Van der Poel wint in Noorwegen direct bij rentree op weg, Van Poppel tweede

Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree op de weg direct weer gewonnen. De Nederlander was de snelste in de openingsetappe van de Artic Tour of Norway en greep zodoende vanzelfsprekend ook de eerste leiderstrui.

Het was de eerste wegwedstrijd van de 24-jarige renner sinds zijn overwinning in de Amstel Gold Race in april. In de tussentijd was Van der Poel vooral actief als mountainbiker. Dat deed hij allesbehalve onverdienstelijk. De alleskunner won drie wereldbekerwedstrijden en de Europese titel.

Noors succes op herhaling

In Noorwegen was Van der Poel na een rit over 181 kilometer tussen Å en Leknes duidelijk de sterkste in de eindsprint. Landgenoot Danny van Poppel eindigde op enige afstand als tweede. De Italiaan Andrea Pasqualon kwam als derde over de finish.

Vorig jaar boekte Van der Poel twee ritzeges in Noorwegen, waaronder ook de openingsetappe, en eindigde hij in het algemeen klassement als twaalfde.

Van der Poel heeft zijn zinnen gezet op de wereldtitel op de weg, eind september in het Britse Yorkshire. De WK wielrennen verkiest hij boven de WK mountainbike. De koers in Noorwegen gebruikt hij vooral om weer wedstrijdritme op de weg op te doen.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.