17-07-2017 Vermist uit: Dinteloord Mevrouw van Est is voor het laatst gezien in de middag van 17 juli 2017, in het centrum van Dinteloord.
dinsdag, 18 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Rond 18.00 uur kregen agenten een melding dat er in die straat vermoedelijk hennep werd geknipt. Toen zij de straat ingereden kwamen, zagen zij een man met een grote vuilniszak in zijn handen bij een bestelauto staan. Bij het zien van de politie liet hij de zak vallen en rende hij een woning in. De politieagenten volgden hem en troffen in de woning meerdere mannen aan die naar hennep roken. Zij waren in de woning een hennepkwekerij aan het ruimen. Aanhoudingen Alle mannen werden direct door de politie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Bergen op Zoom (24, 26, 27 en 28 jaar), een 26-jarige man uit Dinteloord en een 29-jarige man uit Steenbergen. Allen zitten vast voor verder onderzoek. De bestelauto is in beslag genomen Prioriteit Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: -via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, -via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), -anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, -via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999
maandag, 17 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Het buurtonderzoek en de flyeractie worden ingezet voor een politieonderzoek naar een reeks incidenten in de eerste helft van 2017. De politie is dit onderzoek gestart naar een serie verdachte branden, vernielingen en sabotage acties in Steenbergen-Zuid. Denk hierbij aan bermbrandjes, vernielingen, brand bij het volkstuinencomplex en brand en sabotage bij het terrein van de survivalclub. Het doel is om verdere incidenten te voorkomen en dader(s) op te sporen. Politie, gemeente en het buurtpreventieteam betrekken de inwoners bij het oplossen van deze zaak. Huis aan huis Politie en gemeente hebben besloten een uitgebreid gezamenlijk buurtonderzoek te starten. Agenten, medewerkers van de gemeente en leden van het buurtpreventieteam zijn woensdagavond gestart om een deel van de wijkbewoners huis aan huis te bevragen over verdachte en andere opmerkelijke situaties. Het buurtpreventieteam Striene-Zuid is extra alert. Verdachte situaties? Bel 112! Ziet u een acute verdachte situatie? Bel dan onmiddellijk 112. Hebt u meer informatie over de branden of de sabotage acties? Bel dan: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.
woensdag, 12 juli, 2017
Source: Politie Berichten
De politie controleerde op de Kruitweg de 25-jarige bestuurder. De agenten roken een henneplucht en vonden 14 zakjes hennep met in totaal ongeveer 16 gram en een bolletje hasj van ongeveer een halve gram. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.
maandag, 3 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Laatste update: 02-07-2017 | 11:17 Woordvoering: Zeeland-West-Brabant Gilze - Op de A58, ter hoogte van Gilze, ontstond zondagmorgen 2 juli rond 05.45 uur een ernstig auto-ongeluk. Het betrof een eenzijdig ongeval, waarbij een van de inzittenden, een 35-jarige vrouw uit de gemeente Halderberge, ter plekke overleed. De weg bleef geruime tijd gesloten voor het overige verkeer. De auto raakte door nog onbekende redenen in de slip. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de politie, brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter. De bestuurder, een 44-jarige man uit de gemeente Halderberge, raakte lichtgewond. Een 23-jarige man uit Roosendaal raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een vierde inzittende, een 17-jarige jongen uit de gemeente Steenbergen, raakte lichtgewond en kon na behandeling naar huis. Een alcoholtest wees uit dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij aangehouden en als verdachte aangemerkt. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingevorderd. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel alcohol de man gedronken heeft. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
zondag, 2 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Bij de controle was ook een onderzoeksbureau aanwezig. Dat bureau monitorde, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de resultaten van de controle en de werkwijze van de agenten. De hoogst gemeten uitslag was bij een meneer die gecontroleerd werd op de Antwerpsestraat in Putte. Hij blies 590 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook moet hij een educatieve maatregel volgen op eigen kosten bij het CBR. Op die controleplaats werden nog zes andere bestuurders op de bon geslingerd voor het rijden onder invloed. Op de Olympialaan in Bergen op Zoom werden vier beschonken bestuurders betrapt. Op de Thoolsebrug in Tholen bleken twee bestuurders teveel te hebben gedronken en op de Zeelandweg-Oost in Steenbergen troffen de agenten ook twee bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken. Er werd ook gecontroleerd op de Randweg-West in Bergen op Zoom. Daar werden geen drankgerelateerde overtredingen geconstateerd, maar werden wel twee automobilisten bekeurd omdat zij hun baby niet in een kinderzitje vervoerden. In Halsteren is door de controleploeg nog een auto in beslag genomen. De eigenaar van de auto was in het verleden meerdere keren veroordeeld voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was dan ook ongeldig verklaard. De man werd nu voor de derde keer rijdend in zijn auto betrapt en daarom hebben de agenten de auto van de man in beslag genomen.
zondag, 18 juni, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Op 6 december 2016 wordt een cafetaria aan de Oudlandsestraat overvallen door twee mannen.
maandag, 12 juni, 2017
Source: Politie Berichten
Er is op vier locaties gecontroleerd: op de Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen, de Steenbergseweg in Dinteloord, de Antwerpseweg in Putte en de Antwerpseweg in Nispen. Agenten bekeurden onder andere voor het niet dragen van de autogordel, mobiel bellen, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en tal van technische gebreken aan auto's. In Nispen werd nog een auto in beslag genomen.
zaterdag, 10 juni, 2017
Source: Politie Berichten
Breda: Zware mishandeling en ontvoering van No-Surrender lid bij IkeaOp 21 september 2016 wordt een 36-jarige man uit Breda op de parkeerplaats bij de Ikea mishandeld en vervolgens ontvoerd in zijn eigen auto. Het blijkt te gaan om een (toenmalig) lid van de motorclub No Surrender. Hij wordt door vier mannen geschopt en geslagen terwijl hij op de grond ligt. De vechtpartij is vastgelegd met bewakingscamera's. Die beelden zullen we in deze uitzending tonen. Helmond: Politie toont compositietekening van verdachte steekincidentIn de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei jl. werd een 22-jarige fietsster door een onbekende man in haar gezicht gestoken op de President Rooseveltlaan. Het onderzoeksteam deed al eerder oproepen via TV en Social Media en voerde zondagnacht 4 juni 2017 een passantenonderzoek uit. In deze uitzending zullen we een compositietekening van de verdachte tonen en foto's van de messen die gevonden zijn op de plek waar het gebeurde. Help ons mee deze zaak op te lossen. Bergen op Zoom / Steenbergen: Terugblikken overvallenIn januari 2017 stonden we stil bij een tweetal overvallen uit december 2016. Op 1 december 2016 wordt er gewelddadige diefstal gepleegd bij een Big Bazar winkel in Bergen op Zoom. Een paar dagen later, op 6 december, wordt een cafetaria in Steenbergen overvallen. In deze uitzending zullen we opnieuw aandacht aan deze zaken besteden. Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.
vrijdag, 9 juni, 2017
Source: Politie Berichten
Het ongeluk gebeurde rond 4.15 uur. De auto kwam op de zijkant in de sloot tot stilstand. Agenten stelden een onderzoek in naar het voorval. Tijdens een blaastest bleek dat de 21-jarige bestuurder uit Steenbergen vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd een poging gedaan om een uitgebreide ademanalyse af te nemen, wat onvoldoende lukte. Vervolgens heeft een arts een bloedonderzoek bij de bestuurder afgenomen. Het resultaat van dit onderzoek wordt over ongeveer twee weken verwacht.
maandag, 5 juni, 2017
Source: Politie Berichten
Omstreeks middernacht krijgt de verdachte de volle aandacht van een motoragent als hij met hoge snelheid over de Molenweg rijdt. Deze rijdt hem achterna om zijn snelheid vast te stellen. Na de rotonde bij de Oudelandestraat wordt zijn vaart geschat op 120 km p/u terwijl daar slechts 50 km p/u is toegestaan. Stopteken genegeerd Nog voor de afslag van de Burgemeester van Loonstraat krijgt de man een stopteken van de motoragent. Deze is echter niet van plan om te stoppen en rijdt niet gehinderd door de verkeersdrempels de 30 km zone in met een gang van 130 km p/u. Uiteindelijk trapt de onbesuisde man ter hoogte van de Markt hard op zijn rem en rent vervolgens het afgesloten voetgangersgebied in. Vestopt De motoragent stopt eveneens en stelt terwijl hij de verdachte in het oog houdt de meldkamer op de hoogte van de achtervolging en vraagt om versterking. De voortvluchtige bestuurder probeert nog om zichzelf onzichtbaar te maken door tussen twee geparkeerde auto's te duiken. Als de man bemerkt dat de agent hem in de gaten heeft, zet hij het opnieuw op een lopen. Uiteindelijk wordt hij midden op de Markt tegenstribbelend overmeesterd en aangehouden. Toeschouwers De hele actie wordt gadegeslagen door bezoekers die in de horecagelegenheden vertoeven. Verschillende personen komen op het incident af. Niet om de agent te helpen maar om de verdachte te ontzetten die kennelijk een bekende van hen is. Toch weet de agent de ‘helpers' verbaal op afstand te houden en is met zijn arrestant richting de Westwal weggelopen. Daar is de troublemaker overgedragen aan de inmiddels gearriveerde versterking. Rijbewijs kwijt Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hem wordt verweten dat hij de veiligheid op de weg ernstig in gevaar heeft gebracht door met 130 km p/u door een voetgangersgebied te rijden. Tijdens de fouillering komen nog een gebruikershoeveelheid hard- en softdrugs tevoorschijn. De zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie. Voorlopig is de man zijn rijbewijs enige tijd kwijt.
zaterdag, 3 juni, 2017
Source: Politie Berichten
Het is ongeveer 20.34 uur als de meldkamer door collega's van het slachtoffer gebeld wordt. Zij vertellen dat deze ernstig gewond is geraakt tijdens werkzaamheden. Onmiddellijk is hulpverlening opgeroepen om naar het bedrijventerrein te gaan, waaronder een traumaheli. De man is echter zo zwaar gewond dat reanimatie niet meer helpt en hij ter plekke is overleden. Een schouwarts heeft het slachtoffer onderzocht en de doodsoorzaak vastgesteld. Daarna zijn agenten naar de familie gereden om daar te vertellen wat er gebeurd is. Een familieagent zal de nabestaanden de komende tijd bijstaan. Aan de collega's die het ongeval hebben zien gebeuren is slachtofferhulp aangeboden. De arbeidsinspectie doet onderzoek hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.
donderdag, 25 mei, 2017
Source: Politie Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.