Politie Berichten

-- Berichten van gisteren of eerder.
De inbeslaggenomen goederen van vele tienduizenden euro's en planten met een straatwaarde van ruim 330.000 euro zijn inmiddels vernietigd. Bergen op Zoom In een woning aan de Burgemeester de Roocklaan werd een hennepkwekerij aangetroffen. In een grote ruimte van de woning was een professionele kwekerij ingericht, waarin ruim tweehonderd bijna oogstrijpe hennepplanten stonden. In de woning werd niemand aangetroffen. Tevens bleek dat de energiemeter verbroken was en de elektriciteit illegaal was afgetakt. De woning is van het energienetwerk afgesloten. Verder werd aan de Spiegelstraat in de berging van een woning een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner en tevens eigenaar van de woning werd ter plaatse aangehouden. In de grote ruimte stonden 160 flinke hennepplanten. Uit onderzoek is vastgesteld dat er een groot aantal voorgaande oogsten zijn behaald uit deze hennepkwekerij. Tevens werd vastgesteld dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De woning is van het energienetwerk afgesloten. Dinteloord In een loods aan de Oostgroeneweg werden twee recent geoogste kweekruimtes aangetroffen. In een ruimte waren ruim tweehonderd hennepplanten geknipt en ter plaatse gedroogd. In een andere ruimte werd een grote hennepkwekerij aangetroffen, verdeeld over vier grote ruimtes. In de loods werden geen personen aangetroffen. Roosendaal In een woning aan de Damstraat werd in twee ruimtes een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij werden ruim driehonderd hennepplanten inbeslaggenomen. Uit onderzoek is vastgesteld dat er minimaal één eerdere oogst was gerealiseerd. De bewoner werd niet aangetroffen. De hennepkwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteit fraudeleus werd verkregen. Ook deze woning werd afgesloten van het energienetwerk. In een loods aan de Veenen werd een grote hennepkwekerij aangetroffen verdeeld over vier grote ruimtes. In de loods werden geen personen aangetroffen. In de hennepkwekerijen brandden bijna honderd assimilatielampen en werden duizend hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt, waarop het pand werd afgesloten van het energienetwerk. Naheffing en processen-verbaal Naast het feit dat alle gebruikers van het energiebedrijf nog een forse naheffing kunnen verwachten, alvorens weer aangesloten te worden, zal bij alle verdachten waar eerdere oogsten zijn behaald een berekening worden gemaakt om ook dit wederrechtelijk verkregen voordeel terug te betalen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen, worden later verhoord en mogen zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden.
woensdag, 28 februari, 2018
Source: Politie Berichten
De richting waarin de twee mannen waren weggegaan was bij de bewoners niet bekend. De mannen maakten een onbekend geldbedrag buit na een bedreiging met een mes. Meteen zijn meerdere politieauto's naar het adres gereden om hulp aan de slachtoffers te bieden en uiteraard om te zoeken naar de twee overvallers. In de tussentijd werd ook alvast een Burgernet bericht verstuurd met daarin het signalement van de daders. In het bericht werden Burgernet abonnees opgeroepen om mee uit te kijken naar de twee overvallers. Een zou een ‘Nederlands uiterlijk' hebben en de ander een Aziatisch. Ook zou een van de mannen een bivakmuts hebben gedragen, terwijl de ander een zwarte jas met capuchon aan zou hebben. Helaas zijn de daders niet gepakt en is de Burgernetactie afgesloten. Onderzoek loopt Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het politieonderzoek ook is afgesloten. In tegendeel. Agenten zijn volop bezig met het onderzoek naar deze overval waarbij de slachtoffers heel erg zijn geschrokken. Inmiddels is een aangifte opgenomen en ook hebben de bewoners die aanwezig waren in de woning hun ervaringen kunnen delen met de rechercheurs die de zaak hebben opgepakt. Wie weet meer? De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen die meer informatie hebben over deze lafhartige daad. Hebt u bijvoorbeeld een vreemde auto in de straat zien staan, of verdachte personen zien rondlopen in de buurt van het Waterhoefke in Steenbergen voor of na de overval, of hebt u andere informatie die kan leiden naar deze twee overvallers? Dan wordt u verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What's App (06-12206007). U kunt ook anoniem uw informatie melden. Die dit via de website van www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch op 0800-7000.
woensdag, 7 februari, 2018
Source: Politie Berichten
Achter een woning aan de Kleinedijk is in een bedrijfsruimte een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 637 planten uit drie grote ruimtes weggehaald. De eigenaar van deze bedrijfsruimte zegt dat hij de ruimte aan een ander heeft verhuurd. De stroomvoorziening voor de bedrijfsruimte werd echter verzorgd vanuit de woning van de eigenaar. Daar blijkt dat de zegels en de meter verbroken en geopend zijn geweest. Om die reden is ook de woning afgesloten van het energienetwerk. De huurder van de bedrijfsruimte wordt nog opgespoord en op het bureau uitgenodigd voor verhoor. In de Thorbeckestraat is het weer raak. Op zolder worden 95 hennepplanten in beslag genomen. Ook hier is de benodigde elektriciteit illegaal afgetakt. De bedrading naar de kweekruimte is gevaarlijk aangebracht tussen de kweekapparatuur. De woning is van het energienetwerk afgesloten. De huur van de woning is opgezegd waardoor de bewoner op zoek moet naar nieuwe woonruimte.
woensdag, 24 januari, 2018
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]De politie heeft in de eenheid Zeeland-West Brabant dinsdag 19 december 2017 acht hennepkwekerijen met in totaal 1489 planten geruimd. Er werden vijf verdachten aangehouden. Op twee auto's werd beslag gelegd.
woensdag, 20 december, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Op diverse plekken in West-Brabant is de afgelopen dagen ingebroken in huizen. De politie ziet van oudsher een toename van het aantal woninginbraken tijdens de zogenaamde donkere dagen. Zeker als u van huis bent voor familiebezoek of om (kerst)inkopen te doen, slaan inbrekers toe. Een inbraak heeft grote impact op uw gevoel van veiligheid. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk met een paar simpele handelingen.
zondag, 17 december, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Zondagavond heeft de politie het stoffelijk overschot van de vermiste man uit Bergen op Zoom gevonden in het water aan de Beneden Sasweg.
maandag, 27 november, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Vrijdagavond zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een melding van een man in het water in de haven aan de Beneden Sasweg. De man is nog niet gevonden, hij is vermoedelijk verdronken.
zaterdag, 25 november, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Tijdens een grote tweedaagse actie tegen synthetische drugs heeft de politie woensdag 8 november in een woning aan De Weel 100 XTC pillen gevonden en enkele zakjes met vermoedelijk MDMA. De bewoner is aangehouden voor bezit van harddrugs.
donderdag, 9 november, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Maandagmiddag omstreeks 15.30 uur meldden diverse getuigen dat er zojuist een diefstal was gepleegd bij een winkel aan de Grote Kerkstraat in Steenbergen. Vier jongens zouden spullen hebben gestolen uit de winkel en hierbij was door hen, volgens de getuigen, gedreigd met een mes.
dinsdag, 17 oktober, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]De politie vond vrijdagmiddag 1 september 2017 rond 14.15 uur langs de Molendijk de vermiste man (54), afkomstig uit Dinteloord.
zaterdag, 2 september, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]De politie arresteerde zaterdagochtend 2 september rond 07.00 uur een 50-jarige verdachte uit Steenbergen, omdat hij vermoedelijk zijn ex-vrouw (45) neergestoken had.
zaterdag, 2 september, 2017
Source: Politie Berichten
[unable to retrieve full-text content]Ad wordt vermist vanuit Dinteloord en sindsdien ontbreekt elk spoor.
donderdag, 31 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
De bewoonster in de Nicolaas Peckstraat schrok vannacht rond 02.45 uur wakker toen zij geluiden in haar woning hoorde. Zij zag een man in haar woning en belde direct 112. De man vluchtte weg. Politieagenten zagen de man in een brandgang rennen en sommeerden hem om te stoppen. Bij het zien van een politiehond staakte de verdachte zijn vluchtpoging. De inbreker werd op de Zuidwal aangehouden en werd voor verhoor naar een politiecel gebracht.
vrijdag, 18 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
Op donderdagmiddag rond 13.00 uur 17 augustus kreeg de politie de melding van een woninginbraak aan de Mariaweg. Daarbij zouden de daders zijn overlopen door de bewoners. Ze gingen er per auto vandoor. Er ontstond een achtervolging met de politie. Op de parallelweg van de A58 ter hoogte van Wouw kwam de achtervolging tot een eind. De vier verdachten renden uit de auto over de snelweg, naar de overkant. Een agent die toevallig op dat moment op de snelweg reed zag het gebeuren en wist een van de inbrekers, een 21-jarige man uit Dordrecht, bij de vangrail aan te houden. De andere drie mannen vluchtten een maïsveld in. Omsingeld Agenten sloten het maïsveld hermetisch af. Een aantal hondengeleiders, die per toeval in de buurt aan het oefen waren, verleenden assistentie en kwamen met maar liefst zeven diensthonden naar het veld toe. Ook de politiehelikopter werd opgeroepen. Na enkele minuten probeert een van de verdachten uit het veld te vluchten. Hij wordt door een diensthond in arm en been gebeten en kan worden aangehouden. De derde en vierde verdachte verlaten kort daarna het veld en kunnen door agenten worden ingerekend. Het gaat om een man van 20 uit Dordrecht, een 24-jarige Roosendaal en een 18-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. Buit Het is nog onduidelijk of er iets is buit gemaakt tijdens de inbraak. Dat zal uit verder onderzoek moeten blijken. De vier verdachten zijn ingesloten.
donderdag, 17 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
De twee verdachten sjouwden een jerrycan met diesel naar een auto en bij nader onderzoek lagen nog zeven stuks in een maisveld te liggen. De mannen konden geen aannemelijke verklaring afleggen en ze werden door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.De politie is op zoek naar de gedupeerde en hij of zij kan zich melden via 0900-8844 onder vermelding van dossiernummer 2017184150.
dinsdag, 1 augustus, 2017
Source: Politie Berichten
Current language: Nederlands Laatste update: 18-07-2017 | 10:46 Zaaknummer: 17084187 Sinds: 17-07-2017 Vermist uit: Dinteloord Mevrouw van Est is voor het laatst gezien in de middag van 17 juli 2017, in het centrum van Dinteloord.
dinsdag, 18 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Rond 18.00 uur kregen agenten een melding dat er in die straat vermoedelijk hennep werd geknipt. Toen zij de straat ingereden kwamen, zagen zij een man met een grote vuilniszak in zijn handen bij een bestelauto staan. Bij het zien van de politie liet hij de zak vallen en rende hij een woning in. De politieagenten volgden hem en troffen in de woning meerdere mannen aan die naar hennep roken. Zij waren in de woning een hennepkwekerij aan het ruimen. Aanhoudingen Alle mannen werden direct door de politie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Bergen op Zoom (24, 26, 27 en 28 jaar), een 26-jarige man uit Dinteloord en een 29-jarige man uit Steenbergen. Allen zitten vast voor verder onderzoek. De bestelauto is in beslag genomen Prioriteit Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: -via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, -via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), -anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, -via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999
maandag, 17 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Het buurtonderzoek en de flyeractie worden ingezet voor een politieonderzoek naar een reeks incidenten in de eerste helft van 2017. De politie is dit onderzoek gestart naar een serie verdachte branden, vernielingen en sabotage acties in Steenbergen-Zuid. Denk hierbij aan bermbrandjes, vernielingen, brand bij het volkstuinencomplex en brand en sabotage bij het terrein van de survivalclub. Het doel is om verdere incidenten te voorkomen en dader(s) op te sporen. Politie, gemeente en het buurtpreventieteam betrekken de inwoners bij het oplossen van deze zaak. Huis aan huis Politie en gemeente hebben besloten een uitgebreid gezamenlijk buurtonderzoek te starten. Agenten, medewerkers van de gemeente en leden van het buurtpreventieteam zijn woensdagavond gestart om een deel van de wijkbewoners huis aan huis te bevragen over verdachte en andere opmerkelijke situaties. Het buurtpreventieteam Striene-Zuid is extra alert. Verdachte situaties? Bel 112! Ziet u een acute verdachte situatie? Bel dan onmiddellijk 112. Hebt u meer informatie over de branden of de sabotage acties? Bel dan: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.
woensdag, 12 juli, 2017
Source: Politie Berichten
De politie controleerde op de Kruitweg de 25-jarige bestuurder. De agenten roken een henneplucht en vonden 14 zakjes hennep met in totaal ongeveer 16 gram en een bolletje hasj van ongeveer een halve gram. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.
maandag, 3 juli, 2017
Source: Politie Berichten
Laatste update: 02-07-2017 | 11:17 Woordvoering: Zeeland-West-Brabant Gilze - Op de A58, ter hoogte van Gilze, ontstond zondagmorgen 2 juli rond 05.45 uur een ernstig auto-ongeluk. Het betrof een eenzijdig ongeval, waarbij een van de inzittenden, een 35-jarige vrouw uit de gemeente Halderberge, ter plekke overleed. De weg bleef geruime tijd gesloten voor het overige verkeer. De auto raakte door nog onbekende redenen in de slip. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de politie, brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter. De bestuurder, een 44-jarige man uit de gemeente Halderberge, raakte lichtgewond. Een 23-jarige man uit Roosendaal raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een vierde inzittende, een 17-jarige jongen uit de gemeente Steenbergen, raakte lichtgewond en kon na behandeling naar huis. Een alcoholtest wees uit dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij aangehouden en als verdachte aangemerkt. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingevorderd. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel alcohol de man gedronken heeft. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
zondag, 2 juli, 2017
Source: Politie Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.