In Zwitserland op vakantie.

Het kleine plaatsje Leysin in het zuidwesten van Zwitserland.

In het zuidwesten van Zwitserland ligt, op 1,5 uur rijden vanaf Genève, Leysin.
Een klein plaatsje met zo’n 3500 inwoners, gelegen op een hoogte van 1300 meter.
vanaf het einde van de 19e eeuw gingen de eerste toeristen naar Zwitserland.
In de eerste instantie alleen in de zomer, maar een Zwitserse hotelier wist zijn gasten over te halen ook eens in de winter te komen. En zodoende waren de eerste wintersporttoeristen in Zwitserland een feit.

 

Leysin werd eind 19e eeuw een belangrijk herstellingsoord.

Leysin is een skidorp in Zwitserland zoals je er zo veel vindt, mooie houten huizen, restaurantjes en lekkere pistes. Kortom een prima plek.
Leysin is een skidorp in Zwitserland zoals je er zo veel vindt.Maar Leysin heeft wel een heel bijzondere geschiedenis en dat heeft alles te maken met ziek zijn, of beter gezegd beter worden.
Vanwege de zonnige ligging groeide Leysin eind 19e eeuw uit tot een belangrijk herstellingsoord voor tuberculose patiënten, die vanuit de hele wereld hier naar toe kwamen om aan te sterken.
In de hoogtijdagen rond de jaren 30 had Leysin ruim 70 sanatoria, waar meer dan 3000 patiënten verbleven.
Vooral de welgestelden en invloedrijke die hier kwamen wilden liever niet dat het bekend werd dat zij tuberculose hadden. Veel patiënten zaten in de politiek en niemand mocht weten dat ze tuberculose hadden omdat dat de politiek zou kunnen beïnvloeden.
Met de komst van goede medicijnen en verbeterde inzichten in de jaren 50 waren de sanatoria overbodig geworden.

Veel mensen gaan nog wel naar Zwitserland om in een kuuroord aan te sterken. Over het algemeen zijn die best prijzig, maar gelukkig zijn er ook veel openbare baden. Het thermale bronwater van deze baden hebben een geneeskrachtige en heilzame werking .

 

Op de fiets door Genève.

Genève ligt in het Franstalige gedeelte van Zwitserland. Met bijna 200.000 inwoners is Genève naast Zürich de grootste stad van Zwitserland. Bijna de helft van de inwoners is niet Zwitsers. Genève is één van de duurste steden van Europa, maar als je een beetje je best doet, hoeft het allemaal niet zo veel te kosten.
Een fiets mag je bijvoorbeeld gratis gebruiken in Genève. De fietsactie geldt ieder jaar van mei tot oktober. Je kunt de fiets gratis ophalen op 5 verschillende plaatsen in het centrum en hem ook weer op die plek inleveren. Je mag de fiets maximaal 4 uur gebruiken.
De oude binnenstad van Genève is niet heel groot, dus is 4 uur ook wel voldoende.
De 140 meter hoge fontein Jet d'eau is de blikvanger van Genève. Niet groot, maar wel mooi en hoe je ook fietst, je komt altijd uit bij het grootste meer van midden Europa, het meer van Genève.
Ook al is Genève duur, het mooiste is gratis. De blikvanger van de stad is de 140 meter hoge fontein de Jet d’eau. Deze ligt op de plek waar het meer overgaat in de rivier de Rhône.

Genève is duur, ook het slapen, er zijn veel business hotels waar je veel voor betaalt. Maar als je even de weg weet, dan kan het ook wel voor minder.

Midden in het meer van Genève is een enorme pier gebouwd, waar je lekker betaalbaar kunt eten en dat is best uniek als je kijkt op wat voor toplocatie je daar bent.
Voor de toegang tot de pier betaal je € 1,35. Voor het dagmenu, inclusief het drankje, betaal je omgerekend € 8,- (prijzen in 2010).
Het hele jaar worden op de pier activiteiten georganiseerd, in de zomer zijn er ochtendconcerten met koffie en een klein ontbijtje.
Ze beginnen al wel om 6 uur ‘s ochtends, dus dat betekent vroeg opstaan.

 

Saas Grund ligt in ‘t zuiden van Zwitserland aan de grens met Italië.

De bekende plaats Saas Grund, gelegen in het mooie Saasdal, ligt in de alpen van Zwitserland. Het Saasdal is omgeven door 18 bergen die behoren tot de hoogste van de Alpen.
In de alpen van Zwitserland ligt de bekende plaats Saas Grund.In de winter kan er in Saas Grund volop genoten worden van wintersportactiviteiten. En ’s zomers kunt u in Saas Grund – en het nabijgelegen Saas Fee – prachtig wandelen en genieten van fantastische uitzichten op de hoge bergen.
Maak kennis met het indrukwekkende Alpenlandschap van Zwitserland. Op deze reis naar het Zwitserse Saas Grund bezoekt u de mooiste plekjes en kunt u o.a. een bezoek brengen aan de stad Lausanne en het Italiaanse Lago Maggiore. Ook kunt u per treintje naar Zermatt, waar u prachtig kunt wandelen en winkelen in de schaduw van de machtige berg de Matterhorn. Dit is werkelijk een schitterende reis door Zwitserland!

Snel en gemakkelijk online een hotel boeken?

 

Meer informatie op internet.

Vul een zoekterm in, hieronder in het zoekvenster, als u graag meer informatie wilt.

Aangepast zoeken

 

Reageren.

Aanvullende informatie of geheel nieuwe artikelen zijn van harte welkom.
Om het reageren laagdrempelig te houden hoeft er vooralsnog op dit blog geen naam en/of email-adres te worden ingevuld.
Alvast bedankt.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.