Simple Spotlight, een mooie slideshow voor Joomla.

Simple Spotlight slideshow voor Joomla.

Op mijn Joomla site, heb ik “Businesslines-FJT-Standaard” als template geïnstalleerd en ingesteld en ook enkele zelfgemaakte templates. Businesslines heeft standaard op de homepage een slideshow, indien gewenst, want je kunt hem natuurlijk ook gewoon uitschakelen.

Simple Spotlight, een mooie slideshow voor JoomlNu heb ik niet zo geweldig veel kennis van code’s zoals PHP en CSS hooguit een beetje van HTML.
Toch is het mij gelukt om in de code de slideshow aan te passen van 500×250 naar 700×250 pixels. Leuk, maar wat mij niet lukte is, om de link die verbonden is aan de afbeelding,
in een nieuw venster te laten openen.
Ik ben dus op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om een slideshow op mijn website te plaatsen.

 

Simple Spotlight voor Joomla.

Tot mijn groot genoegen, kwam ik de extensie Simple Spotlight tegen. Vergeleken bij mijn eerste slideshow is Simple Spotlight een geweldige vooruitgang. Allereerst al het aantal afbeeldingen, was bij mijn oude slideshow 4. In Simple Spotlight kun je maar liefst 20 afbeeldingen invoeren.
Deze kun je allemaal afzonderlijk activeren of deactiveren.
Wat ik zelf heel mooi vind is schaduweffect van de afbeelding.De externe link die verbonden is aan de afbeelding kun je nu desgewenst wel in een nieuw venster laten openen. De grootte van de slideshow is gemakkelijk en helemaal naar wens in te stellen.
Heel veel effecten, om de show naar je persoonlijke voorkeur in te stellen, bijv. fade zoom en de mogelijkheid om linksom of rechtsom te bewegen.

De tijd en interval zijn in te stellen, wil je graag willekeurige afbeeldingen, of juist op volgorde.
Wel of geen navigatieknoppen en wat ik zelf heel mooi vind is schaduweffect van de afbeelding.
 

 

Simple Spotlight downloaden.

Simple Spotlight voor joomla 1.5 en 2.5 is gratis te downloaden op de website pixelpointcreative. Volgens mij werkt er veel van joomla 1.7 ook in 2.5, dus andersom misschien ook wel. Dit laatste is niet helemaal zeker, dus gewoon even zelf proberen. Het liefst veilig op een probeer-site. Mijn Joomla-site is joomla 2.5, dus daarvoor is Simple Spotlight zeker geschikt.
Naar mijn mening is Simple Spotlight een echte aanrader.

 

P.S. Om de module niet alleen links of rechts op de site, maar ook netjes midden op de pagina in een artikel te krijgen, lees dan ook even het artikel “Modules in een artikel plaatsen”

 

 Gerelateerde onderwerpen.

Het WordPress template Selin aanpassen.
Modules in een artikel plaatsen met Modules Anywhere.
 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.
 

Aangepast zoeken

 

Reacties en aanvullingen op dit artikel zijn uiteraard van harte welkom.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.