Skister Veith is strijdbaar en krijgt steun van collega’s

Pech blijft skiester Anna Veith achtervolgen. De tweevoudig winnares van de algemene wereldbeker heeft zaterdag bij een training wederom een zware knieblessure opgelopen en heeft daarom opnieuw een operatie moeten ondergaan.

“Geen wereldkampioenschappen, maar het ziekenhuis”, liet de 29-jarige Oostenrijkse weten op Instagram. “Ik weet hoe ik terug moet komen en ik weet ook dat het mogelijk is.”

Veith, die voorheen Fenninger heette, heeft een kruisband in haar rechterknie gescheurd en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Veel medeleven

Er is vanuit de skiwereld veel medeleven voor Veith, vooral omdat ze al jaren geplaagd wordt door knieblessures. De olympisch Super G-kampioene van 2014 heeft daardoor na 2015 nog maar een wereldbekerzege kunnen boeken.

“Wat een bizar nieuws over Anna Veith. Hopelijk is ze snel terug”, twittert Lindsey Vonn. En Alexis Pinturault: “Zo verdrietig, die blessure van Anna Veith.”

Veiths beste resultaat dit seizoen was een zesde plaats bij de wereldbekerwedstrijd Super G in Lake Louise. In totaal boekte ze dit seizoen vier toptiennoteringen.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.