WordPress website installeren.

 

Voorafgaande artikelen;  website maken en uploaden.

In het eerste artikel, Zelf een website maken is niet zo moeilijk, heb ik besproken hoe je een account en een database aanmaakt bij Free Web Hosting No Ads. In het vervolg artikel, Uw website uploaden met Filezilla, heb ik het uploaden van de website mappen en bestanden besproken. Zouden we na het uploaden, het website adres in de adresbalk intypen, dan krijgen we de volgende melding:
Er lijkt geen wp-config.php-bestand te bestaan. Dit bestand is nodig om aan de slag te gaan.

 

Notepad nodig om de website te installeren.

Om een website te installeren, is Notepad erg handig.
Klik op de afbeelding voor vergroting.

We gaan dus een wp-config.php-bestand maken. Eigenlijk zou dat al gaan met de kladblok, maar omdat dit niet zo overzichtelijk is, kunnen we beter het gratis programma Notepad downloaden en installeren op de computer. Notepad is hier gratis te downloaden.
Na het downloaden kunt u het programma installeren, ik kan mij niet voorstellen dat dat problemen zal opleveren, dus gaan we er van uit dat Notepad nu geïnstalleerd is.
Filezilla was al geïnstalleerd, dus kunnen we dat openen en loggen we in op onze website zoals besproken in Uw website uploaden met Filezilla. Als we dat hebben gedaan, verschijnen rechts de ge-uploade mappen en bestanden. Staat het ge-uploade bestand wp-config-sample.php niet meer op de computer, dan kunnen we dat eerst downloaden vanaf de server naar een map op de computer.
Database gegevens wijzigen in wp-config.
Als we de beschikking hebben over het bestand wp-config-sample.php, kunnen we dat openen in Notepad.
Daarin zien we de volgende regels staan:
define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
define(‘DB_USER’, ‘username_here’);
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Nu kunt u weer inloggen in het account van FreeHostingNoAds, kies eventueel voor Switch Account als er meerdere websites zijn aangemaakt. Kies nu voor de knop Switch achter de juiste websitenaam. Scrol naar beneden naar het onderwerp ADVANCED en kies voor MySQL Databases. Hier zien we staan de List of Current MySQL Databases And Users.
Selecteer en kopieer nu onder MySQL Database de databasenaam en plak die in Notepad precies op de plaats waar database_name_here staat. Dit moet wel heel nauwkeurig gebeuren precies tussen de enkelvoudige aanhalingstekens. Zou u bijvoorbeeld als databasenaam blog hebben opgegeven, dan staat er in uw databaselijst bijv. u123456789_blog.
Deze naam plakt u tussen de aanhalingstekens. In dit voorbeeld zou er dan komen te staan: define(‘DB_NAME’, ‘u123456789_blog’);

Ditzelfde herhalen we dan voor de username, password en de hostname. De hostname is bij FreeHostingNoAds altijd mysql.freehostingnoads.net en komt dus in de plaats van localhost te staan. Klik nu in Notepad op OPSLAAN.

 

De laatste stappen om de website te installeren.

Nu moeten we alleen nog even het bestand wp-config-sample.php hernoemen naar wp-config.php en vervolgens uploaden. Het bestand komt dan tussen de overige losse bestanden te staan. Typ nu het website-adres nog eens in de de adresbalk van de browser en u kunt de laatste stappen zetten van het installatieproces.
Er wordt nog gevraagd om een door u gekozen websitenaam, een gebruikersnaam om later te kunnen inloggen op u nieuwe website, twee maal een wachtwoord en een e-mail adres.
Klik nu alleen nog op WordPress installeren en uw kunt inloggen op uw nieuwe website.
Eenmaal ingelogd in de backend van uw site, kunt u linksboven bij de website titel naar uw nieuwe website die vanaf nu online staat.


 

Het backend van uw website.

Het backend van een website is het deel waarin u de wijzigingen voor de website aanbrengt en is niet zichtbaar voor de bezoekers van uw website.
Is de naam van uw site bijvoorbeeld www.website-maken.nl, dan is de naam van uw backend www.website-maken.nl/wp-admin. Vervolgens kunt u inloggen en in het backend uw website bewerken.
 
Wilt u graag nog meer informatie zoeken op het internet, vul dan hieronder uw zoekterm in.

Aangepast zoeken

Vragen, aanvullingen of nieuwe originele artikelen zijn van harte welkom.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.