Volleybalclub Lycurgus voorlopig gered met nieuwe sponsor

Het voortbestaan van volleybalclub Lycurgus lijkt voorlopig veiliggesteld. De noodlijdende eredivisionist heeft in zoutwinningsbedrijf Nedmag een nieuwe sponsor gevonden, die wil helpen om de financiële tekorten te overbruggen.

Afgelopen week werd duidelijk dat de Groningse club in grote financiële moeilijkheden zat. Het contract met de huidige hoofdsponsor Abiant loopt dit seizoen ten einde. Bovendien was er een tekort van 150.000 euro ontstaan.

“Ik durf wel te stellen dat we met een te ambitieuze begroting aan het seizoen begonnen zijn”, bekende manager Reint-Jan Auwema afgelopen vrijdag in een reportage van Nieuwsuur.

Naar aanleiding van die uitzending meldde Nedmag, een bedrijf uit Veendam, zich bij de volleybalclub. Er zijn afspraken gemaakt waarmee Lycurgus het lopende seizoen uit de problemen denkt te zijn.

Of Nedmag zich ook de komende jaren aan de club wil verbinden, is nog niet zeker. Daar gaan Lycurgus en het bedrijf komende week over praten.

Bekijk hieronder de reportage over de geldproblemen van Lycurgus, die de redding van de club in een stroomversnelling bracht:

Bron:: NOS Sport Algemeen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.