Verstappen: ‘Heel blij met dit resultaat’

Met een grote glimlach stapte Max Verstappen zondag in Melbourne zijn Formule 1-wagen uit. Het was vooraf een groot vraagteken wat de Nederlander bij de start van het Formule 1-seizoen in Australië zou kunnen doen. Zijn antwoord was duidelijk: een podiumplek. Hij werd derde.

“Ik moet een groot compliment maken naar het team en motorleverancier Honda. Dit is een geweldig resultaat”, zei de Nederlander, die tot zondag de vijfde plaats als beste resultaat had staan in Australië, direct na de race.

Red Bull wisselde na 2018 van motor. Renault werd aan de kant gezet, Honda binnengehaald. De tests in Barcelona verliepen goed. De race in Australië ook, na een moeizame training op zaterdag. “Voor een podiumplaats moest ik Sebastian Vettel voorbij. Inhalen is lastig hier, maar het is me gelukt”, keek Verstappen terug op de race.

De Nederlander ging vanuit de derde positie ook op weg naar Lewis Hamilton, die zich al vroeg in de race had neergelegd bij een zege van teamgenoot Valtteri Bottas. “Ik heb het geprobeerd”, zei Verstappen. Dat hij bij die poging nog even een stuk gras meepikte, was niet in zijn voordeel. “Dat heeft op het resultaat geen invloed gehad.”

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.