Uw website uploaden met Filezilla.

Lees eventueel eerst het voorgaande artikel.

In een vorig artikel -Zelf een website maken is niet zo moeilijk- ben ik uitgebreid ingegaan op het aanmaken van een account bij een webhost en de noodzakelijke  database voor het kunnen installeren van Joomla of WordPress. Met deze link kunt u snel naar dat artikel als u het nog niet gelezen heeft.
Als u weet hoe het account en de database worden aangemaakt, kunnen we de website uploaden.
Het installeren van Joomla of WordPress maakt niet zo veel verschil, maar in dit artikel ga ik eerst verder met WordPress, omdat dit CMS (Content Management System) het beste systeem is voor het maken van een blog waarbij veel tekst wordt gebruikt.
Voor bijvoorbeeld een webshop zijn weer andere mogelijkheden.

 

Hoe moeten we de website uploaden.

We gaan nu verder met de volgende stap, het uploaden van de WordPress bestanden. Dit gaat het gemakkelijkst door het gratis programma Filezilla te downloaden en vervolgens op de computer te installeren. Als dit eenmaal geïnstalleerd is ziet u bovenaan in het programma 4 vensters.

  • Host
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Poort

Filezilla is een gratis programma om uw website te uploaden.

 

 

 

 

Verder ziet het progamma er een beetje uit als de Windows Verkenner, met aan de linkerkant de schijfindeling en de mappen op uw computer.
We gaan nu even terug naar webhost FreeHostingNoAds en loggen in op ons (nieuw) gemaakte account. Aan de rechterkant in het control panel staat de Account Information, met bovenaan de domeinnaam, daarna het ip adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord.
Eerst kopieeren we daarvan het ip adres en plakken dit in het venster Host van Filezilla, daarna hetzelfde voor de gebruikersnaam (meestal 1 letter en 9 cijfers bijv. u123456789) en tenslotte uw wachtwoord. In het venster Poort hoeft meestal niets te worden ingevuld.
Klik nu op de knop SNELVERBINDEN.
Als het goed is verschijnt nu in het rechtervenster van Filezilla een map genaamd public_html met daarin een index bestand. Dat index-bestand kan worden verwijderd.
 

 

WordPress eerst downloaden en daarna uploaden.

Alvorens we de website (WordPress) kunnen uploaden, zullen we eerst WordPress moeten downloaden en het liefst van de originele WordPress website. http://nl.wordpress.org/
Daar is het bestand in ieder geval met zekerheid gratis te downloaden.
Uw WordPress of Joomla website uploaden met Filezilla.De downloadknop staat rechts in het lichtblauw duidelijk aangegeven. Ga na het downloaden naar de map waarin het WordPress zip bestand gedownload is en pak het bestand uit.
Open in Filezilla deze map en open daarna de map WordPress.
Daarin bevindt zich de map wp-admin, wp-content, wp-includes en een aantal losse bestanden.
Deze moeten dus allemaal geupload worden. Ga met de cursor op de map wp-admin staan, klik met de rechter muisknop en klik daarna op uploaden. Dit doen we vervolgens ook met de beide andere mappen wp-content, wp-includes en ook alle losse bestanden. Eerst links alles selecteren en daarna met de rechtse muisknop uploaden kan natuurlijk ook.
Onderaan in het programma Filezilla ziet u 3 tabbladen:

  • Bestanden in de wachtrij
  • Mislukte overdrachten
  • Succesvolle overdrachten

Let vooral goed op of er geen Mislukte overdrachten tussen zitten, anders moeten deze opnieuw worden geupload.

Wilt u graag nog meer informatie zoeken op het internet, vul dan hieronder  uw zoekterm in.
 

Aangepast zoeken

 
In een volgend artikel gaan we verder met het installeren van WordPress.
Ik probeer alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, als ik daar eventueel niet in geslaagd ben dan hoor ik dat graag. Plaats dus gerust hieronder uw reactie of vraag.

 

Gerelateerde artikelen aan dit artikel website uploaden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.