Samsung Galaxy S6 – vraag en antwoord.

Ontwerp en design van de Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy S6 is geheel vervaardigd uit aluminium en Gorilla Glass 4.  De rand rond de Samsung Galaxy S6 bestaat uit een aluminiumsoort die 50% harder is dan het aluminium dat gewoonlijk in mobiele telefoons gebruikt wordt. De voor en achterzijde van de telefoon zijn bedekt met glas. Gelukkig is dat geen normaal glas, maar de vierde generatie Gorilla Glass van glasspecialist Corning. Of dit ook echt bestand is tegen krassen, dat moet nog blijken. Mooi is het zeker wel, maar ook gevoelig voor vingerafdrukken.

 

Hoe groot is het display, wat is het gewicht en formaat van de Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy S6 is vervaardigd uit aluminium en Gorilla Glass 4.Het toestel heeft een 5,1 inch Super Amoled scherm met een zeer hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit levert een mooi en scherp beeld op. Samen met de Amoled technologie is dit waarschijnlijk het mooiste beeldscherm dat je op dit moment in een telefoon kunt aantreffen. Op het scherpe display komen foto’s, video’s en de interface van Android perfect tot hun recht. De Samsung Galaxy S6 is nog maar 6,8 millimeter dik en de afmetingen zijn 143 x 71 mm. Zijn gewicht is 138 gram en dat is licht, maar ook weer niet al te licht. De vingerscanner in de starttoets die een grotere omvang heeft gekregen, werkt iets anders dan bij de voorganger Galaxy S5 . In plaats van de vinger omlaag over de toets te slepen,  hoef je alleen nog maar even je vinger op de starttoets te leggen. Dan wordt de vingerafdruk herkend en wordt het scherm ontgrendeld.

 

Voldoende krachtige processor en werkgeheugen.

Ook de hardware heeft een flinke upgrade gekregen. De Samsung Galaxy S6 wordt heeft een vlotte 64-bit Exynos 7-chip met een octacore-processor (4 x 2,1GHz, 4 x 1,5GHz), die is niet alleen krachtiger, maar werkt ook efficiënter. Dat is wel zo prettig, aangezien de capaciteit van de accu niet enorm hoog is en niet verwisselbaar is. Er is 3GB aan LPDDR4 werkgeheugen aan boord en dat zorgt ervoor dat je zonder moeite tegelijkertijd meerdere zware apps kunt draaien. Het toestel heeft geen enkele moeite met zware applicaties. Het is bij de S6 helaas niet meer mogelijk om de accu te verwisselen of een micro-sd-kaart in te steken. Het ontbreken van microSD is op zich geen probleem, aangezien de instapvariant al 32GB aan opslagcapaciteit heeft.

 

Wat zijn de opties van de Samsung Galaxy S6 voor de toekomst.

Voor de toekomst is er standaard ondersteuning voor LTE categorie 6 (tot 300/50Mbps) en er is een mogelijkheid om de accu draadloos op te laden. Ook is er de mogelijkheid om de smartphone snel op te laden; na ongeveer 10 minuten heb je genoeg stroom om weer 4 uur de telefoon te kunnen gebruiken.

 

Is de camera verbeterd ten opzichte van vorige modellen.

Vanzelfsprekend is ook de camera van de Galaxy S6 aanzienlijk verbeterd. Hoewel het aantal megapixels (16) hetzelfde gebleven is, zijn voornamelijk de sensor en ingebouwde lens behoorlijk verbeterd. De lens van de Samsung Galaxy S6 vangt ten opzichte van de Samsung Galaxy S5 meer licht op, zodat foto’s in het donker veel beter zijn. De camera is ook voorzien van optische beeldstabilisatie, zodat een bewegend object toch nog scherp vastgelegd kan worden. Bovendien heeft de camera aan de achterkant ook nog eens een dubbele ledflitser. Het starten van de camera-app gaat supersnel, door twee keer op de homeknop te drukken kun je hem snel openen. Je kunt dan meteen een video of foto schieten en handig wisselen tussen de front- en backcamera. Met de Galaxy S6 schiet je selfies met een 5 megapixel-camera. De backcamera is 16 megapixels.

 

Wat is het verschil tussen Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

De Galaxy S6 Edge is een nieuw toestel met een scherm dat aan beide zijkanten iets afloopt. Het grote voordeel hiervan is dat je op de rand De Galaxy S6 Edge heeft een scherm dat aan beide zijkanten iets afloopt.notificaties kunt aflezen. Zo toont de rand onder meer agenda-afspraken en notificaties van bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Op die manier zijn notificaties gemakkelijk af te lezen, zonder dat je het toestel op hoeft te pakken en te activeren. Je hoeft alleen even over de rand van het scherm te swipen. Dat extra schermoppervlak is vooral om boodschappen te tonen in het geval we het toestel niet willen oppakken, bijvoorbeeld tijdens een vergadering of een crematie. Voor wat betreft de specificaties, wijkt de S6 Edge niet zoveel af van de reguliere Galaxy S6.

 

Pluspunten

 • Erg snel
 • Prachtig scherm
 • Goede camera
 • 32GB opslag
 • Handige vingerafdrukscanner

Minpunten

 • Geheugen niet uitbreidbaar
 • Achterkant  snel vlekkerig

 

Samenvatting van de voornaamste specificaties.

 • Display 5.1 inch
 • Android (5.0) Laatste OS Android 5.0 (Lollipop)
 • Simkaart type Nano
 • Krasvast glas
 • Camera 16 Megapixels
 • Front camera 5 Megapixels
 • Dual LED Flitser
 • Processor Quad 2.1 Ghz + Quad 1.5 Ghz (Octacore)
 • System chip Exynos 7 Octa
 • Systeem geheugen 3072 MB
 • Intern geheugen 64 GB
 • 3G,  4G,  4G+
 • Batterij Capaciteit 2550 mAh

De twee mooiste smartphones die je ooit hebt gezien: de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge. Nu te bestellen.
Direct bestellen bij T-Mobile
Direct bestellen bij Ritel
Direct bestellen bij Bol.com

 

Waar kan ik mobiele abonnementen vergelijken.

Je kunt op deze website snel, gemakkelijk en onafhankelijk mobiele abonnementen vergelijken door eerst een selectie te maken om het aantal treffers te verminderen. Het is ook mogelijk maximaal vier verschillende abonnementen naast elkaar te zetten om de specificaties te vergelijken.

 

Heeft u ervaring met de Samsung Galaxy S6  of met een webshop die de telefoon levert. Schrijf een review of reactie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.