Wandelen door Nederland.

Wandelen op de Veluwe.

Bijna iedere Nederlander is wel eens in Spanje geweest, om maar niet te spreken over Duitsland en België. Maar Nederland biedt zowel voor buitenlanders, die ons land soms beter kennen dan wijzelf, als voor de Nederlanders zelf, prachtige mogelijkheden om het land te verkennen.

Wandelen in Nederlandse natuurgebieden.De beste manier hiervoor is door middel van wandelingen. In de eerste plaats denken we dan uiteraard aan de Veluwe. Deze beboste landstreek van Nederland van ongeveer 1000 km2 ligt in de provincie Gelderland. Het hoogste punt van deze prachtige streek bevindt zich op 110 meter, het Signaal Imbosch. De Veluwe is bekend onder de nationale en internationale toeristen en heeft toeristencentra in de omliggende steden zoals Putten, Harderwijk, Ermelo, Beekbergen en andere locaties.

 

Wandelen op de stranden.

Maar in Nederland kan bijna overal gewandeld worden. Naast de talrijke bossen zijn de uitgestrekte stranden ook perfect voor een stevige wandeling. Natuurlijk is er de beroemde strandzesdaagse die ieder jaar in de maand juli georganiseerd wordt. Deze tocht is 140 kilometer lang en strekt zich uit van Hoek van Holland tot Den Helder. Ook de strandvijfdaagse die van Vlissingen tot Rockanje( 114 kilometers) loopt is heel bekend. Daarnaast zijn er nog andere georganiseerde wandeltochten zoals de Egmond wandelmarathon of het Rondje Ameland, deze laatste zo’n kleine 50 kilometer lang. Er is een groot aantal wandelverenigingen in Nederland waar we informatie kunnen inwinnen over zowel bos- als strandwandelingen.
 

 

Wandelen in minder bekende gebieden.

Wat minder bekende gebieden die toch mooi zijn om te bewandelen zijn bijvoorbeeld Botshol, een natuurgebied tussen Waverveen en Abcoude, ten noordwesten van de Vinkeveense plassen waar je met ietwat geluk orchideeën en lepelaars kunt zien, de prachtige boswachterijen in Drenthe, de vennenpaden van de Brabantse heide waar nog zo’n 800 kleine meren te bewonderen zijn, de Ankeveense plassen, een waterrijk gebied tussen Vecht en Heuvelrug waar moerassen, plassen en grasland elkaar afwisselen en Berg en Dal, nabij Nijmegen, waar u een tocht door natuurgebieden als de Duivelsberg, het Nederrijk en de Jansberg kunt maken.

Mocht u van plan zijn eindelijk eens door de prachtige Nederlandse natuur te wandelen maar u bent bang voor de prijzen die hotels voor overnachtingen rekenen of u gaat wel graag door Nederland trekken maar wilt zo af en toe een rustige werkplek zoeken om even een paar uurtjes snel bij te werken, maakt u zich geen zorgen. Goedkope overnachtingen in goede hotels, en flexibele, volledig uitgeruste werkplekken zijn door heel Nederland gemakkelijk te vinden.

Dus geen excuses meer om eindelijk het vaderland te gaan verkennen en te leren bewonderen. Het komt onze gezondheid ten goede!

 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt over wandelen.
 

Aangepast zoeken

 

Wilt u reageren op dit artikel?

Uw reacties, vragen of misschien wilt u wel uw eigen artikel plaatsen. Dat is van harte welkom, maar dan wel graag een origineel artikel, dus niet van internet gekopieerd.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.