Zelf een website maken is niet zo moeilijk.

Een website maken? Hier krijgt u alle informatie.

Om de website zelf te maken is niet zo verschrikkelijk veel kennis nodig, moeilijker is de invulling van de website. Zou je een webshop willen maken met bijvoorbeeld mobiele telefoons, dan is het relatief gemakkelijk om de shop te vullen met artikelen.
Ga je aan de slag met een blog, dan komt daar wel de nodige creativiteit bij kijken.
Tenzij je een bijzonder goed auteur bent, is het schrijven van de nodige artikelen altijd een hele opgave om dat gedaan te krijgen. Een redelijke kennis van de Nederlandse taal is uiteraard een pré. Zelf vind ik in ieder geval het bedenken en samenstellen van een artikel altijd het moeilijkst.

 

Wil je een website maken, dan heb je een webhost nodig.

Free subdomain en domain hosting.Ga je voor de eerste keer een website maken, dan is een gratis webhost zeker aan te bevelen. Deze gratis webhosts werken over het algemeen wel iets trager en zijn gemakkelijker overbelast. Je krijgt dan zo af en toe de melding “Service Temporarily Unavailable”
Voor het gratis gebruik zullen we dat moeten accepteren.

 

 

Er zijn verschillende gratis webhosts, ik noem er slechts een paar.

  • http://byethost.com
  • http://www.000webhost.com
  • http://www.freewebhostingarea.com/

Alle drie heb ik ze gebruikt en zelf vind ik freewebhostingarea.com de beste en meest gebruiksvriendelijk. In dit artikel gaan we even uit van freewebhostingarea, maar in grote lijnen werken de overige webhosts over het algemeen hetzelfde.
Om gebruik te kunnen maken van freewebhostingarea, zul je eerst een account aan moeten maken.
Ga naar http://www.freewebhostingarea.com en selecteer een subdomein. Voorafgaand aan de domeinnaam kun je dan een zelfgekozen naam invullen.
Eenmaal aangemeld, kun je inloggen in members area met de gekozen volledige subdomeinnaam. Klik daarna op Go to Control Panel. Daarna moet er nog een keer ingelogd worden alweer met de  volledige subdomeinnaam en het gekozen wachtwoord.

 

Het control panel van Free webhosting Area.

Control panel van free webhosting area.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het control panel van Free Webhosting Area ziet er uit als bovenstaande afbeelding. Daar kan de database en andere  instellingen worden gemaakt.

 

 

Website maken met een betaalde domeinnaam.

Een website maken met een betaalde domeinnaam is ook een optie. Een domeinnaam heb je al wel vanaf ongeveer 8 à 10 euro per jaar. In dat geval kiezen we voor free domain hosting in plaats van free subdomain hosting en vullen we de domeinnaam in; bijvoorbeeld www.website-maken.nl Hierna moet nog een geldig email-adres worden ingevuld.
Daarna vullen we nog twee keer een gekozen wachtwoord in en vervolgens de capcha code.

Is het nu de bedoeling om een Joomla of een WordPress website te maken, dan moet er eerst ook nog een database worden aangemaakt.

Intussen ben ik voor de meeste websites overgestapt op betaalde webhosting. Voor mijzelf heb ik een korte domeinnaam gekozen, nu123.nl Met het goedkoopste pakket bij your-webhost.nl krijg je 5 databases, waardoor er zo al 4 extra subdomeinen gemaakt kunnen worden zoals vergelijk.nu123.nl / nl-nieuws.nu123.nl / news.nu123.nl en deze website info.nu123.nl.  De service bij your-webhost.nl is heel goed, bij problemen krijg je  altijd heel snel antwoord, ook ‘s avonds en in het weekend. Het control panel werkt iets anders dan de meeste cPanels, maar na verloop van tijd leer je ook daar wel mee te werken.

 

Een database voor de nieuwe website maken.

Klik in het control panel op manage database. Daarmee komen we in het venster om de databases aan te maken
Je ziet er dan de volgende gegevens:

Main DataBase

DataBase name: 945488
DataBase username: 945488
DataBase password: equal with account password
DataBase host: localhost

Deze database gegevens zijn nodig voor het maken van bijvoorbeeld een Joomla of WordPress website.

 

Wilt u graag nog meer informatie zoeken op het internet, vul dan hieronder uw zoekterm in.

Aangepast zoeken

Website uploaden met FileZilla.

De volgende stap om een website te maken is het uploaden van de bestanden.
Dat gaat heel goed met het gratis programma FileZilla. In een volgend artikel gaan we daar mee verder. Heb je vragen of kun je niet wachten op het volgende artikel, schrijf dan gerust een reactie hieronder.

 

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.