Vliegende start voor Sjarapova en Kerber in Melbourne

Er zijn op de eerste dag van het vrouwentoernooi van de Australian Open nog geen grote verrassingen geweest. Grote namen als Angelique Kerber en Sloane Stephens gingen soepel door. De meeste indruk maakte Maria Sjarapova.

De 31-jarige Russische kampioen van 2008, die als dertigste is geplaatst in Melbourne, bereikte de tweede ronde met een 6-0, 6-0 overwinning op de Britse qualifier Harriet Dart. De wedstrijd duurde maar 63 minuten.

Zorgen Sjarapova om schouder

Toch was Sjarapova na afloop niet heel opgetogen: “Ik heb al tijden last van mijn schouder en het is nog steeds niet helemaal over. Ik moet door de pijn heen spelen. Vandaag deed ik alle juiste dingen.”

De als tweede geplaatste Kerber kwam ook goed uit de startblokken. De Duitse kampioene van 2016 verloor maar vier games van de Sloveense Polona Hercog: 6-2, 6-2. Ze benutte vier van de vijf breakpoints die ze kreeg.

Stephens op koers voor confrontatie met Bertens

Stephens, die als vijfde is geplaatst en een potentiële tegenstandster van Kiki Bertens in de vierde ronde, won met 6-4, 6-2 van haar Amerikaanse landgenote Taylor Townsend. De afgelopen jaren verloor Stephens telkens in de eerste ronde.

Voor een aantal lager geplaatste speelsters was de eerste ronde het eindstation. De Duitse Julia Görges (14), de Letse Jelena Ostapenko (22) en de Tsjechische Barbora Strýcová (32) werden uitgeschakeld.

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.